Home Bonaire Scooter huren op Bonaire:

Scooter huren op Bonaire:

Scooters Bonaire

by sandra
0 comment
Scooter huren Bonaire

Een scooter huren op Bonaire is een goed alternatief voor de auto. Ondanks dat je niet van de gebaande paden kunt afwijken, niet het Washington Slagbaai National Park en diverse driving-trails in de ruige natuur kunt bezoeken, zijn er nog genoeg andere mogelijkheden.

Rustig tuf je op je scooter langs de mooiste stranden van Bonaire, bezoek je de wereldberoemde slavenhuisjes in het zuiden of rijd je naar 1000 Steps en het uitzichtpunt bij het Goto Meer in het noorden.  Vanaf dit punt spot je flamingo’s en heb je zicht op het hoogste punt van het eiland,  de Brandaris (240m). Onderweg stop je om foto’s te maken. Vandaag vertel ik meer over een scooter huren op Bonaire.

Scooter huren Bonaire

1000 Steps


Scooter huren op Bonaire: Scooters Bonaire


Je kunt bij diverse bedrijven op Bonaire een scooter huren. Vanwege slechte ervaringen in het verleden (2014-2017) met Scooters Bonaire huurden wij daarna graag bij Macho Scooters. Toen ik hoorde dat Scooters Bonaire in november 2019 is overgenomen door twee stelletjes, Nikky & Kharlox en Arrie & Rozemarijn, was ik benieuwd of er iets veranderd zou zijn. Mijn zoon Bas en zijn vriendin Roeby reisden in september 2021 een weekje naar Bonaire en konden de kwaliteit van Scooters Bonaire testen door daar een scooter te huren.

Scooter huren op Bonaire: Scooters Bonaire

Bas en Roeby


De eigenaren van Scooters Bonaire


‘Het leek ons een leuke uitdaging om Scooters Bonaire te gaan runnen. We hebben een zeer gevarieerde achtergrond – van technisch tot financieel – en vullen op die manier alle dagelijkse taken in, waaronder verhuur, administratie en het werken in de werkplaats. We zijn gevallen voor de relaxte manier van leven op Bonaire’, schrijft Arrie in een e-mail aan mij. Dat begrijp ik heel goed, want dat relaxte leven mis ik nog steeds, elke dag opnieuw.

 


Waarom huren bij Scooters Bonaire?


Je kunt bij Scooters Bonaire – naast mountainbikes en E-Bikes – een eenpersoons volautomatische scooter 50 cc huren, een tweepersoons volautomatische scooter 50 cc of een volautomatische motor 125 cc.

‘We hadden direct een klik met Nikky van Scooters Bonaire’, zeggen Bas en Roeby. Ze blijkt ook nog eens – net als wij – uit Limburg te komen. Ook haar partner Kharlox is aanwezig en het ijs is snel gebroken. Wanneer je een scooter, motor of mountainbike huurt krijg je informatie over de leuke plekken die een bezoekje waard zijn, maar wil je je al eerder voorbereiden op je vakantie naar Bonaire neem dan ook eens een kijkje verder op mijn website.

Niet alleen de service vonden wij uitstekend, maar ook de technische staat van de scooters. Mocht er onderweg toch iets gebeuren dan biedt Scooters Bonaire een Roadservice aan. En dat is heel fijn, want een lekke band krijg je al snel met die slechte wegen op Bonaire. Het kost je alleen een bedrag van USD 12,50 voor een nieuwe band.

Vanaf drie dagen huur haalt Scooters Bonaire je gratis op van je accommodatie. Deze ophaalservice is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 16.00 uur en in het weekend op afspraak. Omdat Bas en Roeby op loopafstand van Scooters Bonaire in een appartementje verblijven spreek ik af dat ze de scooter op maandagochtend ophalen in de zaak.

