Home BestemmingenVerenigde Staten New York City: shoppen en bezienswaardigheden bezoeken

New York City: shoppen en bezienswaardigheden bezoeken

by sandra
0 comment
Autorondreis Verenigde Staten

Wie wil nu niet naar New York City. Een veel gehoorde kreet. In juli 2015 reisden wij door de Verenigde Staten met auto van New York City naar Miami.  Ik ben eigenlijk niet Amerika-minded en houd enorm van Aziatische steden.  Mijn gezin wilde echter heel graag naar New York en ik ging dus overstag.  Een beetje sceptisch ben ik dus wel maar nu ik één jaar op Bonaire woon en geen winkel gezien heb wil ik eigenlijk maar één ding: SHOPPEN in de grootste modestad ter wereld NEW YORK CITY!

Naast het shoppen mogen de bezienswaardigheden ook niet ontbreken. Ik laat je een aantal zien maar eerst gaan we shoppen.

Waar ga ik beginnen!!!


1. SoHo!


Natuurlijk mag SoHo niet ontbreken. Die naam klinkt heel hip. Ik heb mij echter laten vertellen dat het een afkorting is van South of Houston. Eind negentiende eeuw ontwikkelde zich in SoHo, gelegen in lower Manhatten, de textielindustrie. Niet altijd even bekend maar sinds de jaren 60 heeft het zich langzaam ontwikkeld in een hippe en mooie wijk om te shoppen. In deze wijk zijn vele modemerken gevestigd. Natuurlijk ontbreekt hier ook geen Apple-store. Daar wil ik dan ook een kijkje nemen maar nog leuker is de Apple-store bij Grand Central waar ik uiteindelijk ook slaag.

In Broadway liggen de bekende modezaken Zara, H&M, Forever 21 (jaja?) maar je vindt er ook andere leuke boetiques met betaalbare kleding.

New York City

Soho

New York City

plattegrond Manhattan


2. Shoppen op de 5th Avenue


De 5th Avenue is de modehoofdstraat van de wereld. Tussen de 49th en 60th street zijn de grote en bekende designer winkels zoals Prada, Gucci, Versace, Fendi, Louis Vuitton te vinden. De rijke New Yorkers gaan hier winkelen. Even een kijkje nemen is leuk, maar iets kopen is voor mijn beurs niet geschikt.

Toch zijn op de 5th Avenue ook de betaalbare winkels te vinden zoals H&M, ZARA, GAP en Urban Outfitters.

Vind je winkelen niet leuk “zoals mijn mannen” dan is dit echt een leuke plek om rond te lopen.  De 5th Avenue is op zich al een bezienswaardigheid.

New York City

shopping New York


3. Shoppen bij Macy’s op Herald Square


Macy’s is het grootste warenhuis van New York. Het gebouw heeft 11 verdiepingen en het is zo groot dat je makkelijk verdwaald en laat mij dat nu weer gebeuren.

Macy’s bestaat uit twee gebouwen en je moet door het ene gebouw lopen om bij het andere te komen. Als toerist heb je recht op een shoppingpas die je 10% korting geeft op je aankopen. Hiervoor moet je naar het visitors center op de tussen-afdeling. Daar staat een apparaat waar je je paspoort inscant. Je ontvangt dan een bon met een barcode. Make-up is overigens uitgesloten van korting.

Uiteindelijk ben ik wel een paar dagen zoet met shoppen. Mijn mannen gaan mee maar we spreken een tijdstip af wanneer en waar we elkaar weer treffen. Zo kan ik toch winkelen en de mannen kunnen hun ding doen.

Ik heb het eerlijk zo druk gehad die dagen met shoppen dat ik helaas  vergeten ben om foto’s te maken.


New York City: sight seeing


Sight seeing New York met de Hop-on-hop-off bus

Ondanks dat wij altijd heel veel lopen tijdens een city trip boeken wij dit keer een Hop-on-Hop-off bus, een dubbeldekker bus die rondjes rijdt langs alle toeristische attracties.  Je hebt hierin verschillende aanbieders. Wij kiezen voor de uptown en downtown route (Manhattan) in combinatie met de Brooklynbridge. Onderweg stap je uit voor een bezienswaardigheid.

s’ Avonds doen wij de Brooklyn Bridge tour. We genieten van een magnifiek uitzicht over New York met zijn fonkelende lichtjes.

New York City

in de hop-on-hop-off bus

Intrepid Sea, Air & Space Museum

Met twee mannen op pad en dan ook nog als vrouw in de minderheid moet ik er dan dit keer ook aan geloven: ik ga mee naar een mannending namelijk het vliegdekschip de Intrepid Sea, Air & Space Museum.

In de periode van 1943 tot 1974 werd dit vliegdekschip de Intrepid gebruikt door de Amerikaanse zeemacht. Tegenwoordig ligt dit historisch monument aangemeerd in New York en wordt het gebruikt als museum. Het schip was actief in de tweede wereldoorlog en daarna tijdens de oorlog in Vietnam. Op het dek van het schip staat een verzameling vliegtuigen, straaljagers en helicopters. Er is ook een vlucht simulator  aanwezig en een bezoek aan de brug mag ook niet over geslagen worden. In de onderzeeër is het maar krap en ik moet er niet aan denken om onder water in zo’n bunker te verblijven. Niet voor niets dat hier bordjes staan met waarschuwingen voor mensen met hartklachten en claustrofobie.

Het is niet helemaal mijn ding, maar ondanks dat ben ik toch onder de indruk van dit grote vliegdekschip. Ben je militair of veteraan neem je pasje mee want in de VS krijg je in diverse musea flinke korting.

New York City

vliegdekschip

 

Als je besluit naar New York City te gaan dan adviseer ik je om een City Pass aan te schaffen. De bezienswaardigheden in New York zijn duur en als je alleen al de bekendste attracties bezoekt dan heb je het er al uitgehaald. Omdat ik wilde shoppen heb ik niet zo heel veel bezienswaardigheden gezien en misschien een reden om terug te gaan. Alhoewel ik nog steeds meer houd van Aziatische steden.

 

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.