Home ReistipsReisroutes Eilandhoppen in de Caribbean

Eilandhoppen in de Caribbean

by sandra
2 comments
eilandhoppen in de Caribean

Eilandhoppen in de Caribbean is een ideale gelegenheid om meer van de eilanden te zien. Houd je van de afwisseling van historie naar heel actief, avontuurlijk en authentiek en vervolgens heerlijk relaxen op prachtige witte zandstranden met een azuurblauwe zee dan lees hieronder verder naar mijn reisroute Eilandhoppen in de Caribbean.

Ik bezocht in twaalf dagen de eilanden Sint Eustatius, Dominica en Sint Maarten. Drie eilanden met een totaal ander karakter maar heerlijke bestemmingen.

eilandhoppen in de Caribean

White Wall met view naar St. Kitts

 Eilandhoppen in de Caribbean / Sint Eustatius

Sint Eustatius ongehaast en ongerept met een hartverwarmende bevolking. Een eiland waar het leven nog ongehaast is, dat rust uitstraalt en waar iedereen naar elkaar zwaait, een indrukwekkende geschiedenis heeft en waar de natuur nog ongerept is zowel boven als onder water. Wanneer je dat zoekt in je bestemming dan mag je een bezoek aan Sint Eustatius niet overslaan.
Sint Eustatius is een eiland in de Caribbean waar ik vanuit Nederland niet zo snel zou bedenken om op vakantie te gaan, maar het eiland heeft veel meer te bieden dan je in eerste instantie zou denken.

Voor het eerst gaan Sylvester en ik op reis zonder Bas, kleine kinderen worden groot. We zullen zien of ons huis nog overeind staat als we thuis komen. Dan krijg ik van Bas via Snapchat deze foto. Eilandhoppen in de Caribbean

Oef! Dat is schrikken maar ik zie al heel snel dat het mijn wasmachine niet is. Ik kan zijn humor wel waarderen. Ik besluit het ook los te laten en te genieten van de reis.

Onze reis Eilandhoppen in de Caribbean start op Sint Eustatius waar wij vrienden bezoeken die hun 30 jarig huwelijk vieren. Tevens een mooie gelegenheid om Sint Eustatius het ongehaaste en ongerepte eiland met een indrukwekkende historie te verkennen.

eilandhoppen in de Caribean

Quill

 Eilandhoppen in de Caribbean /   Bezienswaardigheden St. Eustatius

Wij verblijven twee nachten en hebben veel kunnen zien. Het eiland is met 21km2 niet groot. Wil je de ongerepte natuur met de diverse hiking Trails zowel in het noorden als in het zuiden ontdekken dan is een verblijf van twee dagen te kort. Een beklimming naar de top van de “Quill” met een prachtige panorama view mag je echter niet overslaan.

St. Eustatius heeft een rijke historie en dat zie je op het eiland terug. Wij bezoeken Fort Oranje, lopen over het slavenpad, bezoeken de stranden Zeelandia en Lower Town, en nemen een kijkje bij de White Wall in het zuidelijkste puntje van het eiland.

eilandhoppen in de caribbean

Quill

Eilandhoppen in de Caribbean / Restaurantjes St. Eustatius

St. Eustatius heeft een aantal leuke restaurantjes. Wij bezoeken De Old Ginn, een mooie gelegenheid aan het water waar wij heerlijk dineren en een uitgebreid champagne ontbijt hebben.
Wij lunchen bij Para Mira, een nieuwe lunchroom in typisch Statiaanse stijl. Bij de Cool Corner waren wij voor het huwelijksfeest.

Sint Eustatius ongehaast en ongerept

Para Mira lunchroom

Na twee dagen komt er helaas een einde van ons bezoek aan Sint Eustatius.  Ik heb genoten van mijn verblijf. Gelukkig hebben we nog een heel ander avontuur in het vooruitzicht namelijk Dominica, het natuur eiland.

Wij vliegen op zondag om 14.00 uur terug naar Sint Maarten waar we dezelfde dag nog door kunnen vliegen naar Dominica.

Eilandhoppen in de Caribbean

Eilandhoppen in de Caribbean / Dominica Natuur Eiland

Bergen, snel stromende rivieren, talrijke spectaculaire watervallen, geothermische hotsprings, vulkanen, borrelende modderbaden, kloven en valleien,  je vindt dit allemaal op Dominica. Het is dan ook niet voor niets dat de locals hun eiland Nature Island noemen. Er zijn talrijke Trails uitgezet voor zowel de beginnende als de ervaren hikers. Voor de zwaardere Trails dien je fysiek in zeer goede conditie te zijn. Neem een gecertificeerde gids en vraag of ze jouw looptempo aanhouden zodat je kunt genieten van de prachtige natuur.

