Home CaribbeanDominicaanse Republiek Het authentieke Dominicaanse Republiek

Het authentieke Dominicaanse Republiek

by sandra
2 comments
Dominicaanse Republiek op zijn authentiek

Het is zo ver, we mogen weer op reis. Wie mij volgt op Instagram heeft vast gezien dat wij al onderweg zijn. Ook dit keer hebben wij een Caribische bestemming uitgekozen, namelijk de Dominicaanse Republiek. Dit eiland staat bekend om zijn luxe resorts en mooie stranden. Die resorts slaan wij over, gaan down under bij locals en proberen het authentieke Dominicaanse Republiek te ontdekken.

het authentieke Dominicaanse Republiek

Wat gaan we doen

We komen aan in de avond maar omdat het erg donker is kunnen we niet veel zien. Als eerste halen we de auto op die we via Sunny Cars in Nederland hebben gereserveerd. Omdat we toch van plan zijn om flink wat kilometers te rijden en ik echt niet goed  kaart kan lezen hebben we een GPS geregeld. Die hadden ze niet voorradig maar wat handig dat we een draagbaar  WIFI modem kunnen regelen en onze kaarten kunnen inladen. Later blijkt dat dit nog veel fijner is want we hebben een paar keer onderweg moeten bellen. Dat kan mooi gratis met WIFI. Nadat we onze auto in ontvangst hebben genomen, rijden we naar ons hotel in Santo Domingo in Zona Colonial, de historische binnenstad.

Het auto rijden gaat nog een heel avontuur worden heb ik mij laten vertellen, want de locals kennen geen verkeersregels. Dat hebben wij ervaren. Man, van spiegels kijken hebben ze nog nooit gehoord. Op een haar na, zijn wij niet geraakt door die bus die volop de zijkant van onze auto in wilde rijden.

In de historische binnenstad hebben wij een authentiek hotelletje in een historisch pandje geboekt. Ik vind het helemaal leuk met een balkonnetje waar je naar beneden het zwembad in kijkt.

Het authentieke Dominicaanse Republiek

Authentiek Dominicaanse Republiek

Santiago de los Caballeros

De volgende ochtend na het ontbijt rijden we vanuit Santo Domingo naar Santiago de los Caballeros. Een uurtje of drie rijden naar het noorden. Hier verblijven wij in Casa de los Santos, een B&B van Nucita en Miguel. Zij hebben hun B&B in een afgesloten appartementen complex met een gedeeld zwembad waar je na een dagje uit nog even kan relaxen.

Het authentieke Dominicaanse Republiek

BACHATA

Na ruim twee jaar wonen in de Caribbean zijn we nog steeds niet aan toe gekomen om de Bachata dans te leren. Het wordt eens hoog tijd en daarom hebben wij een workshop Dominicaanse Bachata geregeld bij Nucita van Club Fiera. Na die workshop moeten we aan de bak door te gaan dansen met de locals. Het dansen vindt plaats bij een benzinepomp, Carwash of gewoon op straat. Poeh, het zal wat worden met die Nederlandse heupen. Dat wordt nog lachen met mij.

LOKAAL ETEN

Met lokaal eten maken we al kennis en ik kan je alvast vertellen dat het heerlijk is:

  • Cachapa,  een hartige pannenkoek. Oorspronkelijk komt dit uit Venezuela, maar de Dominicanen hebben er een variant op gemaakt. Het is een zoete dikke dubbel gevouwen pannenkoek met een vulling van vlees of kip met groente, kaas en saus.
  • Yaroa, Dominicaanse kapsalon.  Je kunt dit nemen met patat of zoete bakbanaan. Er komt salade en gesmolten kaas en saus over heen. Dit gerecht komt uit de regio Santiago.
  •  Mangu con cebolla, huevo y queso frito. Bananen puree met uitjes, ei en gebakken kaas.

Het authentieke Dominicaanse Republiek

Samana

Na een paar dagen gaan we naar het schiereiland Samana. Hier bevindt zich het nationaal park Los Haitises, vele watervallen, de mooiste stranden van de Dominicaanse Republiek en het Bacardi Eiland. Je kunt er prachtige wandelingen maken maar ook kitesurfen. Wat we gaan doen horen jullie nog.

Santo Domingo

Een bezoek aan Santo Domingo de hoofdstad en tevens grootste stad van de Dominicaanse Republiek mag ook niet ontbreken. Ook is het de eerste stad van noord, midden en zuid-Amerika.  In het oude centrum, zona Colonial, vind je oude gebouwen zoals kerken en kloosters die gerealiseerd zijn in het begin van de 16e eeuw. Zodra ik terug ben zal ik hierover meer vertellen.

Bovenstaand is een globale planning. Ben jij op de Dominicaanse Republiek geweest? Heb jij nog tips om te doen?

 

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

2 comments

Silvia december 12, 2016 - 2:41 pm

Mooi Sandra maar waar zijn de foto’s van de bachata???????

Reply
sandra december 19, 2016 - 11:59 pm

Silvia, die komen binnenkort eraan.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.