Home ReistipsReisroutes Reisroute Verenigde Staten met auto

Reisroute Verenigde Staten met auto

by sandra
0 comment
reisroute Verenigde Staten met auto

In juli 2015 reisde ik in 26 dagen dwars door de Verenigde Staten van Amerika met auto. Een beetje sceptisch ben ik wel. Helemaal niet Amerika-minded en na aandringen van mijn gezin ga ik de uitdaging aan. Wij starten in New York City en eindigen op Miami Beach. Wil je onze reisroute Verenigde Staten met auto weten en mijn bevindingen dan lees hieronder verder.

 

Reisroute Verenigde Staten met auto / NEW YORK CITY / 5 dagen

Shoppen!

Deze stad staat ondanks dat ik niet Amerika-minded ben toch op mijn bucketlist. New York City behoort tot één van de grootste steden ter wereld en dat wil ik toch wel één keer in mijn leven beleven. Het allerliefste wil ik dan natuurlijk ook, ja OK dan……………….SHOPPEN!

Sinds ik in juli 2014 op Bonaire woon heb ik niet meer geshopt. Een jaar lang niet shoppen maakt mij hebberig. Het maakt niet uit wat, maar ik moet gewoon KOPEN en dat moet toch lukken in de grootste modestad ter wereld. Gelukkig ben ik in de zomer in New York. Voor mij is dat belangrijk want ik heb op Bonaire niets aan winterspullen en ook niet onbelangrijk er is ook nog uitverkoop. Beter kan ik het niet hebben.

Na eerst een poging gewaagd te hebben met mijn mannen om te shoppen, heb ik ze maar van mij afgeschud en heb ik op een later tijdstip met hen afgesproken om te eten / drinken, maar daar heb ik voorlopig ECHT GEEN tijd voor.

Sight seeing New York

Naast het shoppen doen wij sight seeing New York met de Hop-on-hop- off-bus. Met de bus rijden wij langs alle belangrijke bezienswaardigheden van New York City en wij maken de avondtour over de Brooklynbridge met een schitterend uitzicht over New York met de fonkelende lichten.

Intrepid Sea, Air & Space Museum

Verder bezoeken wij het vliegdekschip de Intrepid Sea, Air & Space Museum. Eigenlijk een echt mannending. Ondanks dat ben ik onder de indruk van dit schip. Zo’n gevaarte op zee? Ik kan het mij haast niet voorstellen.

Wij verblijven 5 nachten in New York. Er is nog veel meer te zien. Helaas is dat niet allemaal gelukt. Misschien een rede om terug te gaan?

Reisroute Verenigde Staten met auto / NIAGARA FALLS

In New York halen wij onze auto op en vandaar uit rijden wij in 6,5 – 7 uur naar de Niagara Falls. De Niagara Falls gelegen op de grens van Amerika en Canada behoren tot één van de spectaculairste watervallen ter wereld. Naast deze watervallen heeft het achterland ook wat te bieden. Dit gebied blijkt namelijk een geweldig wijngebied te zien. Ben je een wijnliefhebber dan mag je een wijnproeverij niet overslaan. Wij verblijven hier twee nachten.

route rondreis Verenigde Staten met auto

Niagara Falls

Reisroute Verenigde Staten met auto / SANDUSKY

Houd je van achtbanen dan mag je Ceder Point, één van de grootste achtbanen pretparken van Amerika, niet overslaan.

Ceder Point ligt op een schiereiland op de zuidelijke oever van het Erie Lake op een afstand van zo’n vierenhalf uur rijden (447km) van de Niagara Falls. Dit park scoort regelmatig met de meeste, de hoogste en snelste achtbanen. Helaas heeft het op dit moment geen top drie score. In 2011 had dit pretpark nog de meeste achtbanen maar dat record is in 2012 verbroken door Six Flags Magic Mountain ten noorden van Los Angeles. De hoogste achtbaan bevindt zich in Six Flags Great Adventure in Jackson en de snelste achtbaan ligt in Abu Dhabi. Niettemin heeft dit park spectaculaire achtbanen.

In de omgeving van het park vind je heel veel motel/hotels. Mijns inziens is het niet echt nodig om op het park te verblijven. Wij  hebben nog niets geboekt en rijden ter plekke naar een aantal hotels/motels. De prijzen van hotels/motels liggen in juli best hoog. Zo rond de USD 130,– vind ik veel geld voor een basic kamer. Ik adviseer eigenlijk om vooraf een hotel te reserveren. De goedkopere hotels liggen verder weg. Vind je het geen probleem om een stuk te rijden dan is dat natuurlijk ook een goed alternatief.

