Home BestemmingenDominica Met een roeibootje op de Indian River

Met een roeibootje op de Indian River

by sandra
4 comments

Ervaar de mysterieuze en heilige route die Captain Jack Sparrow uit Pirates of the Caribbean met zijn vrienden heeft afgelegd tijdens zijn tocht naar de hut van Tia Dalma. Met een roeibootje op de Indian River passeerde hij de mangrove. Reusachtige bomen met dikke wortels reiken als klauwen in het water. Het water is donker en gevaar ligt op de loer van inheemse stammen en de dieren uit de jungle.

Wij maakten hetzelfde tochtje als Captain Jack Sparrow. Vandaag vertel ik je waarom je een tochtje met een roeibootje op de Indian River niet mag overslaan.

Met een roeibootje op de Indian River

Met een roeibootje op de Indian River / Indian River natuurgebied

Langzaam baant ons bootje (zonder motor) zich een weg door het water. Behalve de geluiden uit de natuur is het muisstil. Boven ons vliegt een groep papegaaitjes schreeuwend voorbij wat in de stilte van het oerwoud hard klinkt. De kolibries vliegen van boom naar boom. Aan de oevers verdwijnen zwarte krabben met rode poten in hun holletje van dikke boomwortels. De leguanen kijken ons rustig aan, zij laten zich niet wegjagen door onze aanwezigheid.

met een roeibootje op de indian river

Wij komen aan bij het hutje van “Tia Dalma”, dat in een aftakking van de Indian River ligt. Beelden van de film schieten voorbij.

Met een roeibootje op de Indian River

hutje Pirates of the Caribbean

 Hiken in de jungle

Wij vervolgen onze tocht en komen via een steiger in de jungle, waar we twintig minuten doorheen hiken. Onze gids, een Rastafari, laat ons allerlei eetbare planten, vruchten en kruiden zien zoals kaneel, nootmuskaat, cacao, bananen en broodvrucht. Van deze laatste vrucht heb ik niet eerder gehoord. Ik laat mij vertellen dat de broodvrucht aan de broodboom groeit en een belangrijke voedselbron in de tropen is. De broodvrucht wordt zo genoemd omdat na het koken de vrucht de smaak en geur heeft van vers brood. De broodvrucht wordt bereid als aardappels. De vrucht is zo groot als een voetbal, groen van kleur aan de buitenkant en aan de binnenkant wit of geel.

Met een roeibootje op de Indian River

met een roeibootje op de indian river

cacao

Bar in de jungle

En dan ineens is er een bar. Een rare gewaarwording, zo midden in het oerwoud. We proberen een Dynamiet, een combinatie van rum en jus d’orange of coconut. De Dynamiet doet zijn naam eer aan, sterk spul. Nu maar hopen dat ik de terugweg nog rechtop kan afleggen. Dat lukt probleemloos.

Met een roeibootje op de Indian River

Het varen met een roeibootje op de Indian River is in het laagseizoen rustig maar houdt er rekening mee dat in het hoogseizoen veel bootjes over de Indian River varen en je niet de enige bent.

met een roeibootje op de indian river

Hoe kom je bij de Indian River

Wil je ook met een roeibootje op de Indian River varen? De Indian River is namelijk makkelijk te bereiken. Als je vanaf Roseau Portsmouth binnen rijdt ligt het bij de eerste brug. Vlak voor die brug bevindt zich aan de rechterkant een tankstation, waar je eventueel je auto kunt parkeren.  Vanaf hier loop je naar de brug waar je de bootjes ziet liggen. Koop bij het tankstation een entree kaartje voor toegang tot alle Nationale Parken op het eiland. Dit kost je USD 12,- p.p. voor een week. Voor een dag betaal je USD 5,– . De gids vraagt USD 20,– p.p. voor zijn excursie.

 

Heb jij ook met een roeibootje op de Indian River gevaren? Hoe heb jij het ervaren? Ben je van plan om deze tocht te maken en heb je nog vragen? Plaats gerust een reactie. Ik geef zo spoedig mogelijk antwoord.

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

4 comments

Helmie. september 13, 2016 - 7:19 pm

Weer een super mooie tocht,zo als elke keer.
Prachtig.

Reply
sandra september 13, 2016 - 8:05 pm

Hi Helmie, dank je.

Reply
Silvia september 13, 2016 - 8:10 pm

Weer genoten Sandra wat een geluk hadden jullie weer dat het niet vol was.
Gr silvia

Reply
sandra september 13, 2016 - 8:16 pm

Hi Silvia, gelukkig wel. De sfeer is dan heel anders als daar tientallen bootjes met toeristen varen, lijkt mij!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.