Home AzieMaleisië Perhentian eilanden

Perhentian eilanden

by sandra
2 comments
Perhentian Eilanden

Maleisië heeft veel te bieden zoals interessante steden, mooie natuur, prachtige bezienswaardigheden maar ook schitterende eilanden. Een van die eilanden vind je aan de noordoostzijde van Maleisië, namelijk de Perhentian eilanden. Ben je op zoek naar hagelwitte zandstranden, helderblauw water en mooie natuur dan ben je bij de Perhentian eilanden aan het juiste adres. In 2012 reisde ik met mijn gezin van Noord-Sumatra (Pulau Weh) door Maleisië met als eindbestemming Bangkok.

 

Hoe komen we op de Perhentian eilanden

Na een paar dagen door Kuala Lumpur geslenterd te hebben, is het tijd om weer verder te reizen. Ons reisdoel, is dit keer de Perhentian eilanden. Bij het busstation kopen wij een kaartje voor Eur 10,– p.p. De bussen vertrekken om 8.30, 9.00, 9.30, en 10.00 uur naar Kuala Terengganu.

Perhentian eilanden

Onderweg

Vanwege de Ramadan stopt de bus niet onderweg. Ik ben blij met de ingekochte droge koekjes en drinken, die we onopgemerkt proberen te nuttigen. Er zitten namelijk veel (islamitische) locals in de bus. Om 17.00 uur komen we aan bij Kuala Terengganu. Vanaf hier is het nog 1,5 uur naar Besut waar de boten vertrekken naar de eilanden. Een taxichauffeur is, na een onderhandeling over de prijs, bereid ons te brengen. We gaan nog snel bij de McDonald’s langs omdat verder niets open is. Daarna rijden wij  naar het noorden. Langzaam zien wij de zon ondergaan en in een fractie zien wij de zon achter de horizon verdwijnen. Iedereen stopt om te eten. Wij rijden door en om 20.00 uur komen wij aan in Besut. De chauffeur brengt ons naar een reisbureau waar wij de boottickets naar de Perhentian boeken.

Besut

Besut is uitgestorven. Later blijkt dat we midden in een gebed het dorp binnenrijden. We worden bij een guesthouse afgezet. We nemen hier een kamer omdat het vlakbij het reisbureau is. De kamer is donker en niet schoon. We inspecteren nog even op “bedbugs” en gebruiken onze eigen lakenzakken.

Perhentian eilanden

Speedboat naar de Perhentian Islands

De volgende ochtend vertrekken we met de speedboat naar de Perhentian Islands. Het is mij het ritje wel, hoor! Ik geloof dat ik wel op 5 plaatsen gekraakt ben. Na iedere golf komt de boot met een enorme smak neer op het water. Ik heb pijn in mijn hele lichaam.

 Perhentian eilanden

De Perhentian eilanden bestaan uit twee eilanden namelijk uit Perhentian Besar en Perhentian Kecil. Perhentian Besar is het grotere en duurdere eiland. De backpackers vind je op het eiland Kecil. Het maakt ons niet uit op welk eiland wij verblijven. Wij gaan op zoek naar een accommodatie maar dat blijkt nog vrij lastig te zijn. Uiteindelijk belanden wij bij Mama’s Place op Besar en hebben een eenvoudige tuin chalet.  Wij hangen het muskietennet op, gooien de ramen tegen elkaar open en laten de ventilator draaien. Tegen onze verwachting in slapen we hier goed. Douchen gebeurt in gefilterd zoutwater.

 

Perhentian eilanden

Perhentian Besar

Het strand is hagelwit en het water is kristal helder. Je komt naar de eilanden om te snorkelen, duiken of te relaxen. Sylvester en Bas gaan hier duiken maar zelfs met snorkelen zien wij al hele mooie vissen en we spotten zelfs een kleine haai. Er zijn geen wegen op het eiland. Met de watertaxi verplaats je je naar een andere baai of  het naast gelegen eiland Perhentian Kecil.

De cappuccino- en fruitshakes zijn hier heerlijk. Het eten is wederom goed. Wel iets duurder dan op het vaste land.

Perhentian eilanden

 

Wij hebben een heerlijk verblijf op Perhentian Besar gehad. Wij hebben gezwommen, gesnorkeld, gedoken en af en toe een bootje genomen naar een andere baai. Ben jij ook naar de Perhentian geweest en hoe vond jij het?

2 comments

reisfreaks juli 25, 2017 - 8:08 pm

Wij bezochten de Perhentians in 2013. Ook wij verbleven op het grote eiland Besar. We hadden een geweldig hutje op het strand (Coco Hut nr. 6) 😀
Regelmatig gingen we even naar de overkant (Kecil) omdat we daar wel een lekker biertje konden krijgen ’s avonds.

Reply
sandra juli 30, 2017 - 7:55 pm

Wat leuk. Wij gingen eigenlijk ’s avonds niet meer met het bootje weg. Best jammer, achteraf.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.