Home Hotspots en restaurants op Bonaire Mezze: Het Midden-Oosten op Bonaire

Mezze: Het Midden-Oosten op Bonaire

by sandra
2 comments
Mezze: Het middenoosten op Bonaire

Ondanks dat Bonaire al barst van de goede restaurantjes heeft het sinds september 2016 er wederom een topper bij namelijk Mezze:  het Midden-Oosten op Bonaire. Volgens TripAdvisor is het eten sprookjesachtig lekker: 1001 nacht in de Caraïben.

Mezze: Het Midden-Oosten op Bonaire

Invloeden uit het Midden-Oosten

Door de eeuwen heen hebben diverse volkeren uit het Midden-Oosten hun stempel gedrukt op de keuken uit 1001 nacht. Deze keuken staat voor culinaire traditie. In het begin van de zevende eeuw waren in het Perzische rijk de tafels overdadig gedekt met warm en koud vlees, gevulde druivenbladeren, gemarineerde kip en dadel puree. Na de Perzen volgden de Islamieten en Turken.  Het eten stond altijd in een groot aanzien. In de loop der tijd zijn recepten overgenomen en de vele smaken uit het verleden vind je terug in de tegenwoordige keuken. De keuken uit het Midden-Oosten biedt gerechten voor alle smaken en wensen waarbij gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Wij hebben kennis gemaakt met al deze smaken en met de gastvrijheid van Mezze.

Hoe wij het hebben ervaren lees je vandaag.

De sfeer

Dit restaurant, gelegen aan de boulevard van Kralendijk, heeft vanuit het gezellige terras uitzicht op de zee en de goudoranje zonsondergang.  De inrichting  is zowel een combinatie van invloeden uit het Midden-Oosten als uit Bonaire. Niet alleen de schattige 1001 lampjes die boven de bar hangen maar ook de heerlijke  geuren van vers pita brood, gebakken in de Turkse oven, oosterse kruiden en van gerechten die klaar gemaakt zijn op de houtskool grill zorgen voor het 1001 nacht sfeertje. De  schilderijen gemaakt door de eigenaar zijn echter geïnspireerd  op het leven op Bonaire.

Mezze: Het middenoosten op Bonaire

Service

De ontzettend vriendelijke manager, afkomstig uit Syrië, komt regelmatig even vragen of alles naar wens is. Hij doet er alles aan om je het naar de zin te maken. Op een trotse manier geeft hij uitleg over de heerlijke gerechten die de Turkse kok en tevens eigenaar van het restaurant op tafel tovert. Deze kok komt zelf ook even polsen of alles naar wens is. De gastvrijheid staat hier dus inderdaad zoals beloofd hoog in het vaandel.

Het eten

Dit is typisch een restaurant waar je met meerdere personen moet gaan eten. Neem ieder een ander voorgerecht en er staan op tafel namelijk allerlei kleine gerechten die je met elkaar kan delen. Op het menu staan gerechten met invloeden uit diverse landen in het Midden-Oosten.

Voorgerecht

Wij aten zowel heerlijke draadjes kip met romige saus op Perzische wijze klaargemaakt als hummus en geschaafde rauwe champignons overdekt met gesnipperde kaas, pijnboompitten en truffelolie. De garnalen in Turkse stijl, gebakken in boter en knoflook mogen overigens ook niet ontbreken.

Hoofdgerecht

Uit de hoofdgerechten is het mogelijk te kiezen uit meerdere gerechten zowel kip, lam, beef  alsook inktvis. Ik bestelde de inktvis met tomaat, pepers en kaas overbakken. Inktvis kan je op verschillende malen klaar maken zoals grillen, bakken, stoven en frituren. De meeste mensen kennen inktvis echter in de vorm van calamaris, inktvisringen gebakken in het vet. Vaak zijn ze taai en kost het moeite ze door te slikken. Nou ik kan je verzekeren dat deze inktvis die uit de oven komt botermals is.

Wil je liever beef of lam?

Tafel genoten zeggen het volgende over onderstaande gerechten:

De “Beef Skwerer meets eggplant”, is met zijn malse biefstuk, verse groente en puree een echte aanrader. De smaak van het vlees is goed.

De “Slow-cooked Lamb Shank”, het vlees valt zo van het bot en de smaak is heerlijk.

Nagerecht

Het nagerecht wat door het huis geadviseerd wordt is: Baklava. Dit is een Turks dessert en bestaat uit laagjes filo deeg. Hiertussen zit een mengsel van gemalen stukjes pistachenoot of walnoot, amandel, kaneel en kruidnagel. Om het gerecht wat frisser te maken, komt er vaak citroenrasp of sinaasappelrasp of vanille suiker overheen. Na het bakken wordt het geheel overgoten met een siroop van suiker en honig. Het gerecht wordt geserveerd met een bolletje ijs.

Ik heb het gerecht niet gegeten. Een voor- hoofd en nagerecht is voor mij te veel.

De Prijs

Voor mijn hoofdgerecht de inktvis uit de Turkse oven betaalde ik USD 22,50 en voor de biefstuk USD 28,50. De prijzen van de voorgerechten liggen tussen de USD 5,50 – USD 11,00 en voor de nagerechten USD 10,–. Voor Bonairiaanse begrippen een normale prijs.

Conclusie

Hoewel ik zelf niet direct de intentie had het restaurant nog een keer te bezoeken werd ik twee keer achter elkaar door vrienden uitgenodigd voor een etentje. Ik moet echter concluderen dat ik die keren heerlijk gegeten heb en de bediening intussen op elkaar ingespeeld zijn.

Het eten is zoals TripAdvisor belooft sprookjesachtig lekker: 1001 nacht in de Caraïben en een aanwinst voor Bonaire.

Ben jij van plan het restaurant te bezoeken?

Waar

Adres: Kaya Charles E.B Hellmund 17,  Playa Pariba.
Gesloten: Zondag
Reserveren: http://www.mezzebonaire.com/reservations/ of bel +599 – 7868631

 

Dit vind je misschien ook leuk

2 comments

mariette april 22, 2017 - 5:26 pm

Zijn er toch een paar waar ik nog niet geweest ben, Leuk!

Reply
sandra april 22, 2017 - 5:27 pm

Hi Mariette, dat wordt nog snel voor je verhuizing een paar adresjes bezoeken, haha.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.