Home Dagelijks leven op Bonaire Sint en Piet op Bonaire

Sint en Piet op Bonaire

by sandra
4 comments
Sinterklaas op Bonaire

Vol spanning wachten kinderen en hun ouders op de komst van Sint en Piet. Het regent al dagen achtereen en de zee is best ruw.  Wij horen dat Sinterklaas Bonaire misschien niet met de boot kan bereiken. Is dat de reden dat hij een week later is dan normaal? Zou hij dan nu met het vliegtuig komen?

Het evenement is voor de zekerheid verplaatst van het Wilhelmina plein naar het gebouw van Jong Bonaire. Daar is het een groot feest. Kinderen hebben de meest kleurrijke pakjes aan en wachten op de Goedheiligman.

Aankomst Sint en Piet op Bonaire

Als we dan een boot horen toeteren, rennen we snel naar de kade. Poeh, wat zijn wij opgelucht als we Sinterklaas met zijn gevolg op deze boot waarnemen. Ook dit jaar is het hem weer gelukt Bonaire te bereiken. Het is een vrolijke bende met veel getrommel. Pieten halen allerlei capriolen uit, dansen en springen er op los.

Sint en Piet op Bonaire

Het is een rare gewaarwording om dit feest aan de andere kant van de wereld in een ander klimaat met palmbomen als decor, mee te maken. Gelukkig hebben Sint en de pieten geen problemen met de warmte. Zij zijn dat natuurlijk al lang gewend van Spanje.

Sint en Piet op Bonaire

Leuk feestje

Ook heel leuk dat de Bonairianen helemaal niet meedoen aan de pieten discussie, die in Nederland gaande is. Wij maken er hier op Bonaire een leuk feestje van en nadat we Sint en Piet weer uitgezwaaid hebben gaan we nog even als afsluiting een pepernoot ijsje eten bij Gio’s.

Een film waaruit blijkt dat het een feestje is. Met dank aan J.L. voor film.

Hebben jullie ook genoten?

Dit vind je misschien ook leuk

4 comments

Silvia november 28, 2016 - 5:10 pm

Leuk feestje bij jullie heerlijk zonder jas en ja geen discussie over zwarte pieten hier word je er gek van ???

Reply
sandra november 28, 2016 - 6:25 pm

Hi Silvia, dat is even een winterjas verschil met Nederland.

Reply
Kirsten november 30, 2016 - 12:15 am

Dit is fantastisch om te zien en lezen. De kleuren, de ZWARTE pieten, het weer, geen mobiele eenheid, geen gezeur en vooral wel blije kinderen in allerlei soorten, maten en kleuren. Nederland zou echt een voorbeeld moeten nemen aan Bonaire.

Reply
sandra november 30, 2016 - 2:34 am

Hi Kirsten, ik ben het helemaal met je eens. Ik begrijp die hele discussie in Nederland ook niet.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.