Home LifestyleVerzorging HappySoaps: fijne toiletartikelen voor op reis

HappySoaps: fijne toiletartikelen voor op reis

by sandra
0 comment
Happy Soaps fijne toiletartikelen voor op reis

Al een tijdje ben ik op zoek naar fijne toiletartikelen voor op reis. Die loeizware toilettas gevuld met allerlei plastic flessen stuit mij steeds meer tegen de borst. Omdat ze zoveel ruimte in beslag nemen ben ik al eerder overgestapt naar miniformaat verpakkingen. Deze zijn voor een korte citytrip geen probleem, maar wanneer ik voor een langere periode op reis ga heb ik daar echt niet genoeg aan. Bovendien stoort het mij dat al die mooie plekken op aarde vervuild zijn met plastic afval. Toen ik dan ook een review van J loves to travel voorbij zag komen over HappySoaps – shampoo en conditioner in blokvormwerd ik nieuwsgierig en bestelde enkele producten.

 

Maar eerst het verhaal achter HappySoaps

De eigenaren – Marcel en Marco – hebben zich altijd verbaasd over het feit dat de schappen met verzorgingsproducten vol staan met plastic verpakkingen. Want wat je ook koopt – shampoo, douchegel of conditioner – je krijgt er altijd zo’n enorme plastic verpakking bij. Dat kan toch anders en beter? Dit was voor hen het startsein om een betaalbaar en duurzaam alternatief voor deze plastic verpakkingen te ontwikkelen, want er dobberen al 5 biljoen stukken plastic rond in onze mooie zeeën en oceanen. Het werd tijd om het cosmeticaschap eens flink op te schudden. Met HappySoapsgaan ze de strijd aan tegen plastic’.


Welke producten heb ik gekozen?


Shampoo: Aloë You Vera Much

Dus bezocht ik de website van HappySoaps om een shampoo uit te zoeken. Dat was nog niet zo eenvoudig want ze hebben wel negen verschillende soorten voor allerlei haartypen. Mijn eerste keuze, de Chamomile Down & Carry On – geschikt voor blond haar en een geïrriteerde hoofdhuid – was helaas op dat moment uitverkocht, maar als alternatief koos ik de Aloë Vera bar. Ik ben een liefhebber van de Aloë Vera plant, die overigens op Bonaire in onze tuin groeide. Deze tropische vetplant heeft een medicinale werking, wordt gebruikt voor het zuiveren en ontgiften van het lichaam en nog veel meer. Zelf gebruik ik het graag als aftersun.

De Aloë Vera shampoo bar die ik bestelde is goed tegen een jeukende hoofdhuid en roos. Daarnaast bevat de bar volop natuurlijke voedingsstoffen en hydratering voor het haar.


Conditioner: Tender Rose Conditioner Bar

Er zijn zes soorten conditioner verkrijgbaar, voor alle haartypen. Ik koos voor de Conditioner Bar Tender Rose omdat deze je haar heerlijk zacht zou maken en ervoor zou zorgen dat het goed valt. Volgens HappySoaps belooft het een optimale hairday, iedere dag opnieuw!

 

Body wash bar: Arganolie en Rozemarijn

Er zijn zeven verschillende soorten Body wash bar. Ik koos voor de combinatie van arganolie en rozemarijn die ervoor zorgt dat je huid soepeler en prettiger aanvoelt, een natuurlijke anti-age. Deze Body Bar werkt enorm goed tegen huidveroudering, dus met mijn 50+ leeftijd wel handig om uit te proberen.

Deodorant: kokos en limoen

Ook hierin heb je zes verschillende keuzes. Ik koos voor de deodorant kokos en limoen, door de slimme samenstelling van natuurlijke ingrediënten enorm effectief tegen zweet. Daarbij gaat het potje gemakkelijk 2 tot 3 maanden mee.

De verpakking van de bars

De laatste jaren is de trend dat veel mensen qua lifestyle steeds meer richting eenvoud en duurzaamheid gaan. Onze persoonlijke verzorgingsproducten bevatten niet alleen veel verpakkingsafval maar ook verborgen plastics, die uiteindelijk in het milieu terechtkomen. Het streven is om steeds minder afval te produceren. HappySoaps past goed in de minimalistische trend doordat hun producten in plasticvrij kraftpapier verpakt worden. De doosjes hebben een uitsnede waardoor je een mooi stukje van de zeepbar ziet. Dit is meteen de ‘lach’ van de ‘HappySoap’. Ik vind ze heel leuk en bedenk dat het een tof verjaardagscadeautje is voor mijn vriendinnen.