Islandhoppen in de Caribbean

Eilandhoppen in de Caribbean / Restaurantjes Dominica

Verwacht geen uitgaansleven en vele restaurantjes of terrasjes met prachtige Bounty stranden. Ondanks dat Roseau een van de grootste plaats op het eiland is, hebben wij naar restaurantjes moeten zoeken. In het laagseizoen zijn er namelijk diverse gesloten. Lokaal eten is gezond en bestaat uit vis en heel veel groenten. eilandhoppen in de caribbean

De Old Stone Grill & Bar is onze favoriete. Wil je een keer slang of andere exotische gerechten uitproberen dan kan dat bij de Ruïns Rock Café. Verder heeft het restaurant in Fort Young Hotel lekker eten. The Great Old House is ook een bezoek waard. Bij Rosalie Bay Resort hebben wij  heerlijk en gezond geluncht. Om er te komen rijd je vanaf Roseau door de bergen met de meest spectaculaire uitzichten en afgronden.[sce emoji=”cool”/] Poeh, wat ben ik blij dat we goed aankomen.

Eilandhoppen in de Caribean

restaurant Roseau

Eilandhoppen in de Caribbean / praktische zaken

Reistijden

Voor vertrek sta ik voor een dilemma namelijk gaan we rondtrekken of blijven wij in dezelfde plaats. Ik kan niets terugvinden over reistijden op internet. Wij besluiten een accommodatie te boeken in Roseau voor 7 dagen met de mogelijkheid te annuleren. Op dat moment ontdekken wij dat vanaf hier de meeste bezienswaardigheden binnen een half uur te bereiken zijn.

In Roseau huren wij een auto zodat we de vrijheid hebben. Houd er rekening mee dat op Dominica links gereden wordt en veel haarspeldbochten zijn. Over het algemeen zijn de wegen goed maar op sommige stukken zitten grote gaten in de weg met diepe afgronden. Ik heb af en toe het bijna in mijn broek gedaan van angst.

Kom je ‘s avonds aan in Dominica dan wordt geadviseerd niet zelf te gaan rijden. Wij betalen USD 30,– p.p. voor een taxi van Melville Hall Airport naar Roseau. Niet goedkoop maar wel van levensbelang,

Islandhoppen in de Caribbean

Roseau

Entreekaarten

Om de bezienswaardigheden te kunnen bezoeken wordt entree gevraagd. Je kunt kaarten kopen voor 1 dag t.w.v. USD 5,– maar ook voor 1 week t.w.v. USD 12,–. Wij kopen de kaarten bij het tankstation in Portsmouth. Voor Champagne Reef wordt apart entree gevraagd. Wij betalen USD 2,– p.p.

Eilandhoppen in de Caribbean / Dominica

Hieronder beschrijf ik welke activiteiten wij ondernemen op het natuureiland Dominica.

1. Roseau

Omdat wij in Roseau verblijven slenteren we als eerste in de hoofdstad van Dominica wat rond. Het centrum is chaotisch en ademt een Afro-Caribische sfeer. Roseau heeft ongeveer 20.000 inwoners en is een kleurrijke stad.

Islandhoppen in de Caribbean

Roseau

Islandhoppen in de Caribbean

Roseau

Vis Markt

Wij lopen langs de vismarkt maar die valt wel tegen. Er is maar één persoon die vis schoon maakt.

eilandhoppen in de Caribbean

vismarkt

Old Market

De Old Market bevindt zich in het historisch deel van Roseau. Hier vond ooit de slaven veiling, openbare vergaderingen en straffen plaats. Tegenwoordig is het een markt waar groenten, fruit, lokale specerijen en ambachten verkocht worden.

eilandhoppen in de Caribbean

old market Roseau

 2. Indian River

Wij halen op de eerste dag onze huurauto op en rijden, na geslenterd te hebben door Roseau, naar Portsmouth. Bij de eerste brug vlakbij het tankstation is het startpunt van de Indian River. Wij varen met een roeibootje op de Indian River en ervaren de route die Captain Jack Sparrow heeft afgelegd met zijn vrienden tijdens zijn tocht naar de hut van Tia Dalma.

eilandhoppen in de Caribbean

Indian River

3. Snorkelen tussen de bubbels van Champagne Reef

Champagne Reef is gelegen in een marine beschermd gebied in het zuidwesten van Dominica. Het rif dankt zijn naam aan het gevoel alsof je in een glas champagne duikt. Wij verblijven hier een paar uurtjes. Wil je meer weten lees verder snorkelen bij Champagne Reef.

eilandhoppen in de Caribbean

Champagne Reef

 

eilandhoppen in de Caribbean

Champagne Reef

 

4. Valley of Desolation en Boiling Lake

Bewonder de Valley of Desolation en de Boiling Lake. Een avontuurlijke en pittige hiking Trail van zes uur. Ben je fit en houd je van avontuur dan mag je deze hiking Trail naar Boiling Lake niet overslaan. Op weg naar Boiling Lake kom je door de Valley of Desolation. Voor mij is deze Trail een absoluut hoogtepunt van Dominica. Wat heb ik mij nietig gevoeld in deze rauwe natuur.

