Home LifestyleBoeken Review fotoboek van Fotofabriek

Review fotoboek van Fotofabriek

by sandra
6 comments
review fotoboek van Fotofabriek

De periode dat ik op Bonaire heb gewoond was heerlijk. Bonaire wordt het duikersparadijs genoemd maar heeft naast de azuurblauwe zee en de gekleurde tropische vissen nog veel meer te bieden. De afgelopen drie jaar heb ik ontzettend veel foto’s gemaakt maar helaas heb ik er nog steeds geen fotoboek van gemaakt. Ik heb een enorme achterstand en toen Fotofabriek mij vroeg of ik hun fotoboek wilde testen vond ik dat een mooie gelegenheid om deze klus op te pakken. Hieronder volgt mijn review fotoboek van Fotofabriek.

Fotoboek maken

Het is voor mij de eerste keer dat ik een digitaal fotoboek van fotofabriek maak. Eigenlijk plak ik foto’s het liefst nog  op de ouderwetse manier in maar die tijd hebben wij gehad. Veel vergelijkingsmateriaal met betrekking tot het maken van digitale fotoboeken heb ik niet. Mijn foto’s staan namelijk op mijn computer.

Ik ging naar de pagina je eigen fotoboek maken. Hier kun je kiezen tussen spiraal fotoboeken, Softcover, hardcover en exclusieve fotoboeken. Ik mocht van fotofabriek een A4 hardcover fotoboek maken van 24 pagina’s. Ik koos voor het liggend exemplaar.

Software

De software downloaden ging makkelijk.  Daarna was het even zoeken voor mij hoe het programma werkte maar ook dat was niet zo heel lastig. Nadat je de software geopend hebt, heb je de keuze tussen open direct je project en een nieuw project starten. Je kiest hier voor het laatste. Vervolgens kies je welk album je wilt maken en daarna kom je in het fotoalbum. Het lukte mij niet de foto’s uit mijn eigen bibliotheek te halen. Daarom heb ik ze op mijn bureaudesk geplaatst en van daaruit kon ik ze uploaden.

Je kunt gebruik maken van diverse sjablonen. Er is veel keuze en er zijn zelfs sjablonen dat je de foto over twee pagina’s laat over lopen. Dat vind ikzelf mooi. Het meeste werk is overigens het uitzoeken van de foto’s. Foto’s uitzoeken over een periode van drie jaar wonen op Bonaire is een hele klus. Herinneringen komen dan naar boven en daarom heb ik gekozen om ook foto’s te plaatsen van mindere kwaliteit. Bij iedere foto wat je plaatst wordt aangegeven of de resolutie goed, niet goed of acceptabel is.

Service

Daarna sloot ik het bestand af en toen sloeg even de paniek om de oren; ik kon namelijk mijn bestand niet openen. De klantenservice is zeven dagen per week bereikbaar en per e-mail krijg je binnen 24 uur een reactie. Ik stuurde  een e-mail en nog geen half uur later had ik antwoord op mijn vraag. Het bleek bij mijzelf te liggen want ik kon heel makkelijk het bestand in de software van de Fotofabriek openen.  Vervolgens heb ik het fotoalbum ge-upload en verstuurd.

Productie

Nadat ik mijn fotoboek verstuurd had, ontving ik twee dagen later in mijn e-mailbox een  bericht dat Fotofabriek vandaag de omslag van mijn fotoboek gemaakt heeft. En dat hebben zij voor mij gefilmd. Je kunt dat filmpje hier volgen. De foto met de blauwe zee en het witte strand zag al mooi uit.

 

Resultaat

Je kunt je voorstellen dat ik toch wel benieuwd was naar het album. Binnen vier dagen had ik het fotoalbum, goed verpakt in plastic en karton om beschadiging te voorkomen, in huis. Het eerste wat opviel was de mooie glans van de foto’s en de kleuren die overeen komen met de originele foto’s. Door de schaduwranden die ik heb gemaakt springen de foto’s eruit. Het is natuurlijk een persoonlijke smaak maar ik vind het echt leuk.  Ook de afwerking van het boek is netjes en is zo gemaakt dat de kaft niet snel lost laat.

Conclusie

Ondanks dat ik  geen vergelijking kan maken met andere fotoboeken ben ikzelf tevreden met het fotoboek van Fotofabriek. Zelfs de foto’s die van minder goede kwaliteit zijn zien er goed uit. De goede service en snelle levering vind ik echt een plus. De prijs van de standaard versie ligt op € 22,00. Ik kan een fotoalbum van Fotofabriek dan ook aanraden.
In ieder geval neem ik mij voor om direct na thuiskomst van mijn eerst volgende reis een fotoboek te maken want het is toch wel erg leuk!

Radar fotoboekentest

Het fotoboek van Fotofabriek is door Radar getest:

Het fotoboek van Fotofabriek scoorde op alle punten een ruime voldoende en kreeg als eindcijfer een 8,2. Behalve de hoge kwaliteit viel ook de gunstige prijs op. Zo is het fotoboek van Fotofabriek “de goedkoopste, en de beste!”, aldus Antoinette Hertsenberg, presentatrice van Radar.

Wat is jouw favorite site om fotoboeken te maken?

 

 


Ik kreeg dit fotoboek gratis van Fotofabriek. Ik ga geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta en dit artikel bestaat uit niets anders dan mijn mening.


 

Dit vind je misschien ook leuk

6 comments

Peter oktober 29, 2017 - 12:38 pm

Met Albelli krijg ik prima resultaten!

Reply
sandra oktober 29, 2017 - 6:55 pm

Ok. Goed om te weten. Had ik niet eerder van gehoord.

Reply
Elyse oktober 30, 2017 - 8:39 am

Ik maak ze ook altijd via Albelli. Fijn programma om mee te werken en mooie boeken! Fotofabriek eigenlijk nog nooit geprobeerd. Misschien een keer een kleintje laten maken om het verschil te zien

Reply
sandra oktober 30, 2017 - 9:44 pm

Hé Elyse, van de meeste bedrijven had ik voor het schrijven van mijn blog nog niet van gehoord. Helaas kan ik niet vergelijken. Nu vind ik het jammer dat ik nooit eerder zulke foto albums gemaakt heb want mijn ouderwets ingeplakte foto’s zijn wel vergeeld.
Je kunt altijd een keer uitproberen om bij Fotofabriek een album te maken. Misschien moet ik ook een keer bij Albelli proberen.

Reply
Ilse oktober 30, 2017 - 8:59 pm

Na 2 fotoboeken van de Hema (best aardig) en eentje van Albelli bestellen wij al een paar jaar onze fotoalbums bij Fotofabriek. Na een paar jaar is de kwaliteit nog super!

Reply
sandra oktober 30, 2017 - 9:36 pm

Hi Ilse, dat is natuurlijk ook fijn om te horen dat de kwaliteit over een paar jaar ook nog super is. Met mijn ouderwetse foto albums is dat helaas niet. Ik heb nu de software in mijn pc dus hij staat al klaar voor Hong Kong. Ik probeer nu bij te blijven. haha.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.