Home CaribbeanCuracao Over welkom op Curacao:

Over welkom op Curacao:

gestolen auto onderdelen en aangifte

by sandra
14 comments
Over welkom op Curacao, gestolen auto onderdelen en aangifte

‘Rustig mevrouw’, zegt de baliemedewerkster van de alarmcentrale van 911 wanneer ik verontwaardigd reageer dat ik moeilijk aangifte op het bureau kan komen doen met een auto zonder accu en gestolen koplampen waarvan de bumper en motorkap is ontwricht.

CURACAO OF BONAIRE

Hilarisch wordt het wanneer er verwarring ontstaat wanneer ik met een Bonairiaans telefoonnummer de alarmcentrale bel met de vraag of ik ben verbonden met  911 op Curacao. Wanneer de medewerkster vraagt waarom ik deze vraag stel ontstaat er een enorme verwarring aan de andere kant van de lijn. Ik hoef alleen maar een bevestiging want dan kan ik verder gaan met mijn aangifte. Uiteindelijk na een aarzeling wordt mijn vraag bevestigd en geef ik aan dat ik 911 Curacao nodig heb.  Zij begrijpt het echter niet meer omdat ik met een nummer vanuit Bonaire bel en denkt dat ik 911 Bonaire nodig heb. Uitgebreid ga ik uitleggen dat ik op Bonaire woon maar een paar dagen met vakantie ben op Curacao. Langzaam gaat zij het begrijpen. Gelukkig dat het hier nu niet om een levensbedreigende situatie gaat want anders was ik niet zo heel rustig gebleven. 

De medewerkster geeft aan dat de politie met de wisseling van de wacht bezig is en dat het nog enige tijd kan duren voordat ze naar de plek kunnen komen maar we kunnen zelf even naar de toeristen politie, Politur (hoe?) gaan, maar die is volgens haar pas om 9 uur open. Dus dat wordt minimaal twee uur wachten. Ondertussen zal zij mij doorverbinden met nummer 917 van de Roadservice.

Het wordt echter nog hilarischer wanneer het autoverhuur bedrijf arriveert maar dat komt later.

Begrijp je het nog allemaal?

PIETERMAAI

Samen met een vriendin ben ik vier dagen op vakantie op Curacao. Wij hebben een auto gehuurd bij het verhuur bedrijf Boric wat overigens een heel fijn bedrijf is. Na het ophalen van de auto rijden wij naar ons Boutique hotel BijBlauw in de wijk Pietermaai. Hier aangekomen vinden wij geen parkeerplaats voor de deur en rijden in een bocht de straat uit. Aan de linker kant ontdekken we een pleintje gelegen voor een groot geel gebouw. Hier vinden we een parkeerplaats. Van daaruit lopen we in een paar minuutjes naar de twee prachtige groen en geel gekleurde herenpanden waarin ons hotel gevestigd is. We checken in en gaan vervolgens ons ding doen. De auto wordt die dag niet meer gebruikt.  

Gestolen onderdelen van onze huurauto en Roadservice

Op zondag gaat om 5.45 uur de wekker want we willen de Christoffel Berg in Westpunt beklimmen. Met moeite worstelen wij ons uit bed om na het ochtend ritueel naar onze auto te lopen. Wanneer we de hoek omlopen slaan we een zucht van verlichting want de auto staat er nog. Gekscherend zeggen wij tegen elkaar dadelijk hebben ze de accu eruit gehaald.

Wanneer we bij de auto aankomen geloven wij onze ogen niet. We zien namelijk dat de draden van de koplampen naar buiten hangen en beide koplampen gestolen zijn. De auto heeft verder veel schade: de bumper voor is ontzet, de ophanging bij de wielen en ook de klep van de motorkap. De zwarte plastic “grill” ligt gebroken op de grond. Op dat moment start de auto ook niet.

Nadat we uiteindelijk door de medewerker van de alarmcentrale 911 zijn doorverbonden met de Roadservice (917) en deze binnen tien minuten op de plek van bestemming is, laat de medewerker ons zien dat er gepoogd is de accu te stelen, omdat deze losgemaakt is (vandaar dat de auto niet startte) en de stang  waaraan deze is bevestigd verbogen is.

Autoverhuur bedrijf

Wanneer we de papieren van de Roadservice, die overigens heel efficiënt te werk gaat, hebben ingevuld en alles hebben afgewikkeld komt de medewerker van het autoverhuur bedrijf aan. Hij geeft aan dat hij ons komt ophalen om op kantoor ook het een en ander af te wikkelen.

Geel gebouw

‘De meeste gebouwen op Curacao zijn geel en daarom kon ik jullie niet vinden’, zegt deze medewerker van het autoverhuurbedrijf wanneer wij bij hem in de auto zitten. Hij heeft de wijk Pietermaai helemaal  door gereden om ons te zoeken en is in eerste instantie naar de bibliotheek gereden maar die bleek wit van kleur te zijn. Dus moest hij verder zoeken.

Dat was namelijk onze beschrijving toen er gevraagd werd waar wij met onze auto staan; op de parkeerplaats van de Aloysius school.

