Home LifestylePersoonlijk Mijn eerste maanden als reisblogger

Mijn eerste maanden als reisblogger

by sandra
6 comments
Mijn eerste maanden als reisblogger

Mijn eerste maanden als reisblogger zitten er alweer op. Het lijkt een eeuwigheid geleden vanaf de startdatum maar van de andere kant is het ook omgevlogen. Het wordt hoog tijd voor een terugblik.

Wordpress voor Dummies

Op 17 augustus komt mijn website online. De maanden daarvoor ben ik heel druk bezig geweest om deze op poten te zetten. Ondanks dat men zegt dat Wordpress voor Dummies is, gaat het niet altijd van een leien dakje. Man, wat heb ik zitten zwoegen. Op het moment dat ik het gevonden heb, denk ik logisch. Duh!

Reisverhalen schrijven

Na het installeren van de website mag ik doen wat ik heel leuk vind, namelijk vullen met content. Verhalen schrijven over reizen is mijn grootste hobby. Wat ik spannend vind, is dat wat ik schrijf openbaar ligt. Toen ik in de jaren ’90 startte met reizen naar Azië, schreef ik in een dagboek mijn avonturen en later voor familie en vrienden. Na iedere reis ben ik razend enthousiast, droom over reizen en kan er uren over praten. De meesten zitten daar niet op te wachten terwijl ik het liefst iedereen op de hele wereld mijn reisavonturen wil vertellen. Het starten van mijn eigen reisblog is eigenlijk niet zo een gek idee, haha.

Met weinig ervaring  maar met genoeg enthousiasme ga ik aan de slag in de hoop dat jullie genoeg inspiratie op doen. Tot nu toe krijg ik hele leuke reacties en dat stimuleert om verder te gaan. Ik wil jullie graag bedanken.

Mijn eerste maanden als reisblogger

Enkele statistieken

In het begin ben ik niet zo bezig geweest met statistieken maar na een aantal weken wil ik graag weten hoeveel bezoekers ik nu op mijn website krijg. Het heeft even geduurd maar het installeren is gelukt. Toch heb ik het idee dat het nog steeds niet optimaal werkt. Mocht iemand van jullie verstand hebben van Google Analytics en mij willen helpen dan houd ik mij graag aanbevolen.

Mijn meest gelezen blog

Van de artikelen die ik tot nu toe geschreven heb, is de blog “De mooiste stranden van Bonaire  het meest gelezen. Dit blog is heel wat keren gedeeld door eiland bewoners . Zij willen hun familie en vrienden in Nederland laten weten hoe mooi de stranden en de zee op Bonaire zijn. Ook in Nederland is het een aantal keren gedeeld. Ik hoop dat ik jullie genoeg inspiratie gegeven heb.

10683619_631228926990349_4698459884534379976_o

Mijn favoriete blog[sce emoji=”heart”/]

Mijn meest unieke ervaring in de Caribbean is wel de hiking Trail naar de Boiling Lake, in Dominica. Ik heb tijdens de tocht mij heel vaak nietig gevoeld in die rauwe natuur. Op sommige plaatsen zijn flinke afgronden en stukken grond weggeslagen vanwege heftige regenvallen. Tevens staat er een sterke wind boven op de berg waardoor ik het gevoel heb van die berg geblazen te worden. Het is een heel avontuur en dat wil ik graag met jullie delen.

Mijn eerste maanden als reisblogger

Mijn minst gelezen blog

Het artikel Niagara Falls heb ik geschreven in de voorbereidingsfase van het opzetten van mijn website. Het is niet mijn favoriete blog, dat geef ik toe. Toch vreemd dat helemaal niemand van jullie deze blog bezocht heeft. Ik weet ook niet zeker of Google Analytics op deze pagina werkt. Besluit je dit artikel te lezen, plaats dan een reactie.

mijn eerste maanden als reisblogger

Niagara Falls

Social Media tijdens mijn eerste maanden als reisblogger

Poeh, het is niet helemaal mijn ding. Ik ben nooit heel actief  geweest met netwerken. Het is echter heel belangrijk want ik kan anders nooit volgers erbij krijgen. Om te beginnen mogen jullie alvast mijn blogs liken en delen, graag zelfs haha.

Ik ben te vinden op Facebook en op Instagram

Leuke momenten tijdens mijn eerste maanden als reisblogger

1. Op 27 september doet Wendy van het Reismeisje, één van de populairste reisbloggers van Nederland, een oproep dat zij op zoek is naar gastbloggers. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en gereageerd. Half oktober stuurt zij mij een berichtje dat ik één van de mensen ben, die zij graag op haar site aan het woord wil laten. Het duurt even voordat mijn artikel geplaatst gaat worden, maar als het zover is horen jullie het als eerste. Hopelijk gaan jullie massaal leuke reacties plaatsen haha. 

2. Op 25 oktober krijg ik bericht van Blog Society van de Telegraaf dat mijn blog geselecteerd is en direct de gouden status heeft gekregen. Daarmee ben ik heel trots. Het is de mogelijkheid om meer fans te krijgen, geld te verdienen en te netwerken met andere bloggers. Op dit moment vind ik het bloggen heel leuk en is het voor mij een hele leuke hobby. We zullen zien wat in de toekomst gebeurt.

Hebben jullie nog suggesties over onderwerpen die jullie graag willen lezen of verbeteringen, laat het mij gerust weten.

Dit vind je misschien ook leuk

6 comments

Silvia november 21, 2016 - 7:42 pm

Leuk Sandra het gaat goed hé.
Blijf maar lekker schrijven ik geniet er van.
Gr Silvia ?

Reply
sandra november 21, 2016 - 7:47 pm

Hi Silvia, daar doe ik het voor.

Reply
Sandra november 21, 2016 - 9:11 pm

Hey Sandra,

Wat een leuke terugblik. Ik vind het erg leuk om je blogs te lezen! Door je enthousiasme over het reizen word ik nieuwsgierig naar de bestemmingen waar je over schrijft.
Ennuh…juist helemaal niet erg hoor als je over je reisavonteruren verteld!! 😉

Reply
sandra november 21, 2016 - 10:53 pm

Hey SanDra, dat is leuk om te horen. Dank je. Ennuh……weet wat je zegt over dat vertellen, haha!

Reply
Mieke november 23, 2016 - 12:44 pm

Leuk!! Goed gedaan!
Je weet ik ben trots! Je wordt steeds beter..?

Reply
sandra november 23, 2016 - 1:35 pm

Dank je, Mieke

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.