Home Dagelijks leven op Bonaire Terugblik op Mei 2017: over afscheid nemen#2 en waar ga ik wonen

Terugblik op Mei 2017: over afscheid nemen#2 en waar ga ik wonen

by sandra
11 comments
Terugblik op mei 2017

De maand mei is alweer voorbij. Ondanks dat ik niet heel veel blogs geplaatst heb, ben ik toch heel druk geweest. Vandaag een terugblik op mei 2017; mijn dagelijks leven op Bonaire, een bezoek aan Nederland en waar gaan wij wonen. De maand mei zat weer eens vol met hoogtepunten.

AFSCHEID NEMEN

Laten we starten met het vervolg van afscheid nemen van Bonaire. Omdat Mariette, één van mijn vriendinnen het eiland ook binnenkort gaat verlaten hebben wij afgesproken dat we gedurende de laatste twee maanden (mei en juni) één middag in de week plannen om alle leuke plekjes van Bonaire te gaan bezoeken en met name die plaatsen waar we nog even kunnen genieten van de zee.

We starten met:

CHA CHA BEACH

Iedere keer wanneer ik met mijn auto langs Cha Cha Beach rijd ziet de zee er zo uitnodigend uit om erin te duiken dat ik mij telkens voorneem om er een keer naar toe te gaan. Helaas is het er nooit van gekomen maar nu is het dan zover.  Cha Cha Beach ligt aan het eind van de boulevard van Kralendijk tegenover de duikschool Dive Friends en het appartementen complex CHA CHA CHA.

Ondanks dat hier veel auto’s voorbij komen nodigt deze plek toch uit om te zwemmen.  Het water heeft een turquoise / groen en een diep blauwe kleur. Om een schaduw plek te creëren staat op het strand een Palapa van palmbladeren en een paar grote bomen.  Op deze plek treft je veel Bonairiaanse kinderen aan die regelmatig het water in duiken. De donkere huidkleuren tegen de felle kleur van de zee is prachtig om te zien. Deze middag is er echter helemaal niemand wat ik stiekem een beetje jammer vind want ik wilde het graag nog vastleggen op de foto. Maar goed het was wel heerlijk rustig. Na een  duik in het koele water is het tijd om iets te gaan drinken.

Terugblik op mei 2017

DIVI DIVI RESORTS

Je kunt je eigen coolbox meenemen naar Cha Cha Beach maar wij gaan naar Divi Divi Resorts vlak ernaast. Om het terrein op te kunnen komen moet je wel even omlopen naar de voorkant van het resort. Ook hier kan je natuurlijk heerlijk zwemmen. Wij nemen een bedje en genieten van een zonsondergang onder genot van een rumpunch.

THEORIE EXAMEN

Tussendoor heb ik nog even de zenuwen wanneer Bas zijn theorie examen moet afleggen. Gelukkig slaagt hij hiervoor. We maken een afspraak voor zijn praktijk examen. Een datum prikken was nog even lastig omdat de medewerker die de planning doet niet aanwezig was maar gelukkig een paar dagen later kregen wij dan toch een datum in juni.

RONDLEIDING BONBONS BONAIRE

Wat heb ik mazzel dat ik mag komen kijken hoe Janos van BonBons Bonaire de heerlijkste handmade bonbons maakt. Ik heb gezien hoeveel werk het is om deze bonbons te maken en dat in combinatie dat het prachtige kunstwerken zijn durfde ik ze haast niet op te eten. Mijn drang om te proeven overheerste echter en ik moet zeggen dat ze ook heerlijk zijn. 

SPICE BEACH EN MATT SIMONS

Iedere vrijdagavond is er tussen 18.00 en 19.00 uur bij Spice Beach Club een happy hour. Regelmatig treden er bekende artiesten op. Zo heb ik zelf Karin Bloemen en Waylon zien optreden maar ook Nick en Simon, Kaandorp, Ferry Maat en nog veel meer artiesten hebben het podium hier op het strand mogen verwelkomen.  

Het is heel bijzonder om een optreden onder een sterrenhemel en met blote voetjes op het strand mee te mogen maken. Omdat het voor mij waarschijnlijk de laatste keer is, koop ik dan ook met Mariette snel een kaartje van Matt Simons. We gaan alleen omdat Sylvester voor zijn werk in Nederland is en de man van Mariette niet zo veel zin heeft om mee te gaan. Nou ja helemaal alleen gaan we ook niet; Bonaire is zo een klein eiland dat je vanzelf veel bekenden tegenkomt. 