Wat zijn de eigenschappen?

De bars zijn klein van formaat en liggen goed in de hand. Erg handig dus voor onder de douche! Je vindt in de verpakking ook een schattig klein boekje van karton over hoe je de shampoo/conditioner moet gebruiken. De prijs van een bar is EUR 7,99, niet goedkoop maar ze gaan net zolang mee als 3 à 4 shampooflessen, oftewel 90 tot 110 wasbeurten. Dan valt het weer mee voor je portemonnee. De HappySoaps Shampoo Bars zijn 100% (micro)plasticvrij, vegan en natuurlijk. Bovendien zijn de Shampoo Bars helemaal vrij van palmolie! Hiervoor worden grote stukken regenwoud gekapt.

De bar is niet alleen praktisch voor thuis, maar zeker ook op reis. Na gebruik laat je de bar simpelweg drogen en kun je hem zo weer inpakken en meenemen. Hiervoor heeft HappySoaps leuke opbergzakjes of tinnen doosjes.

Deodorant HappySoaps

 


Wat vind ik van de producten?


Shampoo Aloe Vera

Het was even wennen om mijn haren te wassen met een blok shampoo. Het is meer het idee en onwetendheid, want zodra je de blok tussen je handen wrijft ontstaat er schuim, die ik vervolgens in mijn haren wrijf. Dit herhaal ik totdat ik genoeg schuim in mijn haren heb en mijn haar goed kan wassen.
De geur van de bar vind ik neutraal. Voor de geur zou ik hem niet meer kiezen maar wat ik na een paar wasbeurten wel merkte was dat mijn hoofdhuid niet meer geïrriteerd was. En dat was een heel fijn gevoel.

Tender Rose Conditioner Bar

Na de shampoo heb ik de Rose Conditioner Bar gebruikt. Deze ruikt behoorlijk naar rozen en dat vind ik heerlijk. Ook hiervan is het gebruik even wennen, maar toch heel makkelijk. Mijn haren voelen heerlijk zacht aan na de wasbeurt en zelfs na een paar dagen viel het mij op dat het nog steeds goed aanvoelt. HappySoaps maakt zijn belofte waar: een optimale hairday, iedere dag weer. Ik ben er erg enthousiast over.

 Deodorant Kokos en Limoen

Ook de deodorant van HappySoaps heb ik getest. Ik gebruik nog steeds van die bussen, ondanks dat ze niet gezond zijn voor je oksels en het milieu. Deze deodorant is verpakt in leuke kleine blikjes van 50 ml. Erg handig om mee te nemen dus.

Zodra ik het blikje opende rook ik heerlijke kokos en limoen, maar niet overheersend sterk. Het is even wennen om de deo aan te brengen. Je moet namelijk met je vinger een hoeveelheid ter grootte van een erwt uit het blikje halen en onder je oksels vegen maar het went snel. De deo is dik en korrelig maar wrijft zich goed uit en voelt niet vies of onprettig. De deo is fijn en voorkomt dat je naar zweet gaat ruiken.

Body wash bar: Arganolie en Rozemarijn

In de periode dat ik op Bonaire woonde gebruikte ik arganolie voor mijn haren. Door zon, zee en wind was mijn haar dor en droog totdat ik arganolie ging gebruiken en het haar weer zijn glans en volume terugkreeg.

Van nature heb ik een droge huid en gebruik altijd bodylotion om dit te voorkomen. Met name in de winter heb ik daar extra last van en heb dan ook regelmatig een schilferige huid.  Ik was dan ook erg benieuwd naar de Body wash bar van HappySoaps.

Inmiddels heb ik de bar verschillende keren gebruikt. Deze is vrij geurloos, maar mijn huid voelt een stuk zachter en soepeler aan. Ook heb ik niet meer zo’n droge en jeukende huid. Ik ben een echte liefhebber van deze body wash met arganolie en rozemarijn.


Bewaren


De zeepjes bewaar ik in leuke hangzakjes. Inmiddels heb ik nog twee tinnen doosjes besteld, wel zo handig voor op reis. HappySoaps heeft verder ook mooie houten zeephouders.


Meer in het assortiment


Yes! HappySoaps heeft ook gezichtsreiniger bars, lip balms en bodylotions, die ik besteld heb. Ik ben er zo benieuwd naar.
Binnenkort ga ik op citytrip en verheug mij erop om de producten voor het eerst mee op reis te nemen. De bars van HappySoaps zijn handig voor in mijn handbagage. Geen gesleep meer met plastic flessen.

 

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.