Home Hongkong Natuurwandeling in Hongkong: Dragon’s Back

Natuurwandeling in Hongkong: Dragon’s Back

by sandra
4 comments
natuurwandeling in hongkong

Hongkong staat bekend om wolkenkrabbers, neon reclameborden en de prachtige skyline. Er is echter nog meer. Je verwacht namelijk niet dat op korte afstand van deze miljoenenstad bergen, stranden en natuurparken liggen. In deze natuurparken vind je honderden kilometers goed bewegwijzerde wandelpaden.

Op ongeveer twintig minuten afstand van Hongkong ligt één van de populairste natuurwandeling namelijk Dragon’s Back.
De Dragon’s Back is een relatief makkelijke natuurwandeling in Hongkong met diverse prachtige uitzichten en eindigt op het surfstrand Big Waves.

natuurwandeling in hongkong

Wereldvrouwen

In de besloten FB groep Wereldvrouwen plaats ik een bericht. Leden zijn Nederlandse vrouwen woonachtig elders in de wereld. Op mijn oproep, of er vrouwen woonachtig zijn in Hongkong en interesse hebben om een natuurwandeling  te maken, reageert een wereldvrouw. We spreken af om de natuurwandeling de “Dragon’s Back” oftewel de “Drakenrug” te maken.

Op dinsdag om 8 uur stap ik in de taxi vanuit mijn hotel in Wan Chai en geef de chauffeur het adres door waar ik moet zijn.  Ik heb eerlijk gezegd geen idee waar ik naar toe ga en laat mij maar verrassen. Het is een route met diverse haarspeldbochten en we rijden langs een paar baaien, die omgeven zijn met prachtige plantengroei. Een beetje decadent voel ik mij wel dat ik met de taxi ga in plaats met het openbaar vervoer.

Twintig minuten later stopt de chauffeur, ik betaal € 10,00 en stap uit. Ik bevind mij bij een wolkenkrabber in “Tai Tam Baai” in Stanley met een prachtig uitzicht over de baai en de “Dragon’s Back”.  Ik neem de lift naar de bovenste verdieping en sta al heel snel in een woonkamer met zeezicht en maak kennis met de gastvrije Wereldvrouw Nicolle.

natuurwandeling in hongkong

Wonen in het buitenland

Onder het genot van een kop koffie wisselen we ervaringen uit over wonen in het buitenland.

Nicolle woont nu twee jaar in Hongkong maar heeft reeds eerder in Brazilië en Parijs gewoond. Wonen in Hongkong bevalt haar goed. Hongkong is een veilige stad en dat is een opluchting ten opzichte van Sāo Paolo waar het gevaar op iedere hoek van de straat op de loer ligt. Hongkong ademt namelijk veiligheid uit.

Omdat ikzelf als expatvrouw een aantal jaren in het buitenland heb gewoond herken ik toch het een en ander zoals het aanpassen in een ander land en andere cultuur, het niet werkzaam zijn voor een werkgever en de tijd gebruiken om je toe te leggen op iets waar je in Nederland niet aan toekomt.

In Nederland wordt vaak vreemd gekeken wanneer je niet werkt maar ikzelf heb ervaren dat het best zwaar is met name in het eerste jaar als beiden zich op een baan storten in een ander land met een andere cultuur. Vaak heb je nog de zorg voor kinderen die ook moeten wennen. Gemiddeld duurt het ongeveer een jaar dat je alles op de rit hebt.  Ondanks dat ik er moeite mee had dat ik niet werkte ben ik achteraf blij dat ik stabiliteit kon bieden in de thuisbasis.

Wanneer een half uur later de andere drie Nederlandse Wereldvrouwen aankomen nemen we de taxi naar het begin van een twee uur durende Dragon’s Back parcours oftewel sectie 8 van de Hongkong Trail. Dit is een vijftig kilometer lang parcours dat start bij Victoria Peak en eindigt bij de Big Waves op Hongkong eiland.

Beklimming Dragon’s Back

De temperatuur is rond de 22 graden. Een heerlijke temperatuur om te wandelen maar helaas is er sprake van een heiige lucht. Toch mag dat de pret niet drukken. Dus we gaan op pad.

