Home BonaireActiviteiten op Bonaire Waarom je Bonaire moet bezoeken

Waarom je Bonaire moet bezoeken

by sandra
7 comments
Waarom je Bonaire moet bezoeken

Ondanks dat Bonaire een klein eilandje in de Caraïben is, heeft het veel te bieden. Ik heb al heel wat keren over Bonaire geschreven en naarmate ik meer ontdek, word ik steeds enthousiaster. Eerlijk is eerlijk: Bonaire is gewoon een heerlijk eiland. Vandaag zet ik alles op een rijtje en vertel ik je waarom je Bonaire moet bezoeken.

waarom je Bonaire moet bezoeken

1. Duiken

Bonaire behoort tot één van de mooiste duikplekken op de wereld en wordt ook wel het Duikers Paradijs genoemd. Het bijzondere aan duiken op Bonaire is het kantduiken, dat met name voor de beginnende duiker erg fijn is. Vanaf de waterkant loop je zo het ondiepe water in. Heerlijk relax op je eigen tempo. De koraalriffen beginnen aan de kustlijn en je vindt er de meest prachtige tropische vissen, zeepaardjes en schildpadden. Wil je graag gaan bootduiken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Regelmatig vertrekken er boten vanaf de duikscholen die je naar diverse plekken rond Klein Bonaire brengen.
Het gebied rondom Bonaire is beschermd gebied en maakt deel uit van het zeereservaat. Je dient wel een fiche te kopen, zodat je alle wateractiviteiten mag uitvoeren. De opbrengst gaat naar Stinapa, die voor het behoud van het zeereservaat zorgen.

waarom je Bonaire moet bezoeken

Snorkelen

Nu moet ik eerlijk verklappen dat ik niet zo een held ben in duiken. In 1990 ben ik gestart met mijn Open Water duikcursus en in 1993 heb ik nog een Advanced Cursus gedaan. Samen met Sylvester, die duikinstructeur is maar niet actief, heb ik vele duiken gemaakt. In de nabijheid van Sylvester, die altijd goed op mij paste, voelde ik mij veilig. Toen Bas in 1999 geboren werd kon ik dus niet meer met mijn vertrouwde buddy duiken.

Ik besloot ermee te stoppen omdat ik niet met iemand anders wilde duiken. Ik ben over gestapt naar het snorkelen en Sylvester is blijven duiken. Toen Bas oud genoeg werd heeft hij in Pulau Weh zijn Open Water brevet gehaald. Een jaar later op Koh Tao zijn Advanced en op Bonaire heeft hij zijn Rescue gehaald en nog diverse specialties. Over een aantal maanden bereikt hij de leeftijd  om te starten met zijn Divemaster. Ondertussen heb ik nog steeds niet gedoken. Ik heb Bas beloofd zodra hij zijn Divemaster heeft gehaald, dat ik samen met hem ga duiken. Wanneer dat zo ver is, laat ik het jullie weten. Tot die tijd blijf ik nog even snorkelen.

waarom je Bonaire moet bezoeken

2. De mooiste stranden van Bonaire om er te relaxen of om een van de vele watersporten uit te oefenen.

Bonaire heeft witte (zand)stranden en azuurblauw water waar je heerlijk kunt relaxen. Van de mooiste stranden van Bonaire heb ik een favoriet: Te Amo Beach met name door de weeks wanneer het rustig is spreid ik mijn handdoek uit op het witte poederzand.
Wil je liever actief zijn, dan zijn er nog genoeg andere watersporten die je kunt uitoefenen zoals windsurfen, kitesurfen en zeilen.

waarom je Bonaire moet bezoeken

3. Hiken

Ben je niet zo een waterliefhebber maar wil je wel lekker actief bezig zijn, probeer dan één van de zes hiking trails die het Tourist Office Bonaire heeft uitgestippeld. Deze hiking trails bevinden zich in het ruige landschap van Bonaire. Het leuke is dat iedere Trail een mooi uitzichtpunt heeft.

waarom je Bonaire moet bezoeken

4. Kajakken en snorkelen door de Mangroves van Bonaire

Bonaire heeft prachtige mangrovebossen, die je absoluut moet gaan bewonderen. Ik woon nu twee jaar op het eiland en het wordt echt de hoogste tijd om dit natuur gebied te ontdekken. Bij het Mangrove Activity & Info Center krijg je, voordat je start met je tour, informatie over het mangrove gebied. Hierna peddel jij met de kajak door de kanalen van de mangroves en het turquoise water. Lees hier snel verder hoe dat is.

