Home LifestylePersoonlijk Mijn instagram Top 5 en favorieten #1

Mijn instagram Top 5 en favorieten #1

by sandra
0 comment
Mijn top 5 instagram foto's en favorieten #1

Sinds een aantal maanden ben ik ook actief op Instagram. Bijna iedere dag plaats ik een foto van Bonaire ofwel van een ander eiland in de Caribbean wat ik bezocht heb. Langzaam raak ik bekend met Instagram, want om heel eerlijk te zijn wist ik niet precies hoe dat allemaal in zijn werk ging. Wanneer Bas dan ook plotseling roept; mam je doet het helemaal verkeerd, voel ik mij even een kluns. Jeeh, hoe moet ik dat nu weten? Weet ik veel wat #hashtags zijn en waar ik ze moet plaatsen.  Maar goed, al doende leert men, toch?

I-phone

Het leuke van Instagram foto’s is dat het je uitdaagt om steeds een mooier en beter plaatje te schieten. Hoewel ik nog steeds foto’s maak met mijn I-phone wil ik zodra ik in Nederland ben op zoek gaan naar een leuke camera (tips welkom). Toch probeer ik ook met mijn I-phone erop te letten dat ik leuke en betere foto’s maak.

De bedoeling is dat ik iedere maand in een blog mijn Instagram top 5 en favorieten ga plaatsen. Vandaag doe ik het iets anders. Ik plaats mijn Instagram top 5 van de afgelopen maanden niet op basis van de meeste likes maar op basis van favoriete hotspots op Bonaire. Daarnaast plaats ik mijn favoriete foto’s van een aantal Caribische eilanden.

HIER KOMEN ZE

Mijn Instagram top 5 en favorieten #1

1. SLAVENHUIS

Dit is mijn allereerste foto van Bonaire die ik op Instagram plaatste. Het is niet de beste foto want later zag ik dat de horizon scheef staat maar die kleuren daar ben ik helemaal gek op. Het wereldberoemde slavenhuisje.

2. LAC CAI

Via een vreselijke hobbelige zandweg is Lac Cai te bereiken maar het is zeer zeker de moeite waard. In dit gebied zwemmen veel schildpadden en er liggen enorme bergen lege karkoschelpen. Deze schelpen leven op de bodem van de lagune. Gelukkig zijn ze tegenwoordig beschermd en mogen ze niet meer gevangen worden ter consumptie maar het is er prachtig.  Dit is overigens één van de foto’s waar ik de meeste likes heb gekregen.

3. Carnaval op Bonaire

Hoewel carnaval vieren mij als Limburgse met de paplepel ingegoten is, is carnaval vieren op Bonaire even iets anders. In ieder geval staat het garant voor warm weer, swingen en prachtige kleuren.

4. GOTOMEER

Het Gotomeer is een zoutwatermeer en het broedgebied van flamingo’s die prachtig fel roze gekleurd zijn.  Vanaf het uitkijkpunt heb je een schitterend uitzicht op de Brandaris, het hoogste punt (241) van Bonaire en gelegen in Washington Slagbaai.

5. JIBE CITY

Jibe City is een relax en Laid Back windsurf Paradise aan Lac Bay, de oostkust van Bonaire.  Ook kun je er heel mooi snorkelen. Je moet wel een heel stuk door het water lopen voordat je bij het rif bent, maar zeer zeker de moeite waard. In de hangout bar is het heerlijk genieten van een hapje en een drankje. De tafels en stoelen hebben diverse kleurtjes waardoor het echt Caribisch oogt.

Mijn persoonlijke favorieten

Natuurlijk vind ik Bonaire prachtig maar er zijn ook heel veel andere mooie plekjes in de Caribbean. Hieronder volgen mijn persoonlijke favorieten.

  1. STREETART OP CURACAO

Met Dushi Walks Curacao heb ik een wandeltocht gemaakt door buurten waar je zelf niet snel zal komen.  Curacao heeft zo veel mooie oude pandjes en prachtige Street-art. Ik heb genoten van al het moois wat ik zag. Van deze foto kan ik echt mijn ogen niet afhouden.

2. DE OVERWELDIGENDE NATUUR OP DOMINICA

Wat heb ik mij op Dominica nietig gevoeld tussen al die hoge bergtoppen, geisers en bij de Boiling Lake. Ik heb echt afgezien tijdens die tocht naar de Boiling Lake maar later heb ik heerlijk relax in één van de warmwaterbronnen van Dominica gelegen. Het eiland wordt door de locals oprecht het Nature Island genoemd.

3. Dominicaanse Republiek

Hoewel de Dominicaanse Republiek bekend staat als een Resort eiland en je er niet vanaf mag komen vanwege de veiligheid, ben ik daar helemaal niet mee eens. Ga het binnenland verkennen en andere plaatsen aan de kust dan Punta Cana. Dominicaanse Republiek is nog zo authentiek en de mensen zijn zo vriendelijk. Natuurlijk moet je opletten want er heerst veel armoede maar dat is in veel meer gebieden in Midden Amerika. Hieronder een plaatje van ons hotelletje in het historisch centrum van Santo Domingo.

Wil je nog meer foto’s zien? Je kunt mij volgen op mijn Instagram account.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.