Home LifestylePersoonlijk Paradijselijke stranden op de wereld

Paradijselijke stranden op de wereld

by sandra
2 comments
Paradijselijke stranden op de wereld

Kijk jij ook wel eens terug op de door jou gemaakte reizen?  Wanneer ik door mijn foto albums blader komen herinneringen naar boven. In de loop der jaren heb ik tijdens mijn reizen diverse paradijselijke stranden op de wereld mogen bewonderen. Hieronder zet ik een aantal van die stranden in willekeurige volgorde voor jou op een rijtje.

Gapang Beach, Pulau Weh / Sumatra

Gapang beach is een baai met een hagelwit strand omgeven met grote overhangende bomen. Kleine bootjes liggen op het strand. In deze baai bevinden zich de duikschool Lumba Lumba en een aantal restaurantjes. In één daarvan kookt de kok nog heel ouderwets in een kuil in de aarde, het zogenaamde kuilkoken. Het eten heeft hierdoor een hele bijzondere smaak, hmmm. Wanneer je een dag van tevoren je maaltijd bestelt kan je op het aangegeven tijdstip zo aanschuiven. Ook Mama Donut komt iedere middag even bij de duikschool langs met haar overheerlijke donuts. Een heerlijk strand om er te relaxen of om je felbegeerde duikbrevet te behalen. Om er te komen huren wij een motortaxi met zijspan. Het ziet niet uit drie toeristen met bagage maar het is een hele belevenis. Voor mij absoluut een paradijsje waar ik graag nog eens terug wil gaan.

Paradijselijke stranden op de wereld

Gapang Beach Pulau Weh

Perhentian eilanden / Maleisië

We vertrekken met de speedboat naar de Perhentian Islands. Het is mij het ritje wel, hoor! Ik geloof dat ik zeker op 5 plaatsen gekraakt ben. Na iedere golf komt de boot met een enorme smak neer op het water. Wat ik er allemaal niet voor over heb om op zoek te gaan naar een paradijselijk strand. Gelukkig is het de moeite waard want ook hier vind je een prachtig wit zandstrand en helder blauw water.

Paradijselijke stranden op de wereld

Koh Rong / Cambodja

Als we met de boot Koh Rong naderen, zien wij een prachtig wit zandstrand met helder blauw water en een jungle als achterland. Wij lopen vanaf de pier naar rechts want op ongeveer 500 meter afstand liggen bungalows op het strand. Wat vervloek ik mijn reistas op wielen die ik heb omgeruild voor mijn backpack. Dat heb ik natuurlijk weer, haha. Na flink wat slepen komen wij eindelijk aan bij een primitief hutje, wat onze accommodatie wordt de komende dagen. Het is best afzien maar het Robinson Crusoe gevoel maakt veel goed. Ik heb begrepen dat het inmiddels hier wat drukker is geworden, maar in 2011 was het voor mij één van de paradijselijke stranden op de wereld.

Paradijselijke stranden op de wereld

Koh Chang / Thailand

Khlong Prao Beach is ongeveer drieënhalve kilometer lang en heeft wit zand. Je komt hier voor je rust of om heerlijke strandwandelingen te maken. Na al het rondtrekken door Cambodja en Vietnam zijn wij er wel aan toe.

Paradijselijke stranden op de wereld

Koh Chang

Maho Beach / Sint Maarten

Maho Beach is het beroemdste strand ter wereld. Hier komen de vliegtuigen heel laag over het strand vliegen. De afstand tussen het strand en de landingsbaan is maar een paar meter. Iedereen probeert wel een foto te scoren van het overkomende vliegtuig.  Het strand is heel smal en heel druk. Behoort voor mij niet helemaal tot de paradijselijke stranden op de wereld maar het is wel heel bijzonder.