Kajakken en snorkelen mangrove Bonaire

5. Bezienswaardigheden van Bonaire

Huur een auto een auto of een scooter en ga toeren over het eiland. Onderweg ontdek je de bezienswaardigheden van Bonaire. In de periode 1685 tot 1713 floreerde de slavenhandel. De zoutwinning werd steeds belangrijker en er waren steeds meer slaven nodig om het zout uit de zoutpannen te winnen. Ontdek de historie van Bonaire tijdens het bezoeken van de bezienswaardigheden.

waarom je Bonaire moet bezoeken

6. Driving trails Bonaire

Als je dan toch een auto gehuurd hebt, ervaar het ruige landschap van Bonaire. Het Tourist Office Bonaire heeft diverse driving trails uitgezet.  Je rijdt op ongeasfalteerde wegen langs kleine boerderijen, waterstroomgebieden en langs de ruige oostkust.

waarom je Bonaire moet bezoeken

7. Restaurantjes en happy hours

Een andere rede waarom je Bonaire moet bezoeken is de aanwezigheid van talrijke restaurantjes van culinair tot de daghap en de burgers op het strand. Veel restaurantjes hebben prachtige uitzichten over het water waar je romantisch kunt genieten van de zonsondergang.

Verder mogen we de happy hours op Bonaire ook niet vergeten. Op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 18.00 – 19.00 uur zijn er op diverse plaatsen happy hours, vaak met dj of live music.

waarom je Bonaire moet bezoeken

Ben jij ook zo enthousiast over Bonaire?  Vind jij dat ik er nog iets aan moet toevoegen waarom je Bonaire moet bezoeken? Ik hoor het graag.

Dit vind je misschien ook leuk

7 comments

Mieke Simons oktober 26, 2016 - 9:45 am

Wat mij betreft hoef je niets toe te voegen, het spreekt voor zich en klinkt zeer aantrekkelijk. Of ja toch… een zak met geld, haha, dan kom ik meteen! Mooi dat je zo geniet van deze unieke kans hier enkele jaren te mogen wonen.

Reply
sandra oktober 26, 2016 - 11:18 am

Hi Mieke, Bonaire is inderdaad geen budget bestemming. Ik wil kijken of ik een keer budgettips kan uitzoeken om reis naar Bonaire betaalbaar te maken.

Reply
dennis januari 19, 2019 - 11:50 am

zeer aantrekkelijk zeker niets toe te voegen. ben er twee keer alleen op vakantie geweest 2017,2018 en dit jaar ga ik weer en wil kijken hoe het zit om daar te werken & wonen ik ben nog alleen geen kinderen heb een aannemers bedrijf gehad

Reply
sandra januari 19, 2019 - 5:17 pm

Dank je. Leuk en spannend om uit te zoeken of je er kan gaan werken & wonen. Ben benieuwd wat het gaat worden. Laat het maar weten.

Reply
Remy Ligtvoet juni 10, 2019 - 11:07 am

Een leuke blog om te lezen! Wij gaan over 2 weken ook naar Bonaire.. zin in 🙂 Ik ga voor de eerste keer maar mijn vriend is er al een aantal keer geweest omdat zijn tante daar woonde. Wij zelf zouden ook heel graag Nederland uit willen dus ook wij zijn een beetje aan het oriënteren om naar Bonaire te verhuizen 🙂

Reply
sandra juni 20, 2019 - 8:03 pm

Spannend, Remy en een fijne vakantie op Bonaire. Ik ben benieuwd hoe je het vindt.

Reply
Michael augustus 27, 2019 - 2:02 pm

Hoi Sandra, Ik heb een baan aangeboden gekregen op Bonaire maar ik twijfel. Heb 2 kinderen op de middelbare school (is blijkbaar een minnetje) en ik heb geen idee hoe het is om daar te werken. Ik begrijp dat jou man daar heeft gewerkt en was eigenlijk benieuwd naar zijn ervaringen.

Gr, Michael

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.