Waar is dat?

Bij een heel groot geel gebouw.

Over welkom op Curacao, gestolen auto onderdelen en aangifte

Schaamte

Tijdens het rijden naar het autoverhuurbedrijf valt ons inderdaad ook op dat meeste gebouwen geel van kleur zijn. Wij schamen ons dood voor deze beschrijving. 

Later blijkt dat dit het Julianaplein is maar dat hebben wij niet zo snel kunnen zien.

Het is niet onze schuld

‘Het is niet uw schuld maar waarom verblijft u eigenlijk in Pietermaai’, zegt de medewerker van het autoverhuur bedrijf wanneer hij ons naar kantoor brengt. Uhhhhhh, wat moet je daar nu op zeggen. Ondertussen vult hij aan: ‘u had toch veel beter in een mooi resort kunnen verblijven waar tevens parkeerplaatsen beschikbaar zijn’?  Het blijkt dus duidelijk dat hij onze keuze totaal niet begrijpt. Terwijl wij het een heerlijk hotelletje vind. 

Gelukkig zijn wij volledig verzekerd en krijgen wij op het kantoor snel een nieuwe auto ter beschikking maar we moeten wel  nieuwe verzekering afsluiten.

POLITUR

Met de nieuwe auto rijden wij naar de Politur om aangifte te doen van de gestolen onderdelen.  Ondanks dit avontuur hebben wij hele fijne dagen gehad.  In ieder geval was dit ons  “Welkom op Curacao”.

Over welkom op Curacao, gestolen auto onderdelen en aangifte

 

Dit vind je misschien ook leuk

14 comments

mariette maart 16, 2017 - 9:18 pm

wat een verhaal haha

Reply
sandra maart 16, 2017 - 9:24 pm

Hi Mariette, we hebben eerlijk gezegd ook heel hard gelachen. Ik geloof ik heb nog nooit zo relax aangifte gedaan.

Reply
Nucita maart 17, 2017 - 1:17 am

Jeetje wat een toestand. Zijn jullie nog wel naar de berg geweest?

Reply
sandra maart 17, 2017 - 1:22 am

Hi Nucita, Was wel een avontuur maar mijn vriendin en ik waren ontzettend relax en hebben heel wat afgelachen. We hebben alles langs ons heen laten gaan. We zijn op de dag van vertrek in de ochtend nog naar de berg gegaan. Een hele klimpartij. Wel de moeite waard.

Reply
Silvia maart 17, 2017 - 4:37 am

Wat een avontuur weer Sandra hihi

Reply
sandra maart 17, 2017 - 11:07 am

Hi Silvia, is het niet in Azië dan maar in de Caribbean. Ga met mij op pad. hihi

Reply
Nicole Schepers maart 17, 2017 - 5:18 am

Wat een verhaal … Gelukkig kunnen jullie erom lachen 🙂

Reply
sandra maart 17, 2017 - 11:05 am

Hi Nicole, ja haha….. we hebben wel gelachen. Het is ook het beste op dat moment. De mensen zullen wel gedacht hebben; die toeristen zijn wel erg relax.

Reply
Truus maart 17, 2017 - 7:12 am

wat een hilarisch verhaal, maar jullie hebben de berg nog wel beklommen en dat zal de dag weer goed gemaakt hebben!

Reply
sandra maart 17, 2017 - 11:03 am

Hi Truus, gelukkig kunnen wij erom lachen. We hebben ons programma een beetje omgegooid die dag en hebben de beklimming twee dagen later gedaan. Achteraf was die planning veel beter dan de oorspronkelijke en hebben wij optimaal kunnen genieten. Hebben nog een slaven museum bezocht en een heel leuk authentiek restaurantje met live muziek ontdekt. Zo zie je maar weer!

Reply
Mieke maart 17, 2017 - 7:47 am

Wat een feest even een paar dagen er tussen uit…
Jij gestolen auto onderdelen, ik een geannuleerde vlucht..
Jij daarna kunnen genieten ik ook gelukkig…
Maar hoe was de beklimming?

Reply
sandra maart 17, 2017 - 10:59 am

Hi Mieke, inderdaad. Jij had al helemaal zo een verhaal.Gelukkig dat je nog een alternatief kon boeken en het daarna nog heerlijk hebt gehad. Wij hebben de beklimming niet meer die ochtend gedaan. Pas op dinsdagochtend. Het is namelijk een uur rijden naar die berg. HEt was flink klimmen en klauteren maar de moeite waard.

Reply
Mieke Simons maart 26, 2017 - 9:07 am

Eigenlijk weet je van tevoren al dat het anders zal lopen dan gepland, denk ik. En gelukkig kun je daar flink om lachen, dat leer je wel. Zeker als er geen echte ongelukken zijn gebeurd. Het zal raar zijn als straks alles weer gestructureerd loopt. Soms fijn, maar ook een gemis.

Reply
sandra maart 26, 2017 - 9:15 am

Hi Mieke, zolang het geen levensbedreigende situatie is kan ik erom lachen. Het heeft gewoon zijn charmes. Het zal ook straks weer wennen zijn maar we zien het wel.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.