Home Singapore Leuke tips om te doen in Singapore

Leuke tips om te doen in Singapore

by sandra
2 comments
Leuke tips om te doen in Singapore

Enigszins teleurgesteld luister ik naar het bericht van de piloot wanneer hij vlak voor landing besluit om te keren naar Singapore. De vulkaan Mount Agung, op het Indonesisch eiland Bali, spuwt namelijk as tot 2,5 kilometer hoog in de atmosfeer. Natuurlijk begrijp ik dat het om veiligheidsredenen niet verantwoord is om te landen. Desalniettemin ben ik teleurgesteld omdat wij onze zoon Bas, die reeds tien maanden in Australië verblijft, nu niet kunnen ontmoeten op Bali. Toch verdwijnt de teleurstelling snel. Singapore is een fijne stad en we mogen echt niet klagen wat KLM voor ons gedaan heeft. 

Door KLM worden we namelijk met de bus naar het vijfsterren hotel Grand hotel Capthorne Waterfront, gelegen aan de Singapore rivier, gebracht. Hier krijgen we een luxe kamer van 55m2 met een aparte kleedruimte en een grote luxe badkamer. We kijken onze ogen uit en al helemaal als we drie maal per dag mogen aansluiten bij het uitgebreide internationale buffet. Dit bestaat niet alleen uit luxe visgerechten zoals kreeft, oesters, garnalen en verse sashimi van tonijn en zalm maar ook vleesliefhebbers komen hier aan hun trekken. Wil je liever Aziatisch eten of genieten van allerlei gezonde salades dan is dat ook mogelijk. Kortom we worden hier ontzettend in de watten gelegd. 

Leuke tips om te doen in Singapore

Nu we drie dagen gestrand zijn hebben we de mogelijkheid om Singapore te ontdekken. Er is geen plannetje maar tussen de maaltijden door, want dat is natuurlijk al een feest op zich, gaan we op pad. 

 


Hieronder volgen dan ook leuke tips om te doen in Singapore


1. Het futuristische park: Gardens by the Bay 

 

Na ons ontbijt op onze eerste dag, nemen wij de taxi naar het futuristische park, Gardens by the Bay. Ondanks dat hier veel toeristen komen is het toch een indrukwekkende bezienswaardigheid in Singapore.

De Gardens by the Bay is onderdeel van het plan om “een stad in een tuin” te creëren. In november 2007 is men gestart met het aanleggen van deze bijzondere plek en in October 2011 werd het geopend voor het publiek. In dit futuristische park, dat 101 hectare groot is, groeien planten die overgebracht zijn van over de hele wereld. Ik waan mij hier zelfs in de film Avatar. Midden in het park staan namelijk gigantische bomen van metaal waar varens en orchideën in groeien. Ook vind je in de Gardens by the Bay twee grote glazen kassen waarvan in één een nevelwoud is nagemaakt, the Cloud Forest, en de ander staat vol met bloemen; The Flower Dome. 

Bij binnenkomst in ‘The Cloud Forest’ stuiten we op de grootste indoor waterval ter wereld met een hoogte van 35 meter. We volgen een wandelroute die ons hoger in de kas leidt. Op de hoge, zwevende brug ervaren we beiden hoogtevrees.

Na een uurtje hier gelopen te hebben, bezoeken we de Flower Dome met de meest gekleurde en tropische bloemen. Ook is er nog de mogelijkheid om de Sky Walk, een looppad tussen de toppen van de bomen, te maken. Wij slenteren nog langs de baai en krijgen de ochtend om.

leuke dingen om te doen in Singapore

 

Leuke tips om te doen in SingaporeLeuke tips om te doen in SingaporeLeuke tips om te doen in SingaporeLeuke tips om te doen in SingaporeLeuke tips om te doen in SingaporeLeuke tips om te doen in SingaporeLeuke tips om te doen in SingaporeLeuke tips om te doen in SingaporeLeuke tips om te doen in Singapore

leuke tips om te doen in Singapore

2. Chinatown

Na de lunch in ons hotel besluiten we naar Chinatown te gaan. Of ik nu in Hongkong, Bangkok, Kuala Lumpur of New York ben, Chinatown herken ik aan de rode lampionnen die overal hangen en aan de Chinese tekens op de billboards die aan de gevels hangen. In de straten zijn allemaal kraampjes waar je souvenirs kunt kopen. In de wijk vind je nog de traditioneel gebouwde Buddha Tooth Relic Tempel met hoge torens. Deze tempel is natuurlijk rood van kleur. 

