Home Portugal Uitstapje naar Cascais, Boca do Inferno en omgeving vanuit Lissabon

Uitstapje naar Cascais, Boca do Inferno en omgeving vanuit Lissabon

by sandra
0 comment
Uitstapje vanuit Lissabon

Ben je op zoek naar een leuk uitstapje vanuit Lissabon?  Een bezoek aan Cascais, Boca do Inferno (mond van de hel) en de omgeving is dan zeker de moeite waard. Tijdens mijn vierdaags bezoek aan Lissabon hebben onze Portugese vrienden mij al veel mooie plekjes laten zien. Nu er nog ruimte blijkt te zijn voor een uitstapje buiten Lissabon, nemen zij mee naar Cascais en omgeving. 

Na een ontbijt met een verrukkelijk custard taartje bij Pastéis de Belém gaan wij op pad. We rijden met de auto langs de kustweg naar de plaats Cascais, die zo’n dertig kilometer ten westen van Lissabon ligt. De hemel is stralend blauw  en we hebben mooie vergezichten over de Taag aan de ene zijde en historische gebouwen aan de andere zijde. 

Cascais is van oudsher een vissersstadje. Dit kun je nog zien aan de smalle straatjes bij de oude haven. Tegenwoordig is het een rijke badplaats met twee kleine stranden. Cascais heeft een mooie binnenstad, leuke terrasjes en op het water liggen vrolijk gekleurde vissersbootjes.  

Uitstapje vanuit Lissabon

Uitstapje vanuit Lissabon

vissersbootjes voor het strand in Cascais

Uitstapje vanuit Lissabon

strand en vissersbootjes


Paleis in Cascais


We rijden door dit eeuwen oude vissersplaatsje en stoppen onderweg even om het prachtige paleis van buiten te bewonderen. Cascais is ooit door de koning van Portugal ontdekt en daarna stroomden koninklijke families, adel en rijken hier naar toe. In dit paleis met verschillende gedecoreerde zalen en beschilderde plafonds, is het museum Condes de Castro Guimarães gevestigd.

Uitstapje vanuit Lissabon


 Parque Natural de Sintra-Cascais:

Boca do Inferno, de kliffen en duinen


Ongeveer twee kilometer ten noorden van Cascais ligt Boca do Inferno. Dit is een klif met een kleine grot, die ontstaan is door een natuurlijke instorting van de rots. Op het moment dat ik er ben is het vrij rustig maar in de winter beukt de Atlantische oceaan met grof geweld deze kloof in.

Ik heb nooit geweten dat dit deel van Portugal zo spectaculair is. Je vindt hier grandioze vergezichten over de kliffen, die zeker honderd meter boven de oceaan uitsteken.

Uitstapje vanuit Lissabon

Boca do Inferno

Uitstapje vanuit Lissabon

Spectaculaire vergezichten


Duinen en strand: Praia do Guincho


Na het spectaculaire uitzicht over de kliffen bewonderd te hebben stappen we weer in de auto en rijden een stukje noordelijker langs de Costa de Lisboa. We komen bij het ruigste strand van de kust; Praia do Guincho. Omdat hier altijd een flinke wind staat en de golven  hoog zijn, is dit voor surfers hét surfstrand van Portugal. Naast surfen kun je hier ook in het duingebied wandelen. Door het beschermde gebied is een looppad van hout gebouwd zodat je als het ware boven de duinen loopt.

Uitstapje vanuit Lissabon

Praia do Guincho

Uitstapje vanuit Lissabon

Duingebied met houten looppad

Uitstapje vanuit Lissabon

Duingebied

 


Hoe kom je bij Cascais en Praia do Guincho?


De makkelijkste manier om bij Praia do Guincho te komen is met de auto. Er is namelijk geen openbaar vervoer naar Praia do Guincho. Heb je geen auto ter beschikking dan is de trein naar Cascais een goed alternatief.  Deze vertrekt vanaf het treinstation Cais do Sodré in de binnenstad van Lissabon. In Cascais kun je  een fiets huren.  Kijk op Tripadvisor naar de fietsverhuur mogelijkheden.

Vanuit Cascais loopt een fietspad van negen kilometer langs de kust. Het is een prachtige route en het lijkt mij heerlijk om dit gebied op de fiets te verkennen.

 

Ik had niet verwacht dat Cascais en de omgeving zo mooi is. Wanneer je nog ruimte hebt om een uitstapje vanuit Lissabon te maken, dan is Cascais en de omgeving zeer zeker de moeite waard.

Lijkt jou het ook leuk een uitstapje te maken vanuit Lissabon?

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.