Uiteindelijk komen wij toch uit bij Breakers Express op 5 minuten rijden van het park. Niet goedkoop maar ook niet duurder dan vergelijkbare andere hotels. Daarbij heeft het hotel voor ons een aantal voordelen.

Voordelen Breakers

  • korting op de entree tickets
  • uur eerder in het park en dus ook toegang tot diverse achtbanen
  • korte rij afstand
  • korting op parkeerkaart
reisroute Verenigde Staten met auto

map Sandusky

Hieronder volgen twee achtbanen die je in Ceder Point zult aantreffen.

reisroute Verenigde Staten met auto

Achtbanenpretpark

Rougarou achtbaan

De naam van deze achtbaan verwijst in de Franse Mythologie naar een soort weerwolf (Loup Garou). Deze achtbaan heeft snelheden van 100km p/u en is daarbij een echt monster. Na een lift hill van 45 m maakt de trein een 180 graden bocht om dan de diepte in te gaan op weg naar een grote looping. Daarna volgen nog spannende en snelle bochten. De Rougarou is een floorless model met felle kleurtjes en heeft moeraswater onder de achtbaan. Ik vind deze achtbaan leuk, maar ik ben wel een tijdje van de kaart geweest door de looping. Het was een aanslag op mijn evenwichtsorgaan.

reisroute Verenigde Staten met auto

Achtbanenpretpark

Millennium Force achtbaan

De treintjes worden op een kabellift naar het hoogste punt op 94,5 meter gebracht. Hierboven heb je een schitterend uitzicht over het Erie Lake, als je tenminste durft te kijken. Direct op het hoogste punt volgt de afdaling van 91,4 m. Deze baan heeft een topsnelheid van 149,7 km per uur en duurt 2 minuten. Geen achtbaan voor mij dus met mijn hoogtevrees.

reisroute Verenigde Staten met auto

Wij verblijven twee nachten in Sandusky. De planning is om van Sandusky terug te rijden naar New York om vandaar uit het vliegtuig te nemen naar Florida. Wij hebben nog geen vliegtickets geboekt en we zien de prijzen enorm stijgen van de tickets. We bellen het auto verhuur bedrijf en het blijkt dat drie vliegtickets even duur zijn als wanneer wij met de auto naar Miami Beach rijden. Omdat auto rijden in de Verenigde Staten ons bevalt besluiten wij om met de auto naar het zuiden te rijden. Ik heb er geen spijt van gehad want het is heerlijk relax en een fantastische route van ongeveer 2000 km.

Reisroute Verenigde Staten met auto / SANDUSKY – Beckly West Virginia

Nadat we in de ochtend nog een paar uurtjes in het pretpark doorgebracht hebben, zijn we rond 13.00 uur de auto ingestapt om vervolgens richting het zuiden te rijden. Het is mooi weer en de zon schijnt. Wij komen langs landerijen en wij zien de (Ohio) Amish met hun klederdracht en hun koetsjes. Zij leven echt terug in de tijd. Zij lopen in klederdracht, maken geen gebruik van elektriciteit en rijden met paard en wagen.

Ondertussen rijden wij door.

West Virginia / Emergency Alert

Om 16.00 uur naderen wij West Virginia. Wij zijn boven in het gebergte. Onverwacht gaat de iPhone van Sylvester toeteren. Ik zit achter het stuur. Sylvester kijkt en wat blijkt; het is een Emergency Alert. Het Alert geeft aan dat wij noodweer, rukwinden en hevige regenval naderen. Nog geen twee minuten later zitten wij midden in een noodweer. Vervolgens beginnen de alarmklokken op de radio te rinkelen. Er wordt omgeroepen: This is an Emergency Alert, vlucht naar hoger gelegen gebieden, ren voor je leven en zorg dat je niet verdrinkt. Echt heftig, hoor! Ondertussen rijden wij heel voorzichtig verder in het noodweer. Stoppen is echt te gevaarlijk. We zitten op een hele hoge brug, er zijn geen vluchtstroken en ik heb enorm slecht zicht. Omwisselen van plaats gaat ook niet. Ik moet doorrijden.

Tweede Emergency Alert

Na een half uur rijden komt een tweede Emergency Alert: Wees voorzichtig, er zijn bomen op de weg gevallen. Dat blijkt vlak in de buurt te zijn waar wij ons bevinden. Direct daarna staan we stil en vervolgens staan wij twee uur in de file. De op de weg gevallen bomen hebben een ongeluk veroorzaakt.

Nadat we uit de file komen, zoeken wij een motel in het hoger gelegen Berkley. Ik ben wel opgelucht dat we goed zijn aangekomen.

Derde Emergency Alert

’s Nachts krijgen wij een derde Emergency Alert. We worden er wakker van maar zijn vervolgens toch maar gaan slapen want wij liggen hoog genoeg met ons hotel.

