Home BestemmingenCanada Niagara Falls

Niagara Falls

by sandra
2 comments
mijn eerste maanden als reisblogger

De Niagara Falls gelegen op de grens van Amerika en Canada behoren tot één van de spectaculairste watervallen ter wereld. Dit fantastische natuurverschijnsel is al heel wat keren gefotografeerd en beschreven. Ook ik heb een uitstapje naar deze watervallen gemaakt tijdens mijn reis dwars door de Verenigde Staten met de auto in 2015 van New York naar Miami. In New York huren wij een auto en rijden naar de watervallen. In het Canadese gedeelte verblijven wij in een leuk B&B op tien minuten loopafstand van de watervallen. De aardige eigenaar geeft ons veel informatie waaronder ook wat horror verhalen over mensen die in de rivier verdronken zijn. Ga alsjeblieft niet zwemmen want je komt er nooit meer levend uit, er zijn namelijk flinke draaikolken in deze rivier. De details bespaar ik.

Canada

Niagara Falls

 

De waterval bestaat uit drie delen: de Horseshoe Falls (Canada), de American Falls (US), de Bridal Veil Falls (US). De watervallen maken deel uit van de Niagara Rivier. Deze rivier loopt van Lake Erie tot Lake Ontario.

In vergelijking met andere beroemde watervallen zijn de Niagara Falls niet groot. Het verval is gemiddeld 60 meter. Dat maakt samen met de breedte en de hoeveelheid water die de watervallen passeert ze tot een spektakel.

Niagara Falls

  • Breedte: Horseshoe Falls 670 meter, American Falls 320 meter
  • Hoogte: 60 meter

Iguana Falls Zuid-Amerika

  • Breedte: 2,700 meter
  • Hoogte:  64 – 82 meter

Victoria Falls Afrika

  • Breedte: 1,708 meter
  • Hoogte: 108 meter
Canada

Niagara Falls

Rainbow Bridge

Dankzij de Rainbow Bridge, die het Amerikaanse deel met het Canadese deel verbindt, is het mogelijk om met je huurauto van het ene land naar het andere land te reizen. Geef dit wel even door aan je verhuur bedrijf. Wil je liever lopen, dan is dat ook geen probleem. Belangrijk is in ieder geval om bij de grens je paspoort gereed te houden. Om de watervallen van héél dichtbij te kunnen bekijken, hebben wij een boottochtje gemaakt met de Hornblower. De kosten zijn rond de USD 20,– pp. We krijgen een regenponcho erbij en die hebben wij echt wel nodig.

Niagara Falls

Niagara Falls dorp

Er is zowel in het Amerikaanse deel als het Canadese deel een dorp Niagara Falls. Wij bezoeken de watervallen in Canada. Mijns inziens is dit dorp een echte kermisattractie. Grote neon billboards hangen aan de gevels en er is veel vertier te vinden. Als je er van houdt dan kan je je er wel een paar dagen vermaken.

Canada

Dorpje Niagara Falls

Wijnproeverij bij de Niagara Falls

Als je van plan bent naar de Niagara Falls te gaan en je houdt van een lekker glaasje wijn dan sla een bezoek aan het achterland niet over. Het gebied tussen de Niagara Falls en Niagara-on-the-lake is namelijk een geweldig wijn gebied. Alhoewel ik de enige wijndrinker ben, bezoeken wij een wijngaard met natuurlijk een proeverij. Onder de 21 jaar is alcohol verboden in Canada. Bas wordt dan ook zwaar in de gaten gehouden of hij niet stiekem aan een glaasje wijn nipt. Van de wijnboer verneem ik dat de omgeving een witte druif gebied is omdat Canada te weinig zonuren per jaar heeft voor rode wijn. Hhhmm dat is jammer mijn voorkeur gaat uit naar rode wijn maar desalniettemin heb ik heerlijke witte wijn geproefd. Bij de proeverij kan je overigens heerlijk eten.

Canada

wijnproeverij Niagara Falls

 

Niagara-on-the-lake

Niagara-on-the-lake is een schilderachtig plaatsje aan het meer met mooie straten en veel geschiedenis. Het plaatsje is populair geworden vanwege de geweldige wijnstreek. Beslist de moeite waard.

Canada

Niagara on the lake

Wij verbleven hier 2 nachten. De watervallen vind ik spectaculair. Jammer van al het vertier erom heen. Het achterland heeft meer te bieden dan je in eerste instantie verwacht.

Ben jij ook bij de watervallen geweest? Ik ben wel benieuwd hoe jij het ervaren hebt.

 

2 comments

Vakantie januari 23, 2017 - 7:58 pm

Nog niet geweest, maar momenteel reisplannen aan het maken en hopelijk kan ik dit stukje natuur binnenkort aanschouwen?

Reply
sandra januari 23, 2017 - 8:33 pm

Leuk, hoor! Veel plezier met de voorbereiding.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.