Home Het Smalste Stukje Nederland Kerstshoppen in Het Smalste Stukje Nederland: glühwein, allerlei lekkernijen en prachtige kerstdecoraties

Kerstshoppen in Het Smalste Stukje Nederland: glühwein, allerlei lekkernijen en prachtige kerstdecoraties

by sandra
0 comment
Kerstshoppen in Het Smalste Stukje Nederland

Kerstshoppen in Het Smalste Stukje Nederland in Limburg is misschien niet het eerste wat in je opkomt wanneer je op zoek bent naar kerstmarkten. Toch is het de moeite waard.

Ik ging op pad en bezocht de kersthappening in Roosteren, de kerstmarkt in Susteren en ging als afsluiting naar de Christmas Evening Shopping in Echt. Ik vond er glühwein, allerlei lekkernijen en prachtige kerstdecoraties. En niet te vergeten vooral veel gezelligheid.

Kerstshoppen in Het Smalste Stukje Nederland


Kerstshoppen in Het Smalste Stukje Nederland: Kersthappening in Roosteren


Kom in een gezellige kerstsfeer bij De Roosterhoeve en Hoeve Schettereind. Ik bezocht deze sfeervolle kersthappening in 2018  en heb mijn ogen uitgekeken.  Ook dit jaar wordt deze happening weer georganiseerd. Dus reserveer zondag 24 november 2019 in je agenda en kom nu alvast in de stemming.

De Roosterhoeve

Wanneer ik kom aanrijden bij de Roosterhoeve is het al een drukte van jewelste. Gelukkig zijn er genoeg parkeerplaatsen en vind ik al snel een plaatsje voor mijn auto. Bij de ingang staat een kacheltje met een knetterend haardvuur. Binnen verwelkomt mij het animatieteam van Tiba, een organisatie die bestaat uit vrijwilligers en bekend om hun thematochten en theaterdiners. Zij dragen prachtige kostuums die speciaal voor dit evenement zijn ontworpen, vertelt de gastvrouw. 

Kerstshoppen in Het Smalste Stukje Nederland

Na een kort praatje loop ik de burchtzaal in. Bij Irma’s Special kun je één van haar 60 soorten jam, chutney en likeur proeven. Bij de kraam met sieraden en sjaals blijf ik hangen. Sinds ik terug ben uit Bonaire heb ik al heel wat sjaals verzameld, ik krijg er nooit genoeg van. Daarnaast hou ik van kleurtjes en die vind ik helemaal terug bij de kraam met ouderwets snoepgoed waaronder spekjes, stokken, zuurtjes en karamel. 

Ik heb ze niet geteld, maar via de wintertuin – waar je heerlijk kunt genieten van warme chocomelk,  glühwein en broodjes worst – loop ik nog door zo’n vijf zalen vol met kraampjes. Je vindt er niet alleen kunst, parelkettingen, kleding en houten kerstbomen met fonkelende lichtjes maar ook kazen, worsten en heerlijke Limburgse stroop. Kortom, een zeer gezellige indoor kerstmarkt met een diversiteit aan luxe kraampjes. 

H. Jacobus de Meerdere kerk

De paardentram, die je naar de diverse locaties brengt, ben ik misgelopen. Maar vanuit de Roosterhoeve loop ik via de aangegeven wandelroute naar de kerk. Hier geniet ik even van de kerststalletjes, muziek en de rust.

Kerstshoppen in Het Smalste Stukje Nederland

Hoeve Schettereind

Nadat ik mijn auto heb opgehaald rijd ik naar Hoeve Schettereind. Deze woonboerderij is helemaal omgetoverd voor de Kerst. Een tafel die tot in detail is opgedekt voor een kerstdiner, groendecoraties, beelden, ballen en een bloemenstal maken de kerstsfeer compleet. 

De sfeervolle styling van de hoeve is helemaal het werk van eigenaresse Margot en ik kijk mijn ogen uit. Wat is die vrouw toch creatief. En (bijna) alles is te koop. Wanneer je denkt dat je alles gehad hebt heeft ze ook de inwendige mens niet vergeten. Omdat ik graag een workshop groendecoratie van haar wil meemaken heb ik mij op haar nieuwsbrief ingeschreven. 