De eerste beklimming is het moeilijkst van de hele wandeling. Een rotsachtig pad, met een weelderige plantengroei aan beide zijden, brengt ons ongeveer tweehonderd meter bergopwaarts. Enigszins buiten adem kom ik boven maar  de inspanning wordt beloond met een mooi uitzicht over Tai Tam Baai.

natuurwandeling in hongkong

Vanuit dit uitzichtpunt is het een makkelijke wandeling in een golvend landschap. We kletsen erop los. De andere Wereldvrouwen zijn net verhuisd van Jakarta en Manilla naar Hongkong en vertellen over hun belevenissen. Ikzelf heb toch wel bewondering hoe ze hun hele hebben en houden weer opgepakt hebben en naar het volgende land verhuizen.

Kort daarna bereiken we het punt waar we uitzicht hebben op Shek O. We genieten van het uitzicht en maken hier foto’s.

natuurwandeling in hongkong

natuurwandeling in hongkong

We vervolgen onze route over de drakenrug en beklimmen het hoogste punt dat op 284m hoogte ligt. Boven op de top heb je in de verte zicht op wolkenkrabbers en beneden ligt het strand Big Waves. Dit is tevens het eindpunt van deze wandeling maar om daar te komen volgt er eerst nog een afdaling.

hongkong: twaalf dagen in een wereldstad #2

natuurwandeling in hongkong

natuurwandeling in hongkong

Pottinger Gap

Na de afdaling komen we terecht in een koeler gebied waar we ongerepte natuur met weelderige plantengroei,  boomwortels die kronkelen over de zanderige bodem en een droogstaande beek aantreffen. Het is hier heerlijk koel. Ik verneem dat hier spinnenwebben met grote spinnen voorkomen. Gelukkig spotten wij deze niet.

natuurwandeling in hongkong

Big Wave Bay

We zijn aangekomen bij het eindpunt van onze natuurwandeling. Big Wave Baai is vanwege de hoge golven een populaire plek voor surfers. Het is gelegen aan een klein dorp. Vanwege de winter (november) zijn de meeste winkels gesloten maar we hopen dat we nog ergens koffie kunnen drinken.  Gelukkig vinden we nog een gelegenheid op het strand waar we nog even nakletsen over de wandeling.

Hier neem ik ook afscheid van de Wereldvrouwen. Ik wil ze van harte bedanken dat ze mij hebben meegenomen. Het was gezellig.

natuurwandeling in hongkong

natuurwandeling in hongkong

TIPS VOOR DE NATUURWANDELING IN HONGKONG: DRAGON”S BACK

  • Dit is één van de populairste wandeling van Hongkong. Wanneer je niet in de drukte terecht wil komen, ga op een doordeweekse dag of in het weekend heel erg vroeg.
  • Neem genoeg water mee met name in de zomer maanden.
  • Gebruik zonnebrandcrème.
  • Doe wandelschoenen of andere fijne sportschoenen aan.

De Dragon’s Back is een mooie natuurwandeling, niet te zwaar en niet ver van de miljoenenstad Hongkong. Steeds vaker ontdek ik mooie natuurwandelingen en ik neem mij voor om vaker op reis een natuurwandeling te gaan maken.

Ik ben benieuwd of jij wel eens natuurwandeling maakt of in Nederland of in het buitenland.

 

 

 

WIL JIJ MEER LEZEN OVER HONGKONG? LEES DAN OOK:

Hongkong: twaalfdagen in een wereldstad #1
Hongkong: twaalf dagen in een wereldstad #2

Fietsen in de Wetlands van Hongkong

 

Dit vind je misschien ook leuk

4 comments

Ilse januari 14, 2018 - 9:02 pm

Wat een mooie wandelroute Sandra, prachtig met al die mooie uitzichtpunten en wat leuk dat er zoveel wereldvrouwen reageerden op jouw Facebookbericht.
Tot zondag!
Groetjes, Ilse

Reply
sandra januari 14, 2018 - 9:09 pm

Hi Ilse, best bizar dat op zo’n korte afstand van de stand zo veel natuur gebieden zijn. Zondag gaan we samen in ‘Het Smalste Stukje Nederland’. Verheug mij erop want dit stukje is ook heel mooi. Je hoeft niet altijd ver te gaan om iets moois te zien, toch?

Reply
Ilse januari 14, 2018 - 10:47 pm

Dat is waar, nu nog hopen op beter weer want de voorspellingen voor deze week zijn niet veel soeps 😲

👣👣💦

Reply
sandra januari 15, 2018 - 8:02 am

Zo lang het geen stortbuien zijn gaan we en anders gaan we een andere activiteit ondernemen in dit gebied.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.