Eilandhoppen in de Caribean

 

 

 

eilandhoppen in de Caribbean

Valley of Desolation

4. Rosalie Bay

Een uur rijden vanaf Roseau ligt aan de uitlopers van de Morne Trois Pitons, sinds 1997 een Unesco werelderfgoed, Rosalie Bay. In de baai is niets te beleven maar verscholen achter een dikke muur ligt een eco wellness resort. Dit resort, dat in een natuurlijke omgeving ligt, is beoordeeld door National Geographic tot één van de bijzondere lodges in de wereld.
Wij besluiten er te gaan lunchen. Ze hebben gezonde gerechten en shakes op de kaart staan maar je kunt er ook terecht voor een hamburger. Na de lunch besluiten wij terug te rijden naar Roseau en onderweg een bezoek te brengen aan Emerald Pool.

Islandhoppen in de Caribbean

Rosalie Bay Resort

5. Emerald Pool

Halverwege Roseau en Rosalie Bay ligt één van de bekendste watervallen van Dominica namelijk de Emerald Pool. Een wandelroute van ongeveer 10 minuten over een perfect aangelegd pad brengt je naar deze waterval van 10 meter hoogte. Vergeet je zwemkleding en een lunchpakket niet.

Islandhoppen in de Caribbean

Emerald Pool

6. Wotton Waven zwavelbronnen

Diep verscholen in de Roseau Valley, ligt het kleine plaatsje Wotton Waven. Vanwege onze spierpijn na de hiking Trail naar Boiling Lake bezoeken wij op advies van de locals de warmwaterbronnen in Wotton Waven. Een gouden tip want een dag later is mijn spierpijn nagenoeg verdwenen.

eilandhoppen in de Caribbean

Screw’s Sulphur Hot Spring

7. Soufriere en Scotts Head

De plaatsen Soufriere en Scotts Head vallen bijna niet op en voordat wij het in de gaten hebben zijn wij de dorpen alweer uit. Ik had mij er iets meer van voorgesteld.

In Scotts Head vragen wij de weg naar de oostkust. Door de orkaan Erica, die in 2015 veel schade heeft aangericht, is dat (nog) niet mogelijk en moeten wij via Roseau terug rijden. We willen graag in Scotts Head gaan slenteren maar er hangen locals op straat rond, die iets te veel gedronken hebben. Wij vinden het niet echt prettig om hier te lopen. Dominica heeft dan wel het laagste criminaliteitscijfer van de Caribbean, maar ik wil het ook niet opzoeken. De mensen zijn hier erg arm. Wij zijn in hun ogen dan toch die rijke toerist.

Islandhoppen in de Caribbean

In de baai tussen Soufriere en Scotts Head haalt een visser op zijn vlot vis binnen. Zo authentiek, hier houd ik van.

Eilandhoppen in de Caribbean

Eilandhoppen in de Caribbean / Sint Maarten

Na zeven dagen is er een eind gekomen van ons bezoek aan Dominica. Wij leveren onze auto in. De taxi chauffeur brengt ons naar het vliegveld waar wij voor twee dagen naar Sint Maarten vliegen. Ook hier huren wij een auto en maken een Roadtrip op dit Caribisch eiland. Sint Maarten is een totaal ander eiland dan Sint Eustatius en Dominica. Dit eiland is ingesteld op de Amerikaanse toerist. Je vindt aan de kust veel luxe resorts en veel vertier. Niet helemaal ons ding maar in combinatie met Sint Eustatius en Dominica is het een mooie afwisseling.

Islandhoppen in de Caribbean

Roadtrip op Caribisch eiland Sint Maarten

 

Lijkt jou eilandhoppen in de Caribbean ook iets? Welk eiland trekt jou het meest aan?

 

 

 

 

2 comments

Dit vind je misschien ook leuk

2 comments

Silvia november 15, 2016 - 7:28 pm

Weer mooi geschreven Sandra ?

Reply
sandra november 15, 2016 - 7:30 pm

Thanks, Silvia.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.