Leuke tips om te doen in SingaporeLeuke tips om te doen in SingaporeLeuke tips om te doen in Singapore

3. De hipste straat van Singapore: Haji Lane

De volgende dag besluiten we het verborgen pareltje Haji Lane te bezoeken. Je bent er zo door heen maar het is wel de hipste straat van Singapore. Je vindt er de mooiste street-art, leuke restaurantjes met livemuziek, en vele kleine winkels.  Plof neer voor een drankje bij één van deze leuke hippe tentjes. Dit straatje is echt een aanrader wanneer je Singapore bezoekt.

Leuke tips om te doen in Singapore

Leuke tips om te doen in SingaporeLeuke tips om te doen in SingaporeLeuke tips om te doen in SingaporeLeuke tips om te doen in SingaporeLeuke tips om te doen in SingaporeLeuke tips om te doen in SingaporeLeuke tips om te doen in Singapore

 4. De Arabische wijk Kampong Glam

Vanuit Haji Lane lopen we naar de Arabische wijk Kampong Glam. Hier wanen we ons in een andere wereld. Er is een prachtige moskee en hier zijn overal winkels die tassen en arabische lampen verkopen. Ook zijn er veel restaurants die gerechten serveren uit de Libanese en Turkse keuken. 

Leuke tips om te doen in SingaporeLeuke tips om te doen in SingaporeLeuke tips om te doen in Singapore

5. Night Safari

Op onze laatste avond voor vertrek bezoeken we de Night Safari. Omdat het een stuk uit de stad ligt boeken we een excursie in ons hotel. Het blijkt een ontzettend toeristisch gebeuren te zijn. We worden met een touringcar opgehaald en hebben een heuse reisleidster. Deze veroorzaakt hilarische taferelen. We rennen als een gek achter deze reisleidster met haar priority bordje hoog boven haar hoofd. Zij loopt alle lange wachtrijen voorbij. Ik voel mij net een Japanner, bedacht ik mij. Wanneer ze ook nog onverwacht stopt en dat bordje in mijn handen duwt krijg ik acuut de slappe lach.

Daarna stappen we zonder wachttijd in een karretje en rijden door het enorme park. Een “gids” vertelt via een microfoon over de dieren. Tijdens deze Night Safari bezichtigen we dieren die zich in het donker anders gedragen dan overdag. Het gekke is dat deze dieren zich helemaal niet om al die toeristen bekommeren. . Terwijl de Maleise tapir met zijn slurfachtige bovenlip gretig aan het grazen is, loopt de leeuw rond te draven. Ondertussen rijden de karretjes vol met toeristen langs.

Leuke tips om te doen in Singapore

Wandelen of het karretje

Ikzelf had liever de wandelroute genomen om dichter bij de dieren te zijn terwijl ze spelen, grazen en jagen. Het karretje ging mij soms te snel en omdat het vrij donker was heb ik grote delen gemist. Desalniettemin  is het een leuke tip om te doen tijdens je verblijf in Singapore. Na de rondleiding vindt er nog een opvoering van vuurspuwers plaats. Hierna worden we met de bus terug gebracht naar ons hotel. 

Het park is dagelijks geopend van 19.30 – 24.00 uur.  Zorg in ieder geval dat je een retour transfer regelt vooraf. Wanneer het park sluit dan is de kans om een taxi te vinden lastig dan wil namelijk iedereen naar huis.  

 

 

Dit zijn een aantal leuke tips om te doen tijdens je verblijf in Singapore. Ondanks dat wij in het begin teleurgesteld waren omdat wij andere plannen hadden, hebben wij hier toch enorm genoten. Singapore is de schoonste stad ter wereld en in eerste instantie heb je het idee in een Amerikaanse stad te zijn. Maar wanneer je de wijken in duikt  dan vind je er cultuur, historie en etnische diversiteit.

Tijdens ons driedaags verblijf hebben wij bij de KLM de tickets kunnen wijzigen. In plaats van naar Bali te vliegen worden we nu naar Lombok gebracht. Hier treffen wij Bas. Gelukkig zijn we nog op tijd en kunnen we alsnog samen  Mount Rinjani beklimmen.

 

Deze post bevat een affiliatie link

2 comments

Mieke augustus 8, 2018 - 8:18 am

Jullie hebben er een mooie stedentrip van gemaakt! Geluk bij een ongeluk! 🍀

Reply
sandra augustus 9, 2018 - 5:36 am

Hi Mieke, achteraf vonden wij het helemaal niet erg en hebben we genoten.In Singapore waren we nog niet eerder geweest. Dus dat is mooi meegenomen. haha

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.