Home BestemmingenDominica Snorkelen bij Champagne Reef

Snorkelen bij Champagne Reef

by sandra
4 comments
snorkelen bij champagne reef

Ga snorkelen (of duiken) bij Champagne Reef en ervaar de magie van bubbels die uit de oceaan bodem omhoog stijgen en langzaam de oppervlakte bereiken. Dominica is een prachtig natuur eiland zowel boven water met de Boiling Lake , de Indian River en de hotsprings, alsook onder water met het Champagne Reef.

Hieronder vertel ik je waarom je snorkelen bij Champagne Reef niet mag overslaan.

snorkelen bij champagne reef

Snorkelen bij Champagne Reef

Met de auto rijden wij van Rousseau naar Champagne Reef.  Wij zijn er sneller dan we denken en parkeren onze auto op de nabij gelegen parkeerplaats. Bij de duikschool betalen wij USD 2,–,  een vergoeding voor het park. Hier is tevens ook gelegenheid om iets te eten en drinken. Op het strand zijn namelijk geen voorzieningen. We lopen het pad naar beneden. Onderaan ligt in een weelderige groene omgeving een houten loopbrug met aan het einde Champagne Reef.

Champagne Reef bezoek je niet vanwege het witte zandstrand en azuurblauwe zee. Het strand is namelijk bedekt met stenen en dikke keien. Je komt hier om het vulkanisch verschijnsel onder water te bewonderen. Bubbels stijgen hier uit de zeebodem naar de oppervlakte. Gezegd wordt dat het voelt alsof je in een glas champagne duikt.  Raak je met je hand de plek aan waar de bubbels uit de bodem komen, dan merk je dat dit warm is. Dat wil ik graag uitproberen.

snorkelen bij champagne reef

Snorkelen bij Champagne Reef /  Wat is er te zien

De zee is erg rustig. Vanwege de stenen is echter lastig om het water in te komen maar gelukkig ligt er een matje wat het lopen vergemakkelijkt. Ik zwem maar ik zie geen enkele bubbel uit de bodem komen en vraag aan een voorbijkomende snorkelaar waar ik precies moet zijn. Hij wijst ons de weg. Al heel snel zie ik allemaal bubbeltjes uit de bodem omhoog stijgen. . Het is een vreemde gewaarwording wanneer ik door de bubbels zwem.  Omdat ik zo gefascineerd ben, vergeet ik helemaal om mij heen te kijken en bots tegen een school trompet vissen. Een stuk verderop eten papegaai vissen van het koraal. Langzaam snorkel ik verder. Voor de kust ligt namelijk nog een ondiep rif wat begroeid is met planten. Ik ben eigenlijk op zoek naar de zeepaardjes, inktvissen en zeeduivels en kijk in spleten van rotsen. Helaas zie ik niet zo heel veel vis meer. Misschien dat jij ze vindt?

Kijk 30 seconden naar onderstaande video / Snorkelen bij Champagne Reef door de bubbels

Ben je al eens in Dominica geweest of van plan naar Dominica te reizen en te gaan snorkelen bij Champagne Reef? Ik ben benieuwd hoe jij het ervaren hebt.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

4 comments

Mieke Simons september 19, 2016 - 5:43 pm

Sandra,
Ik had nog nooit eerder van dit eiland gehoord, heb het meteen opgezocht. Wordt er Spaans gesproken of Engels?
Je kunt in korte tijd weer heel wat nieuwe eilanden aan je lijstje toevoegen. Ik heb zelden een eiland bezocht, geen idee hoe dat is. Laat ik over een paar jaar eens beginnen bij de Griekse…

Reply
sandra september 19, 2016 - 5:59 pm

Hi Mieke, het is een schitterend eiland. Als ik niet in de Caribbean had gewoond was ik er niet snel gekomen. Ik vind het wel een van de mooiste eilanden wat ik gezien heb. Zo ruig en ongerept. Zeer zeker de moeite waard. Ze spreken overigens Rasta Engels…

Reply
Ron september 20, 2016 - 6:40 pm

Hoi Sandra,

Wat een prachtige plaatjes en mooie verhalen op je site!
Ik ben zeker van plan om een aantal van je reisbestemmingen ook eens te bezoeken…

Ik blijf je met plezier volgen.

Ron

Reply
sandra september 20, 2016 - 8:36 pm

Hi Ron, dank je voor je leuke reactie. Fijn om te horen. Veel lees plezier en laat mij weten waar je bent geweest. Ben benieuwd.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.