Home Verenigde Staten New York City

New York City

by sandra augustus 12, 2016 0 comment
Autorondreis Verenigde Staten

Wie wil nu niet naar New York City. Een veel gehoorde kreet. In juli 2015 reisde ik door de Verenigde Staten met auto van New York City naar Miami.  Ik ben niet Amerika-minded en houd van Aziatische steden. Heel sceptisch ben ik wel.

Na één jaar wonen op Bonaire en geen winkel gezien te hebben wil ik maar één ding: SHOPPEN in de grootste modestad ter wereld NEW YORK CITY!

Naast het shoppen mogen de bezienswaardigheden ook niet worden overgeslagen. Ik laat je een aantal zien maar eerst gaan we shoppen.

Waar ga ik beginnen!!!

1. SoHo!

Natuurlijk mag SoHo niet ontbreken. Die naam klinkt heel hip.  Ik heb mij laten vertellen dat het een afkorting is van South of Houston. Eind negentiende eeuw ontwikkelde zich in SoHo, gelegen in lower Manhatten, de textielindustrie. Niet altijd even bekend maar sinds de jaren 60 heeft het zich langzaam ontwikkeld in een hippe en mooie wijk om te shoppen. In deze wijk zijn vele modemerken gevestigd. Natuurlijk ontbreekt hier ook geen Apple-store. Daar wil ik dan ook een kijkje nemen maar nog leuker is de Apple-store bij Grand Central waar ik uiteindelijk ook slaag.

In Broadway liggen de bekende modezaken Zara, H&M, Forever 21 (jaja?) maar je vindt er ook andere leuke boetiques met betaalbare kleding.

New York City

Soho

New York City

plattegrond Manhattan

2. Shoppen op de 5th Avenue

De 5th Avenue is de modehoofdstraat van de wereld. Tussen de 49th en 60th street zijn de grote en bekende designer winkels zoals Prada, Gucci, Versace, Fendi, Louis Vuitton te vinden. De rijke New Yorkers gaan hier winkelen. Even een kijkje nemen is leuk, maar iets kopen is voor mijn beurs niet geschikt.

Toch zijn op de 5th Avenue ook de betaalbare winkels te vinden zoals H&M, ZARA, GAP en Urban Outfitters.

Vind je winkelen niet leuk “zoals mijn mannen” dan is dit echt een leuke plek om rond te lopen.  De 5th Avenue is op zich al een bezienswaardigheid.

New York City

shopping New York

3. Shoppen bij Macy’s op Herald Square

Macy’s is het grootste warenhuis van New York. Het gebouw heeft 11 verdiepingen en het is zo groot dat ik erin verdwaald ben. Macy’s bestaat uit twee gebouwen en je moet door het ene gebouw lopen om bij het andere te komen. Als toerist heb je recht op een shoppingpas die je 10% korting geeft op je aankopen. Hiervoor moet je naar het visitors center op de tussen-afdeling. Daar staat een apparaat waar je je paspoort inscant. Je ontvangt dan een bon met een barcode. Make-up is overigens uitgesloten van korting.

Uiteindelijk ben ik wel een paar dagen zoet geweest met shoppen. Mijn mannen gingen mee maar we spraken een tijdstip af wanneer we elkaar weer treffen. Zo kan ik toch winkelen en de mannen kunnen hun ding doen.

Ik heb het zo druk gehad dat ik helaas helemaal vergeten ben om foto’s te maken.[sce emoji=”cry”/]

New York City

Sight seeing New York met de Hop-on-hop-off bus

De Hop-on-Hop-off bus is een dubbeldekker bus die rondjes rijdt langs alle toeristische attracties. Je hebt hierin verschillende aanbieders. Wij kiezen voor de uptown en downtown route (Manhattan) in combinatie met de Brooklynbridge. Onderweg stap je uit om naar een bezienswaardigheid te gaan. De Brooklynbridge tour doen wij in de avond. Op de bridge heb je een heel mooi uitzicht over New York met zijn fonkelende lichten. Ik zit boven in de open bus, het waait best hard en met mijn hoogtevrees is het een akelig ritje over de bridge. Wanneer ik naar beneden kijk, zie ik in de diepte het donkere water. [sce emoji=”fear”/]Het idee alleen al dat die bus het water inrijdt op die hoogte (het zal net gebeuren als ik erin zit grrr).

Ondanks het prachtige uitzicht over de stad ben ik toch wel blij [sce emoji=”happy”/]om weer “aan land te zijn”, maar dat ligt echt aan mij. Laat je door mijn hoogtevrees niet weerhouden want het is een fantastische tour.

New York City

in de hop-on-hop-off bus

New York City

Intrepid Sea, Air & Space Museum

Met twee mannen op pad en dan ook nog als vrouw in de minderheid moet ik er dan dit keer ook aan geloven: ik ga mee naar een mannending [sce emoji=”muscle”/] namelijk het vliegdekschip de Intrepid Sea, Air & Space Museum.

In de periode van 1943 tot 1974 werd dit vliegdekschip de Intrepid gebruikt door de Amerikaanse zeemacht. Tegenwoordig ligt dit historisch monument aangemeerd in New York en wordt het gebruikt als museum. Het schip was actief in de tweede wereldoorlog en daarna tijdens de oorlog in Vietnam. Op het dek van het schip staat een verzameling vliegtuigen, straaljagers en helicopters. Er is ook een vlucht simulator  aanwezig en een bezoek aan de brug mag ook niet over geslagen worden. In de onderzeeër is het maar krap en ik moet er niet aan denken om onder water in zo’n bunker te verblijven. Niet voor niets dat hier bordjes staan met waarschuwingen voor mensen met hartklachten en claustrofobie.

Het is niet helemaal mijn ding, maar ondanks dat ben ik toch onder de indruk van dit grote vliegdekschip.

New York City

vliegdekschip

Wij verblijven 5 nachten in New York City. Wij zijn aan heel veel bezienswaardigheden niet toe gekomen. Misschien moeten we toch nog een keer terug gaan om ze alsnog te bezoeken?

Ondanks dat ik het niet mag vergelijken ligt mijn voorkeur echter nog steeds bij Aziatische steden. Ik heb die andere cultuur, het chaotische en de geuren wel gemist.

 

0 comment

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.