Home Dagelijks leven op Bonaire Doen op Bonaire met Pasen; kamperen op het strand

Doen op Bonaire met Pasen; kamperen op het strand

by sandra
6 comments

Ondanks dat Bonaire geen campings heeft en het niet mogelijk is om te kamperen zijn er toch een paar uitzonderingen. Eén van die uitzonderingen is namelijk dat je de mogelijkheid hebt in de Paasweek op de stranden te kamperen.

Het lijkt mij leuk om dit een keer mee te maken. Heerlijk in een tentje op het strand en naar het geluid van de golven te luisteren en te toeven tussen de locals. Helaas krijg ik mijn gezin niet mee om op het strand te kamperen, maar een vriendin is bereid met mij naar het strand Donkey Beach te gaan om daar te gaan zwemmen en het kamperen van de inwoners van Bonaire te aanschouwen.  

 

BOUWWERKEN VAN PALLETS

Tussen de bomen op Donkey Beach zijn complete bouwwerken  van houten pallets gemaakt.  Hiertussen staan diverse tentjes en er is zelfs een keuken gebouwd. Lokale kinderen zitten in een plastic opblaas zwembad en hebben de grootste lol. Oma zit genietend op een keukenstoel, met krullenspelden in het haar, het tafereel te bekijken. Terwijl ik op mijn handdoekje lig, komen de heerlijkste bbq geuren voorbij waarbij het water mij in de mond loopt.

De plek wordt ook driftig schoon gemaakt en het ziet er allemaal Spik en Span uit. Er wordt met een hark bladeren weggeveegd en overal staan kliko’s om het afval weg te gooien. Nieuwsgierig vraag ik aan een local hoe ze het doen als ze naar de wc moeten. “Daarvoor moet je de zee in of naar huis, maar wij hebben zelf een wc gebouwd”, zegt deze local. Wanneer ik even later met mijn vriendin in de zee zwem kijk ik toch even voor de zekerheid rond of er niet iets ronddrijft. Gelukkig is dat niet het geval. Ik denk ook niet dat het gebeurt want er wordt ook heel streng gecontroleerd op de hygiëne door Directie Toezicht en Handhaving, Selibon en Stinapa. Er zijn zelfs nog meer regels  uitgereikt aan de kampeerders. Voor iedereen die geregistreerd staat wordt het afval iedere ochtend gratis afgehaald.

Overdag gaan de ouders gewoon naar het werk om ’s avonds naar de kampeerplek te gaan. Wanneer ik met mijn auto
’s avonds langs het strand rijd, hoor ik Bachata muziek op het strand. Ik krijg de neiging om aan te sluiten, maar ik denk niet dat dit op prijs gesteld wordt, helaas!

VAKANTIE OP JE EIGEN EILAND

Het is mijns inziens een goed idee van de overheid om dit eens per jaar toe te staan. Zo kunnen toch heel veel (lokale) mensen genieten van een paar dagen vakantie op hun eigen eiland. Geloof mij, een VAKANTIE GEVOEL krijg je ervan. Daarbij rijzen de kosten de pan niet uit. Als je  het eiland wil verlaten ben je een kapitaal kwijt, de vliegtickets zijn voor heel veel mensen niet te betalen.

VOOR IEDEREEN EEN HEEL MOOI PAASWEEKEND!

HEB JIJ AL EENS OP HET STRAND VAN BONAIRE GEKAMPEERD? HOE HEB JIJ DIT ERVAREN? IK BEN HEEL BENIEUWD!

Dit vind je misschien ook leuk

6 comments

Nucita april 13, 2017 - 5:48 pm

Wat gaaf zeg! Wist niet dat dit bestond . kan het alleen in Bonaire of ook op een van de andere eilanden ?

Reply
sandra april 13, 2017 - 5:56 pm

Hi Nucita, ik zou het eerlijk gezegd niet weten.Ik wist het ook niet dat het op Bonaire kon totdat ik al die bouwwerken zag en ging uitzoeken wat het eigenlijk was. Het lijkt mij ook heel leuk.

Reply
Vriendin van april 17, 2017 - 12:21 pm

Op Aruba is het ook gebruikelijk om te kamperen met Pasen. Het is daar nog net iets grootser en populairder. Heb ik begrepen…

Reply
sandra april 17, 2017 - 2:28 pm

Wat leuk om te horen dat het op Aruba ook traditie is om te kamperen met Pasen. Ben je zelf ook gaan kamperen?

Reply
Mariette april 13, 2017 - 8:28 pm

Hee Sandra,

Was erg leuk om even van dichtbij samen mee te maken! Heerlijke middag!!!!

Reply
sandra april 13, 2017 - 8:38 pm

Hi Mariette, was ook erg leuk en een heerlijke middag. Ik vond het heel bijzonder. Was graag aangeschoven, haha.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.