Home Vervoer op Bonaire Scooter huren op Bonaire

Scooter huren op Bonaire

by sandra
0 comment
Scooter huren op Bonaire

Een scooter huren op Bonaire is een goed alternatief voor een auto. Ondanks dat je niet van de gebaande paden kan afwijken en niet het Washington Slagbaai National Park en diverse driving-trails in de ruige natuur kan bezoeken, zijn er nog genoeg andere mogelijkheden.

Rustig tuf je op je scooter langs de mooiste stranden van Bonaire, bezoek je de wereldberoemde slavenhuisjes in het zuiden of rijd je naar 1000 Steps en het uitzichtpunt bij het Goto Meer in het noorden.  Vanaf dit punt spot je flamingo’s en heb je zicht op het hoogste punt van het eiland namelijk de Brandaris (240m). Onderweg stop je om foto’s te maken. Vandaag vertel ik meer over een scooter huren op Bonaire.

Scooter huren op Bonaire

 

Scooter huren op Bonaire

WELK SCOOTER VERHUUR BEDRIJF

Er zijn diverse scooter verhuurbedrijven op Bonaire. Niet alle bedrijven bieden een goede service. Zo heb ik bij één bedrijf een slechte service gehad dat ik boos de zaak ben uitgelopen. Tot op heden kan ik mij er nog kwaad om maken als ik eraan terugdenk. Het liefst zou ik de naam van dit bedrijf willen noemen maar ik doe het niet omdat het mijn ervaring is met dat bedrijf en ik het liever positief wil houden. Daarbij is de kans aanwezig dat jij die ervaring helemaal niet hoeft te hebben.

Maar welk scooter verhuur bedrijf moet je nu nemen? Omdat ik zo een slechte ervaring heb gehad met dat ene scooter verhuur bedrijf ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Natuurlijk heb ik ook Bas gevraagd waar zijn vrienden de scooters huren en of zij goede ervaringen hebben met dat verhuur bedrijf. Wij komen uit bij Macho Scooters Bonaire.

 

WAAROM MACHO SCOOTERS BONAIRE

Je huurt bij Macho Scooters Bonaire een single of een double scooter. De single scooters hebben een handig mandje achterop om eventuele boodschapjes in te kunnen leggen, de double scooter heeft dat overigens niet. Wij huurden zowel een double scooter als een single scooter.

Wij vonden niet alleen de service goed maar ook de technische staat van de scooters. Ik kan je echt verzekeren dat er bedrijven op Bonaire zijn die een goede service niet kunnen bieden. Hier geldt vaak service tot aan de voordeur of nog erger zij bieden helemaal geen aan. Dat hebben wij niet bij Macho Scooters ervaren. De vriendelijke medewerkers nemen de tijd voor je en leggen met veel plezier de voorwaarden voor het huren van de scooter uit. Ze zijn zelfs 24/7 te bereiken. Omdat zij tevens tourtjes aanbieden kunnen de medewerkers heel veel over het eiland vertellen.  Wij hebben heerlijk gereden op de scooters van Macho! 

Scooter huren op Bonaire

PRIJZEN

Single seater scooter

Je huurt een single seater scooter al voor USD 21,50 per dag. Voor drie dagen betaal je USD 55,00 en een week USD 110,00.

Double seater scooter

Je huurt een double seater scooter voor USD 27,50 per dag. Voor drie dagen betaal je USD 75,00 en voor een week USD 150,00.

VERZEKERING

Deze bedragen zijn inclusief WA verzekering. Helaas is het op Bonaire niet mogelijk een scooter te huren met All-risk verzekering. Daar heb ikzelf altijd wel moeite mee want ik wil altijd de meest complete verzekering.

Diefstal

Een diefstal verzekering voor de scooter sluit je af voor USD 6,00 per dag met een eigen risico van USD 300,00. Het komt af en toe voor dat een scooter gestolen wordt. Vandaar dat ik je adviseer om toch die verzekering af te sluiten. Je zult het maar net hebben dat het bij jou gebeurt. Het kost je dan al snel USD 2.000,–.

 

BELANGRIJKE VOORWAARDEN OM TE HUREN

Om een scooter te huren moet je een minimum leeftijd hebben van 18 jaar en als toerist moet je in het bezit zijn van een geldig autorijbewijs. Woon je echter op het eiland dan gelden andere regels; je dient namelijk in het bezit te zijn van een motorrijbewijs.

TANKEN

Het tanken op Bonaire gaat op zijn Caribisch en iets anders dan in Nederland. Na drie jaar Bonaire weet je niet beter maar het verschil viel mij weer op toen ik in mei voor twee weken in Nederland was.

Je betaalt op Bonaire namelijk eerst aan de kassa. De kassière zit in een hokje dat hermetisch met glas is afgesloten. Je geld leg je in een gleufje waar je ook door moet communiceren. Dat werkt bij mij soms op de lachspieren omdat ik die vrouw in dat hokje echt niet kan verstaan, ga ikzelf ontzettend hard schreeuwen in de hoop dat zij ook wat harder gaat praten. Het heeft geen nut kan ik je verzekeren. Ik praat hier over het dichtstbijzijnde tankstation bij het vliegveld. Wanneer je betaald hebt loop je naar de pomp om de slang in de tank te hangen. 

Het dichtstbijzijnde tankstation bij het vliegveld is overigens een paar weken gesloten geweest omdat er brand- en explosiegevaar was. Gelukkig was de inspectie er op tijd bij en is de benzine pomp helemaal gerenoveerd. De andere benzinepompen zijn in betere staat maar zullen hoogstwaarschijnlijk ook gerenoveerd worden.

WIL JIJ OOK EEN SCOOTER HUREN OP BONAIRE?

Je vindt Macho Scooters Bonaire in de lobby van Plaza Beach Resort.

Adres: J.A. Abrahamboulevard 80
Tel: ( +599 ) 7011233
Email: info@machoscooters.com
Website: www.machoscooters.com

NOTE: inmiddels heb ik vernomen dat het scooter bedrijf waar ik een slechte ervaring mee heb gehad, is overgenomen. Er zitten nieuwe eigenaren in.

Wil jij toch liever een auto huren kijk dan eens hier.

 Booking.com

0 comment

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.