Slavenhuisjes Bonaire

Slavenhuisje

 


 Een scooter huren op Bonaire tijdens je stage


Ben je voor een tijdelijke stage op Bonaire dan biedt Scooters Bonaire een speciale prijs voor scooterhuur aan studenten. Je betaalt USD 250,00 per maand inclusief WA-verzekering, kettingslot en pechservice met vervangende scooter. Voorwaarde is wel dat je een geldig rijbewijs (auto of brommer) en een kopie van het paspoort mét de toelatingsstempel van Immigratiedienst Bonaire of een sedula (eiland ID) hebt.

 


Prijzen voor het huren van een scooter en motor


Scooter

Je huurt een scooter al voor USD 25,00 per dag. Voor drie dagen betaal je USD 65,00 en voor een week USD 150,00 (zeven dagen is zes dagen betalen). Deze bedragen zijn exclusief verhuur belasting van USD 2,00 per dag.
Er is sprake dat de verhuur belasting (en verblijfsbelasting) mogelijk per 1 januari 2022 vervangen gaat worden door een belasting bij binnenkomst op Bonaire welke op de luchthaven betaald dient te worden.

Motor

Je huurt een motor voor USD 50,00 per dag en voor een week betaal je USD 300,00. Ook hier geldt dat zeven dagen huren is zes dagen betalen.

Helmen zijn beschikbaar tegen een extra huurprijs van USD 2,50 per dag.

Hieronder volgt een video met een stukje rijden langs het Goto Meer.

 


Belangrijke voorwaarden om te huren


Sinds 1 augustus 2019 is er een nieuwe wegenverkeerswet op Bonaire. Je mag al vanaf 16 jaar een scooter huren mits je een Europees bromfietscertificaat (AM-rijbewijs) hebt. Een 125 cc motor mag je huren als je in het bezit bent van een motorrijbewijs. Ook is het verplicht om een helm te dragen. Omdat Bas over een A1 rijbewijs beschikt huurt hij een 125 cc motor.

Verzekering

Deze bedragen zijn inclusief WA-verzekering met een eigen risico van USD 150,00. Mocht je liever een all-risk verzekering hebben dan betaal je USD 12,50 per dag.

Diefstal

Omdat het af en toe voorkomt dat een scooter gestolen wordt – het zal je maar gebeuren! – is het raadzaam om een diefstalverzekering af te sluiten voor USD 6,00 per dag. Zonder verzekering kost je dat al snel USD 2.000, –. De diefstalverzekering is zelfs verplicht bij een contante borg of via IBAN-bankoverschrijving.

Lange termijn huur

Bij lange termijn huur is de borg USD 300,00, de diefstalverzekering is dan USD 100,00 per maand en all-risk verzekering USD 200,00 per maand.


Tanken


Het tanken op Bonaire gaat op z’n Caribisch, iets anders dan in Nederland dus. Je betaalt er namelijk eerst aan de kassa. De kassière zit in een hermetisch met glas afgesloten hokje. Je geld leg je in een gleufje waar je ook door moet communiceren. Dit werkt soms op mijn lachspieren omdat ik die vrouw in dat hokje echt niet kan verstaan, waardoor ik ontzettend hard ga schreeuwen in de hoop dat zij ook wat harder gaat praten. Dat heeft geen nut, kan ik je verzekeren. Ik praat hier over het dichtstbijzijnde tankstation bij het vliegveld. Na betaling loop je naar de pomp om de slang in de tank te hangen. 

 

 

WIL JIJ OOK EEN SCOOTER HUREN OP BONAIRE?


Je vindt Scooters Bonaire aan de doorlopende weg in het centrum van Kralendijk.

Adres: Kaya Grandi 70-B, Kralendijk Bonaire
Tel of whatsapp: (+599) 796 2000
Email: info@scootersbonaire.com
Website: Scooters Bonaire  

 

Disclaimer: Dit betreft een gesponsorde blogpost.
Deze blog bevat 
affiliatie links.

Wil jij toch liever een auto huren op Bonaire? 

Wanneer je het eiland rond tuft ben je misschien ook op zoek naar Hotspots Bonaire

 

WEETJES…de verschillen tussen Caribisch en Europees NederlandersBooking.com

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.