De volgende ochtend zien wij beelden op tv van enorme overstromingen in het lager gedeelte. Er is een tornado geweest. Hele dorpen spoelen weg, stukken modder komt van boven uit de bergen in die dorpen terecht en er zijn mensen om het leven gekomen. Het is echt heel erg akelig.

Ik vind dit deel van Amerika ontzettend mooi. Heel hoog gebergte met diepe afgronden. Helaas heb ik vanwege deze natuurramp geen foto van dit gebied kunnen maken.

Reisroute Verenigde Staten met auto/West Virginia – St. Augustine

Na West-Virginia en South Carolina op onze reisroute Verenigde Staten met auto komen wij aan in een plaatsje aan de noordoostkust van Florida namelijk St. Augustine waar wij 1 dag verblijven. We merken dat het hier een stuk warmer is dan waar we vandaan komen. St. Augustine is het oudste plaatsje van de Verenigde Staten en hierdoor een toeristische attractie. Het ligt op twee uur rijden van Orlando.

St. Augustine werd gesticht in 1562 door een Spaanse ontdekkingsreiziger. Nadat het plaatsje 200 jaar in bezit was van de Spanjaarden kwam het een korte periode in handen van de Engelsen. Hierna kregen de Spanjaarden St. Augustine weer terug. In 1822 kwam St. Augustine en Florida in handen van de Amerikanen.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in St. Augustine zijn dan ook de oude Spaanse koloniale gebouwen.

In dit plaatsje heb je hele leuke romantische B&B’s. Helaas is er voor ons drietjes geen plek en komen wij terecht in een hotelketen.

 

reisroute Verenigde Staten met auto

St. Augustine

Reisroute Verenigde Staten met auto / Naples / Everglades

Na één dag in St. Augustine geweest te zijn, rijden wij door naar Naples. Naples ligt langs de westkust van Florida en net ten noorden van het Everglades Nationaal Park. Het strand van Naples is zestien kilometer lang en heeft een wit zand strand. In het verleden is Naples een keer gekozen tot beste strand van de Verenigde Staten. Een zon, zee, strand liefhebber zoals ik moet dat dan ook zien. Ik weet niet waarop het gebaseerd is, maar ik heb een andere mening hieromtrent of ben ik teveel verwend?

Ik merk toch mijn voorliefde voor bepaalde stranden in Azië en Bonaire. Sorry, Amerika liefhebbers….

reisroute Verenigde Staten met auto

reisroute Verenigde Staten met auto

strand

Everglades vanuit Naples

De Everglades is een heel groot natuurpark in het zuidwesten van Florida. Het park behoort tot de populairste toeristische attractie van Florida. Het park wordt bezocht door ca een miljoen mensen per jaar. Naast alligators vind je er prachtige vogels, wasberen, schildpadden en zelfs zeekoeien (Manatees). Je kunt het park op diverse manieren verkennen (auto en hikingtrails) maar de meeste toeristen bezoeken deze moerassen om met een van de vele airboats een tocht te maken en op zoek te gaan naar alligators. Het is overigens niet lastig om een airboat aanbieder te vinden. De beste periode om dit gebied te bezoeken is van december / april. In deze maanden is het koeler en je hebt minder last van onweersbuien. In de zomer heb je meer last van muggen. Insmeren met DEET is wel gewenst.

reisroute Verenigde Staten met auto

Everglades

Airboat Billie

Wij kiezen voor Corey Billie Airboat een half uur rijden van Naples. Ter plaatse boeken wij onze tour. Een kaartje kost USD 40,– p.p.voor volwassenen en USD 25,– voor kinderen tot 16 jaar. Militairen krijgen USD 5,– korting.

reisroute Verenigde Staten met auto

Maar voordat wij het gebouw binnen gaan komt deze alligator ons tegemoet. Dat belooft veel. Ik blijf toch even uit de buurt.

reisroute Verenigde Staten met autoDe moerasboten worden aangedreven door een propeller aan de achterzijde. Deze boten maken ontzettend veel lawaai en zij gaan heel snel. Wij krijgen een koptelefoon tegen het geluid van de propeller en dat is ook wel nodig. Wij maken een leuke tour van ongeveer 45 minuten door kanalen en mangrove. Wij stoppen regelmatig. De natuur is heel erg mooi. Helaas geen zeekoeien voor ons maar we spotten wel heel veel alligators.

reisroute Verenigde Staten met auto

Everglades

reisroute Verenigde Staten met auto

reisroute Verenigde Staten met auto

Reisroute Verenigde Staten met auto / Miami Down Town

Ik ben aangekomen op onze laatste stukje “Reisroute Verenigde Staten met auto” namelijk in Miami. Voordat wij naar het beroemde South Beach gaan, verkennen wij eerst nog Miami Down Town.