Voor wie Matt Simons niet kent. Hier een liedje van hem.

 

 

Terugblik op 2017

AREPA’S BIJ COCO BEACH

Voordat we naar Matt Simons gaan, eten wij nog een Arepa bij Coco Beach. Naar aanleiding van mijn blog Hotspots op Bonaire is namelijk  Mariette ook heel erg benieuwd naar die Arepa’s. 

Terugblik op mei 2017

BEER EN BURGERS

Met Bas ga ik  naar “Beer en Burgers” waar ik een verse Tunaburger met salade eet en Bas een hamburger met frites.

LUNCHEN BIJ WINDSOCK

Vanavond vertrek ik voor twaalf dagen naar Nederland. Voor vertrek gaan Sylvester, die een dag eerder terug is gekomen uit Nederland, en ik nog even samen lunchen bij Windsock, een heerlijke lokatie met uitzicht over de azuurblauwe zee. Wat is het nog genieten en wat zal ik dit allemaal gaan missen.

Aankomst Nederland

Na een goede nachtvlucht kom ik op Amsterdam aan. Tsjonge, wat een drukte op Schiphol. Het krioelt er van de mensen, aanwijzingsborden en winkels. Iedereen heeft haast en rent er vandoor. Het is wel even een verschil ten opzichte van Bonaire waar het heerlijk rustig is en alles in slow motion gaat. Ik moet toch wel even acclimatiseren. Daarbij heb ik drie jaar op slippers gelopen en wat is dat toch een vreselijk gevoel om weer schoenen te dragen. 

Rustig kijk ik om mij heen. Ik zie massa’s winkels en ik vraag mij eigenlijk af wat je met zoveel spullen moet. Toch is er ook even de verleiding om de eerste de beste winkel in te stappen om te gaan shoppen. Het liefst kocht ik nieuwe slippers en een nieuwe korte broek. Helaas kan ik daar niet mee op sollicitatie gesprek komen. Dat is namelijk de reden dat ik naar Nederland ga. Ik herpak mij en ga op zoek naar de NS.

OPENBAAR VERVOER

Nadat ik uitgezocht had welke route ik het beste naar het zuiden kan nemen was ik teleurgesteld dat ik drie keer moest overstappen. Niet alleen in de Caribbean zijn er dus vertragingen waar je gerust een hele dag onderweg bent over een vlucht van vijftien minuten naar Curacao maar in Nederland is dat dus ook geen vreemd verschijnsel. 

Het overstappen en de treinreis viel mij achteraf echter enorm mee. Wat is het goed geregeld in Nederland. De communicatie is er goed en het staat allemaal zo goed aangegeven dat zelfs ik niet kan verdwalen. De aansluitingen zijn goed en binnen drie uur stond ik op het station in Sittard waar ik afgehaald werd door mijn schoonzusje.

Om een indruk te geven hoe rustig het op Bonaire is op het vliegveld heb ik bij terugkomst een foto van de enige bagageband gemaakt.

Terugblik op mei 2017

THUIS

Dan ga ik naar mijn eigen huis. Hoe zou het voelen. Omdat wij het verhuurd hadden aan een ontzettend fijn Duits expat gezin ben ik drie jaar niet meer, op een uurtje na, in mijn huis geweest.  

Wanneer ik binnen stap na drie jaar is dat toch een heerlijk gevoel. Het is een gevoel van thuis komen. Ik kan je vertellen dat ik er toch wel geëmotioneerd van raakte. En wat voelt het weer fijn om in de straat te komen waar je door iedereen een hartelijk welkom krijgt. We gaan zelfs een avondje gezellig aan de borrel. 