Paradijselijke stranden op de wereld

Maho Beach Sint Maaren

Samara / Costa Rica

Om hier te komen vanuit San José is een heel avontuur. Met de auto door de jungle over onverharde wegen. Wanneer ik uit de auto stap om te kijken naar een brulaap, plast hij op mijn hoofd. Waarom heb ik dat nou weer? Eenmaal uit de jungle komen wij aan bij Samara Beach een baai van ongeveer 6 kilometer. Heel authentiek en niet overspoeld met het massa toerisme.

Paradijselijke stranden op de wereld

Samara

Sorobon Beach / Bonaire

Dit paradijs aan de zuidoostkust van Bonaire heeft wit poederzacht zand en turquoise water. Door de constante aanlandige wind en het ondiepe water komen windsurfers uit alle hoeken van de wereld hier graag naar toe. Sorobon beach gelegen in een ondiepe baai wordt afgeschermd door een koraal rif. Het is een stuk lopen door het ondiepe water om er te komen, maar een mooie plek om te snorkelen. Wat ben ik toch een gezegend mens dat ik voor een tijdje op dit eiland mag wonen.

Paradijselijke stranden op de wereld

Sorobon

Krabi / Thailand

Het is september 1995. We komen aan met een bootje op Railay Beach. We lopen een stuk met onze backpack op de rug over land en komen dan aan op dit stukje strand. Wauw, voor mij is dit toch wel een paradijselijk strand op de wereld.

 

Railay Beach Krabi

Krabi Thailand

Bastimentos / Panama

Vanaf de plaats Old Bank vaar je in ongeveer 2 minuten naar dit plekje in een kleine baai. Het is geen strand maar wel een paradijsje op aarde. Bastimentos behoort tot de idyllische eilanden groep Bocas del Torro in Panama. Bungalowtjes liggen op en aan het water met een prachtige jungle als achterland.

Paradijselijke stranden op de wereld

Bastimentos

Palm Beach / Aruba

Aruba heeft kilometers lange brede zandstranden met in het noorden Palmbeach ook wel het High Rise gedeelte genoemd. Hier staan gigantische hoge hotelgebouwen en appartementen complexen. Er is veel vertier op de stranden en ook s’ avonds is er genoeg te doen. Je hoeft je niet te vervelen als je ervan houdt.

Paradijselijke stranden op de wereld

Palm Beach Aruba

Playa Lagun / Curacao

Playa Lagun ligt in een kleine baai in het noordwesten van Curacao. Het heeft een wit zandstrand en een turquoise blauwe zee. De bootjes op het strand in combinatie met de locals geven dit stukje strand een authentieke uitstraling.

Paradijselijke stranden op de wereld

Playa Lagun Curacao

Gili Trawangan / Lombok / Indonesië

Deze foto’s dateren uit 1997. Herinneringen komen naar boven. Bij aankomst valt mijn mond open van verbazing. Wat kan het op aarde toch mooi zijn. Het eiland is bijna onbewoond op twee guesthouses na. Uit de boot stappen gaat moeilijk. Er ligt veel koraal voor de kust in de meest prachtige kleuren. Na 3 dagen op het dek van een vissersbootje geleefd te hebben vanuit Flores, Komodo en Rinca naar Lombok is het hier heerlijk bijkomen.

Paradijselijke stranden op de wereldParadijselijke stranden op de wereld

Miami Beach / Florida

Miami Beach behoort tot de populairste stranden van de wereld. Het heeft een breed witgeel zandstrand met houten strandwacht huisjes. Het populaire gebied loopt vanaf 5th. Street tot aan 15th. Street. De straat langs het strand is Ocean Drive waar je bars en restaurantjes vindt. Hier draait het om kijken en bekeken worden.

Paradijselijke stranden op de wereld

Dit is een greep uit een aantal Paradijselijke stranden op de wereld, die ik bezocht heb. Wat vind je ervan?

Dit vind je misschien ook leuk

2 comments

Silvia november 3, 2016 - 5:27 am

Ja Sandra wat zal ik zeggen alweer geweldig omschreven toppie

Reply
sandra november 3, 2016 - 11:55 am

Dank je Silvia.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.