Hieronder vind je een sfeerimpressie van Hoeve Schettereind in kerstsfeer. 

 


Winterfair in Susteren 


Op vrijdag 14 en zaterdag 15 december 2018 organiseren de ondernemers van Susteren de eerste Winterfair. Een leuk initiatief dat helaas nog niet zo bekend is bij de bevolking. Op een afgesloten parkeerplaats achter de supermarkt bevinden zich ongeveer twaalf kraampjes. Het is kleinschalig en op het moment dat ik er ben niet druk.

Lokale ambachten

Het leuke aan deze markt is dat er lokale ambachten te vinden zijn en vervolgens verkopen ondernemers hun eigengemaakte producten. 

Zo mag ik van één onderneemster haar zelfgemaakte advocaatje proeven. Deze dikvloeibare eierlikeur met 20% alcohol smaakt heerlijk romig en vol trots laat zij mij de fles zien. Wij kopen één fles en gaan er met de feestdagen van genieten.

Een andere onderneemster verkoopt zelfgemaakte kerstballen. De glazen bal gevuld met gouden glittertjes en vrolijke versiersels kan ik niet weerstaan. Deze hang ik mooi in mijn kerstboom van drijfhout die ik op Bonaire gemaakt heb. Ook zie ik een ondernemer die klokken van pallethout gemaakt heeft en weer een ander verkoopt houten broodplanken en kaarten.  

Kortom, een Winterfair die volop in ontwikkeling is. Hopelijk zullen volgend jaar meer ondernemers en bezoekers deze Winterfair ontdekken.

 

Kerstshoppen in Het Smalste Stukje NederlandKerstshoppen in Het Smalste Stukje NederlandKerstshoppen in Het Smalste Stukje NederlandKerstshoppen in Het Smalste Stukje NederlandKerstshoppen in Het Smalste Stukje NederlandKerstshoppen in Het Smalste Stukje NederlandKerstshoppen in Het Smalste Stukje NederlandKerstshoppen in Het Smalste Stukje NederlandKerstshoppen in Het Smalste Stukje Nederland

Kerstshoppen in Het Smalste Stukje Nederland:

Christmas Evening Shopping in het centrum van Echt


Het wordt hoog tijd om nog de laatste kerstinkopen te doen. Op vrijdagavond 21 december 2018 trotseer ik de kou en ga op pad. Er staat een gure wind en eigenlijk is het weer om knus op de bank te kruipen met een kop warme chocomelk.

Vele winkeliers hebben de lopers uitgelegd en hun ingang versierd met kerstverlichting. Binnen staat een hapje en drankje klaar voor hun klanten. 

Bakfiets, optreden en agenda’s

Ik stap de boekenhandel in en droom weg tussen de reisgidsen en het enorme aanbod aan agenda’s. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier anderhalf uur gesnuffeld heb. Er is zoveel keus dat ik zoals gewoonlijk niet kan kiezen. Uiteindelijk laat ik alles even bezinken om vervolgens een kledingzaak in te duiken. Ik kan namelijk nog wel iets nieuws gebruiken voor de Kerst. Voordat ik daar naar binnen ga bots ik tegen een bakfiets vol pakketjes. Of ik voor EUR 1,00 wil raden voor hoeveel geld er in die bak ligt, vraagt een man met een kerstmuts op aan mij. En als ik het raad dan win ik de hele inhoud van deze bak. Dat weet ik dus echt niet maar het is wel een ludiek idee.

Voordat ik naar huis ga haal ik mijn laatste inkopen en blijf nog even staan kijken bij een groepje meiden die een optreden doen. Ze dansen er flink op los. 

Normaal zou ik nog één van de gezellige cafeetjes of restaurantjes van Echt induiken, maar zo alleen zie ik er toch maar vanaf.

 

 

Kerstshoppen in Het Smalste Stukje Nederland in Limburg staat garant voor knus en gezelligheid.

Houd jij van kleine knusse kerstmarkten of ga jij liever de grote en bekende markten opzoeken?

 

Note: Dit is een gesponsorde blog.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.