WAAR GA IK WONEN

Vanaf 1 juli woon ik weer in het meest westelijke deel van Duitsland namelijk Selfkant en dit deel behoort naast Oberstdorf in het Zuiden, Sylt in het Noorden en Görlitz in het oosten tot één van de vier Zipfelorten. Het landschap in Selfkant nodigt je uit om kilometerslange wandelingen of fietstochten te maken. Je vindt er pittoreske dorpen en veel landerijen met boerderijen waar je bij sommigen op een terras kan genieten van een drankje en een hapje. Dit gebied is overigens voor 1963 een deel van Nederland geweest. Na zes jaar onderhandelen en een betaling van 280 miljoen Mark is het Duits grondgebied geworden. In dit gebied wordt dialect gesproken maar als je dat net zoals ik niet spreekt kan je er ook heel goed terecht met Duits en in veel gevallen gewoon in het Nederlands.

SMALSTE DEEL NEDERLAND

Verder grenst het gebied aan het smalste stukje van Nederland. In een uur wandel je van Duitsland naar België. Ook het Limburgs Heuvelland ligt bij mij om de hoek. En wat schetst mijn verbazing. We hebben zelfs een stad in de buurt waar prachtige StreetArt te vinden is. Notabene in de stad waar mijn roots liggen, Heerlen. Deze StreetArt tour en nog vele andere bezienswaardigheden ga ik in de toekomst over bloggen. Wonen op Bonaire wordt wonen in Duitsland en met name in de regio Selfkant. Ik hoop dat jullie mij blijven volgen. Het gebied is geen Tropical Island maar een gebied wat mijns inziens wel de moeite waard is om te bezoeken.

Terugblik op mei 2017

Na een drukke week waar ik kennismaking gesprekken heb gevoerd voor een leuke baan, vrienden en familie (helaas heb ik mijn ouders niet gezien omdat zij een half jaar in Italië verblijven) heb bezocht, huishoudelijke zaken voor ons huis heb geregeld, was het weer tijd om naar Bonaire te gaan. Dit keer voor maar vier weken.

WELKE HOOGTEPUNTEN HAD JIJ IN DE MAAND MEI?

Dit vind je misschien ook leuk

11 comments

Silvia juni 1, 2017 - 2:29 pm

Mooi geschreven ja een groot verschil op Schiphol met Bonaire hihi.
Ben blij als jullie weer terug zijn zal even wennen zijn voor jullie maar gaat vast lukken

Reply
sandra juni 1, 2017 - 4:30 pm

Hi Silvia, dank je. Ik ben ook wel benieuwd hoe we het in Nederland gaan doen.

Reply
Reisfreaks juni 1, 2017 - 5:25 pm

Hoi Sandra,
Nog even genieten van Bonaire ☀ ?
Hopelijk is je soll. gesprek goed gegaan en heb je zo een nieuwe baan. Succes!
Groetjes, ilse

Reply
sandra juni 1, 2017 - 5:29 pm

Hi Ilse, dank je en leuk je reactie. Gesprek was heel erg goed gegaan en was aangenomen. Helaas was het salaris uit de antieke oertijd. Dus we gaan maar gewoon verder met zoeken.

Reply
Reisfreaks juni 1, 2017 - 6:00 pm

Oepsss, dat is minder. Ach ja, alles komt wel op zijn plek.

Reply
sandra juni 1, 2017 - 6:57 pm

Hi Ilse, hoop het. Misschien wat meer geduld hebben. Zullen we een keer iets afspreken? Lijkt mij heel leuk.

Reply
Ilse juni 1, 2017 - 7:54 pm

Hi Sandra,

Jazeker, gezellig! Dan bestel ik goed weer en kunnen we misschien een wijntje drinken op het terras ?
Wel geen uitzicht op zee helaas…..als ik genoeg spaargeld had dan kwam ik nog eerst een wijntje drinken op Bonaire, maar dat zit er helaas niet in.

Groetjes en geniet nog van jullie tijd op Bonaire.

sandra juni 1, 2017 - 8:23 pm

Ja, herken ik. Straks ook weer flink sparen voor onze vakantie. Ik neem zon mee naar Sittard. In juli gaan wij een wijntje drinken. Gezellig!

mariette juni 1, 2017 - 6:41 pm

tsja, wat zullen we dit allemaal missen! Leuk om op terug te kijken!

Reply
sandra juni 1, 2017 - 6:59 pm

Hi Mariette, we kunnen nog altijd bij Spice Beach Club in Scheveningen langs gaan. Even kijken of het daar ook Caribisch is.

Reply
Mariette juni 1, 2017 - 7:12 pm

Jaaaaa doen we!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.