Home Het Smalste Stukje Nederland EuroParc Resort Limburg: vakantiepark voor jong en oud

EuroParc Resort Limburg: vakantiepark voor jong en oud

by sandra
0 comment
EuroParc Resort Limburg

Zwemparadijs, wellness center, recreatievijver met glijbanen, dierenweide plus een restaurant met lounge en terras. Dit vind je allemaal op EuroParc Resort Limburg, gelegen in natuurgebied Het IJzerenbos in Het Smalste Stukje Nederland. 

Vandaag breng ik een bezoek aan dit vakantiepark dat de laatste tien jaar een enorme gedaantewisseling heeft ondergaan: van camping naar een heus vakantiepark met eenvoudige tot luxe vakantiewoningen. Op het resort is van alles te doen, dus verveling is er niet bij. Dit weekend is er zelfs een voorstelling van Magical World of Circus, een nieuw circus in Nederland en België met een geheel internationale show vol jonge artiesten en power!  Dat belooft veel en ga ik zien.

Bij aankomst blijkt dat ik te vroeg ben voor het circus en besluit daarom een wandeling te maken op het vakantiepark. De wit-rode circustent valt al snel op, maar ik sla deze nog even over. Op weg naar de receptie struikel ik haast over een haan, die al kukelend voorbij rent. Hoogstwaarschijnlijk is hij ontsnapt uit de dierenweide een stukje verderop. De receptie is echter gesloten en ik vervolg mijn weg naar de recreatievijver en het strand.

EuroParc Resort Limburg

De recreatievijver van EuroParc Resort Limburg

Het is jammer dat het weer niet meewerkt waardoor alles een beetje triest oogt, maar bij warmere temperaturen is het vast goed toeven op het goudgele zandstrand en in de recreatievijver. Heerlijk relaxen terwijl de kids van de waterglijbanen glijden. De glijbanen zijn overigens geopend bij een minimale temperatuur van 20 graden. Ook daggasten kunnen hier terecht. Bij de receptie van het zwembad kun je een dagkaart van € 4 kopen.

 

Restaurant ‘Friends ’n Bites’ & Lounge

Al eerder bezocht ik EuroParc Resort Limburg tijdens mijn wandeling ommetje Het IJzerenbos en genoot van een drankje op het gezellige terras met prachtig uitzicht over de recreatievijver. Ik had een heerlijk vakantiegevoel. Dit keer loop ik het restaurant in. Een warmrood geschilderde muur, houten tafels, stoelen in aardetinten en sfeerverlichting zorgen voor een knusse ambiance. Deze plek nodigt zeker uit om een hapje te gaan eten. 

 

Het Wellness Center

Vanuit het restaurant loop ik richting het binnenzwembad en kom erachter dat hier meer is dan alleen een zwembad. Eerlijk gezegd heb ik niet eerder geweten dat dit vakantiepark over een Wellness Center beschikt met onder meer een relaxruimte, twee verschillende sauna’s, Turks stoombad, Zoutgrot, Odorium en infrarood-cabine. Ook is er een massage- en beautysalon. Het is zelfs toegankelijk voor mensen, die niet op het resort verblijven.

EuroParc Resort Limburg

Sport- en spelmogelijkheden

Het wordt tijd voor het circus en langzaam loop ik die kant uit. Het is druk op het vakantiepark, met name in en rond de speeltuin, de dierenweide en het schaakbord, waar overigens driftig geschaakt wordt. 


Magical World of Circus


Ik kom aan bij de circustent. Er staat een lange rij bij de kassa en ik sluit achter aan. Helaas kan ik nergens vooraan een kaartje bemachtigen, maar dat mag de pret niet drukken.

Magical World of Circus is een nieuw circus met een internationale show vol jonge artiesten. Deze zomer reizen ze door Nederland en België, waar ze voornamelijk campings en vakantieparken bezoeken.

Europarc Resort Limburg

Spectaculaire show met bekwame artiesten

Ik treed de circustent binnen en neem plaats op de tribune. Er zijn veel gezinnen aanwezig. De beeldschone presentatrice miss Kim, gekleed in een rode jurk, kondigt de voorstelling aan.

 Het licht gaat uit, schijnlampen in diverse kleuren gaan aan. Clown Popeyito, verkleed als postbode, laat diverse trucs zien met een toverhoed en stokje. Vervolgens stormen de honden van verschillende rassen van de Nederlandse David Valentino binnen, springen door hoepels en benen van de artiest, zijn heerlijk ondeugend maar wachten wel keurig op hun beurt voor het showen van hun trucjes. 

vakantiepark Susteren

Dan de hoelahoeps. De Belg Benjamin Wancquet maakt zijn entree in de manege en wentelt zijn hele lichaam om al die hoelahoeps draaiende te houden. Zeker voor een man heel bijzonder, want meestal zijn het vrouwen die hoelahoepen. Popeyito keert nog even terug voor een act met pingpongballen, die hij met zijn mond de lucht in schiet en vervolgens in een netje op zijn hoofd opvangt. Helena Polach jongleert daarna met voetballen en weet er wel vijf tegelijk in de lucht te houden. Een ware illustratie van vrouwelijkheid, die vele ballen tegelijk in de lucht.

Onder begeleiding van Latoya Donnert presenteren een bruin en wit paard verschillende loop- en steigerfiguren. Zij wordt opgevolgd door jongleur Scott Bovelander – bekend van Holland’s Got’s Talent – die met ogenschijnlijk gemak met acht pingpongballen op de grond jongleert.

Terwijl Popeyito een saxofoonsolo ten beste geeft wordt het draad gespannen voor de koorddanser Nicol Nicols, die een spectaculaire demonstratie geeft van voor- en achterwaarts lopen, springen door een vuurhoepel en het maken van salto’s op het dunne koord. Nadat Popeyito een laatste act heeft gegeven verschijnt het duo Olivares in beeld voor de uitbeelding van een mooi liefdesverhaal in de vorm van luchtacrobatiek. Op muziek van Andrea Bocelli hangen en zweven zij aan doeken in de lucht. Deze slotvoorstelling is mijn favoriete.

 


Meer info over EuroParc Resort Limburg? Kijk voor meer informatie op hun website.


    • Europarc Resort Limburg ligt in Susteren in Het Smalste Stukje Nederland. 
    • Het is de ideale uitvalsbasis voor diverse uitjes. 
    • Grenst aan zowel Duitsland als België.
    • Er is een animatieprogramma voor kids (4 t/m 12 jaar).

 

 

Disclaimer: Dit betreft een gesponsorde blogpost in samenwerking met  “Het Smalste Stukje Nederland“.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.