Hotwire boeking systeem

Via Hotwire komen wij in het Inter-Continental Hotel Down Town terecht. Hotwire is een boeking systeem waarbij je aangeeft hoeveel sterren je wenst met de bijbehorende prijscategorie en het gebied waar je wilt verblijven. Als je op het aantal sterren klikt kan je zien welke hotels onder je categorie valt maar na boeking/betaling krijg je pas je definitieve hotel door. Je kunt soms geluk hebben dat je een gigantisch luxe hotel krijgt voor weinig geld. Dat geluk hebben wij een keer.

Als wij bij het Inter-Continental Hotel aankomen zien wij voor ons een Ferrari stoppen. Helemaal op mijn gemak ben ik niet. Er stappen mensen uit met dure kleding aan en ze geven de sleutels af en de Ferrari wordt naar de Parking Valet gebracht. Dan zijn wij aan de beurt. Komen wij met onze huurauto en onze korte broeken met slippers aan. Wij moeten ook de auto sleutels afgeven en de bagage wordt uit de auto geladen en weggebracht. Wij gaan bij de mooie balie inchecken en vervolgens krijgen wij een hele mooie kamer met een prachtig uitzicht over de haven van Miami oftewel Bayside Market Place.

Colombiaans festival

Op het moment dat wij in Miami Downtown zijn, vindt er een Colombiaans festival (onafhankelijkheidsdag) plaats. Er hangt een gezellig Colombiaans sfeertje in Bayside Market Place met veel Latin Muziek en Dans. In Bayside Market Place vind je leuke winkeltjes en losse kraampjes waar je souvenirs kopen kunt. Op de eerste verdieping is er een foodcourt waar meerdere eettentjes bij elkaar zitten. Op de begane grond heb je ook een paar horeca zaken. Bovendien is er in Bayside een aanlegplek voor rondvaartboten. Zij laten de mooie plekjes van Miami Beach zien.

Op ongeveer 10 minuutjes loopafstand van de Bayside Market Place en Inter Continental Hotel is de winkelstraat “Flagler Street” te vinden. Ik heb hier nog wel een paar leuke aankopen gedaan.

reisroute Verenigde Staten met auto

eisroute Verenigde Staten met auto

Reisroute Verenigde Staten met auto / Miami Beach

En dan is het einde van onze reisroute Verenigde Staten met auto aangekomen. Na twee dagen Miami Downtown rijden wij in 10 minuten naar Miami Beach.  Dit strand behoort tot de bekendste stranden ter wereld. Hier kom je om te zonnen, zwemmen, sporten en te flaneren.

Wij hebben een cottage aan het water geregeld waar de mannen ook nog kunnen vissen. Deze cottage ligt in de 18e straat wat heel centraal is. Tussen de 16e en 17e straat vind je namelijk de Lincoln Mall, een gezellig voetgangersgebied met winkels, restaurantjes en terrasjes. Ook het Art Deco district ligt op loopafstand. Wij blijven hier 7 dagen en slijten onze laatste vakantiedagen met heel veel boeken lezen en bioscoop bezoekjes, terrasjes, slenteren en hardlopen.

Een heel groot nadeel is dat het zo enorm warm is in juli. De temperatuur loopt op tot 40 graden en er is geen zuchtje wind. Wij zijn al heel veel warmte gewend omdat wij op Bonaire wonen. Als wij ergens komen waar het 20 / 22 graden is dan hebben wij het koud maar met de temperatuur in Miami hebben wij ook moeite. Houdt er dus rekening mee dat het heel heet is in die periode.

Het voordeel van reizen in de periode juli en augustus is dat het geen hoogseizoen is. De prijzen van hotels zijn gunstiger en bovendien is het niet zo heel druk.

reisroute Verenigde Staten met auto

miami beach

Mijn beleving van de reisroute Verenigde Staten met auto

Nu willen jullie natuurlijk weten hoe ik de Verenigde Staten heb ervaren als zijnde niet Amerika-minded. Ik kan jullie mededelen dat ik zeer zeker nog een keer naar de Verenigde Staten wil.

Het is heerlijk om één van de grootste wereldsteden New York City te mogen beleven. Ik heb één van de meest spectaculairste watervallen ter wereld mogen aanschouwen. Mijn ervaring in West Virginia is echt een spannend avontuur geweest. Eindelijk heb ik toch ook een klein beetje cultuur kunnen snuiven in het oudste stadje van de Verenigde Staten. De Everglades is een heel mooi natuurgebied en dan Miami met het beroemdste strand ter wereld South Beach. Dit alles heb ik toch maar weer mooi mee kunnen maken.

Het was echt super!

 

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.