Home CaribbeanCuracao Op weg naar een andere bestemming

Op weg naar een andere bestemming

by sandra
0 comment
Op weg naar een andere bestemming

Zo meteen stap ik het vliegtuig in en ben ik op weg naar een andere bestemming. Het is niet zo heel ver weg waar ik naar toe ga en ik blijf ook in de Caraïben maar dat mag de pret niet drukken. Zolang ik nog op Bonaire woon wil ik graag nog wat plekjes in het gebied ontdekken. Het hoeven niet zozeer hele nieuwe bestemmingen te zijn maar wel een plek die we nog niet hebben bezocht of een activiteit die we nog niet hebben ondernomen. Samen met een vriendin ben ik namelijk op weg naar Curacao. Ik heb er helemaal zin.

We gaan activiteiten ondernemen die we beiden nog niet hebben gedaan op Curacao. Welke dat zijn, lees je hieronder.

BEKLIMMEN CHRISTOFFELBERG

Het hoogste punt van Curacao is 372 meter hoog – Christoffelberg – en die willen we gaan bewandelen. Wat ik gehoord heb, wordt het flink klimmen en klauteren en met name op het laatste stuk heb ik handen en voeten nodig. Ik ben benieuwd. Na al mijn geklauter op de Quill (Sint Eustatius) en op Dominica tijdens de hiking trail naar de Boiling Lake waar ik best moest afzien, moet dit toch wel lukken.

Ook zou het heel warm zijn. Geadviseerd wordt om vroeg te starten. Het beste is om voor acht uur in het park te zijn. Omdat we vanuit Willemstad nog een uur moeten rijden naar de Christoffelberg moeten we wel heel vroeg het bed uit. Verder wordt geadviseerd genoeg water mee te nemen, petje mee en goede wandelschoenen aan.

De laatste maanden is er veel regen gevallen. Ik verwacht dat de natuur heerlijk groen is maar ik hoop dat we geen regen hebben tijdens onze tocht. We zijn voornemens dit avontuur op zondagochtend te gaan beleven.

Op weg naar een andere bestemming

DUSHI WALKS CURACAO

Wat lijkt mij dit een leuke activiteit. We hebben bij Dushi Walks Curacao gereserveerd voor de stadswandeling waarbij wij  tussen twee routes kunnen kiezen: de wijk Otrabanda waar je dwars door de stad loopt of de wijk Scharloo waar je door de lokale volksbuurt loopt. Tijdens de wandeling loop je langs oude panden en prachtige stadskunst. Het maakt niet uit welke je kiest, je komt namelijk bij beide wandelingen op plaatsen waar je zelf niet zo snel zou komen. Ik heb voor de wandeling door Scharloo gekozen. Waarom? Gevoelsmatig zou ik zelf eerder door de wijk Otrabanda (centrum) lopen dan door Scharloo. Heel eerlijk? Ik moet bekennen dat het meer willekeur is.

Het leuke van deze Dushi Walks is, dat je meewerkt aan een goed doel. Een deel van de opbrengst gaat namelijk naar de daklozen om eten, drinken, kleding of slippers te kopen. Dus twee vliegen in één klap, een leuke wandeling en tevens steun je het goede doel.

GENUINE CURACAO LIQUEUR 

Wie kent het drankje Blue Curacao niet? Ben je een cocktail liefhebber en verblijf je ook nog op Curacao dan mag je een bezoek aan deze likeur fabriek niet overslaan, toch? Deze fabriek is gevestigd in het landhuis Chobolobo. Alleen de naam al van dit landhuis vind ik mooi. In dit landhuis wordt het beroemde Genuine Curacao Liqueur gedistilleerd. Ik ben helemaal benieuwd hoe deze rondleiding is.

TIPS

We gaan vier dagen. Eigenlijk zijn we ook nog op zoek naar iets leuks om gewoon te relaxen. Niet actief, het mag zelfs heel lui zijn. Drankje, bedje en relaxen. Wie heeft tips voor ons. Wij overnachten in de wijk Pietermaai.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.