Home Reis mee met Sandra

Reis mee met Sandra

by sandra

Hi, Welkom op mijn blog Reis mee met Sandra

 

Deze blog gaat over Reizen en Wonen in het Buitenland. Na een periode van drie jaar woonachtig geweest te zijn in Bonaire ben ik nu woonachtig in het meest westelijk deel van Duitsland namelijk Selfkant.

Wie is Sandra

Ik ben Sandra en gek op reizen zolang ik mij kan herinneren. Het begon denk ik al als driejarige peuter toen ik besloot met mijn driewieler, van een kleine plaats in Brabant waar ik destijds met mijn ouders woonde, naar mijn oma in Zuid-Limburg te fietsen.  Net op tijd ben ik op de afrit van de autobaan gevonden.

Op de lagere school pluisde ik al de vakantiegidsen uit om te kijken waar we de zomervakantie naar toe zouden gaan.  Mijn ouders gaven mij een bedrag door en ik ging op zoek.  Mijn favoriete was telkens Spanje met name de kleine strandjes in de baaien aan de Costa Brava.

Na mijn HAVO heb ik mijn vakbekwaamheid voor het reisbureau gehaald. Op eenentwintigjarige leeftijd vertrok ik samen met mijn man Sylvester voor zijn werk naar Noord-Duitsland. Hier heb ik in Hannover bij een reisbureau gewerkt. Na een tijdje ben ik met deze baan gestopt maar het reizen ben ik blijven doen.

Zuidoost-Azië

Samen met Sylvester reis ik sinds begin jaren ’90 als backpacker door Zuidoost-Azië. Het backpacken is dan in opkomst en wij zijn één van de weinigen in onze omgeving die door Azië zwerven. Als in 1999 onze zoon Bas geboren wordt, reist hij met ons mee. In juli 2014 verhuisden wij naar Bonaire en werd Azië omgeruild voor een ander werelddeel.

Waarom de blog Reis mee met Sandra

Deze blog gaat over reizen en wonen in het buitenland. In juli 2014 verhuisden wij vanwege het werk van Sylvester naar Bonaire.
Bonaire is een Nederlandse gemeente in de Caribbean met steeds meer Nederlandse regels en wetten maar toch waan je je nog steeds  in het buitenland. Niet alleen door de zon, azuurblauwe zee en hagelwitte stranden maar ook door het cultuurverschil tussen de Europese Nederlanders en Caribische Nederlanders.

Mijn twee andere passies zijn schrijven en websites maken. Op Bonaire besloot ik mijn eigen website te maken en te gaan schrijven over wonen op Bonaire.  Zo is mijn website Reis mee met Sandra ontstaan. Omdat ik vanaf Bonaire nieuwe plekken heb bezocht, zijn deze natuurlijk ook beschreven.

Meest westelijk deel van Duitsland

Sinds juli 2017 wonen wij weer in het meest westelijk deel van Duitsland namelijk in de regio Selfkant. Deze regio grenst aan het smalste deel van Nederland. Dit smalste deel ligt ter hoogte van de plaats Echt-Susteren op de scheidslijn tussen Midden- en Zuid Limburg en is maar 4,8 kilometer breed. Vanuit hier ben je binnen een half uur in Maastricht, Aken, België en zelfs Düsseldorf ligt op een steenworp afstand (45 minuten). Vanuit mijn huis ga ik Zuid-Limburg en het hele grensgebied her-ontdekken en hoop jou mee te nemen en enthousiast te maken. Vanzelfsprekend neem ik je ook mee naar bestemmingen in Europa of elders op de wereld.

Virtueel Assistent Sandra

Al een tijdje loop ik met het idee rond om mijn eigen bedrijf te starten. Tijdens mijn verhuizing kwam ik in contact  met een expat coach. Zij leert expatvrouwen en geëmigreerde vrouwen hoe zij een goedlopend online bedrijf op kunnen richten. Ik heb de knoop doorgehakt en sinds november 2017 is mijn bedrijf Virtueel Assistent Sandra officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Als Virtueel Assistent ontzorg ik de ambitieuze zelfstandig ondernemer met het dagelijks management, social media en WordPress Website zodat zij zich kunnen richten wat zij het leukst vinden om te doen.

Ook kun je mij vragen voor een samenwerking. Bij een samenwerking denk ik aan het schrijven van reviews, het maken van een persreis of het testen van hotels en restaurants.

 

 

6 comments

math augustus 18, 2016 - 12:41 pm

hé sandra je bent nederland vergeten

Reply
sandra augustus 18, 2016 - 1:10 pm

Hi Math, dat komt wel weer als ik in Nederland woon. Dank je voor je tip!

Reply
Bianca oktober 18, 2017 - 2:44 pm

Wat leuk om te lezen Sandra!!!!

Reply
sandra oktober 18, 2017 - 8:00 pm

Hé Bianca, dank je. Leuk om te horen. Veel leesplezier.

Reply
jasmijn februari 21, 2018 - 9:11 am

heel leuk blog!

Reply
sandra februari 21, 2018 - 9:46 pm

Dank je, Jasmijn.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.