Home Stranden op Bonaire De mooiste stranden van Bonaire

De mooiste stranden van Bonaire

by sandra juli 26, 2016 11 comments
de mooiste stranden van Bonaire

Droom jij ook regelmatig van zon, zee, strand en watersporten? Gelukkig heeft Bonaire dit allemaal. Regelmatig ben ik op de mooiste stranden van Bonaire te vinden. Genietend op een bedje van mijn cappuccino of snorkelend in het water. Mocht je mij nodig hebben dan heb je grote kans dat je mij op één van onderstaande stranden vindt.

De mooiste stranden van Bonaire om er te relaxen of om een van de vele watersporten uit te oefenen:

de mooiste stranden van Bonaire

Sorobon

JIBE CITY

Jibe City is een relax en laid back windsurf paradise aan Lac Bay, de oostkust van Bonaire. Vanuit je gratis bedje heb je een prachtig uitzicht over de azuurblauwe baai. Ook kun je er heel mooi snorkelen. Je moet wel een heel stuk door het water lopen voordat je bij het rif bent, maar zeer zeker de moeite waard. In de hangout bar is het heerlijk genieten van een hapje en een drankje. De tafels en stoelen hebben diverse kleurtjes waardoor het echt Caribisch oogt. Verder kun je hier surflessen nemen en vind je er een shop.

Jibe City

Jibe City

SOROBON BEACH

Dit strand hoort bij het bijbehorende resort maar je kunt gewoon gebruik maken van de faciliteiten. Je betaalt USD 5,–  strand fee. Net zoals Jibe City gelegen aan Lac Bay.  Geschikt voor families met kinderen vanwege het ondiepe water, het fijne poederwitte zand en de rust en ruimte op het strand.

de mooiste stranden van Bonaire

Sorobon beach resort

TE AMO BEACH

Dit mooie witte openbare zandstrand, één van mijn favorieten,  is gelegen tegenover de airport aan de westkust van Bonaire. Er ligt een klein rif voor de kust waar je mooi kunt snorkelen. De kans dat je een schildpad tegenkomt is erg groot. In het weekend druk bezocht door lokale bewoners die hier komen bbq’en. Door de weeks een stuk rustiger. Houd er rekening mee dat er weinig beschutting is tegen de zon.

Tip: bestel een mix fish plate bij de Kitebus, neem je eigen wijn mee en geniet van de zonsondergang.

de mooiste stranden van Bonaire

Te Amo

KLEIN BONAIRE

Klein Bonaire is een klein onbewoond eiland en tevens beschermd gebied. Het is een van de mooiste stranden van Bonaire met een prachtig hagelwit zand strand. Tevens vormt het een broedplaats voor schildpadden. Voor de kust ligt een prachtig koraalrif dat bewoond wordt door de meest gekleurde vissen. Een genot voor snorkelaars en duikers. Klein Bonaire ligt recht tegenover Kralendijk op een afstand van 800 meter. Het is binnen 20 minuten te bereiken met verschillende watertaxi’s die afgemeerd zijn aan de waterkant van Kralendijk en Eden Beach. Je kunt met de watertaxi afspreken wanneer je opgehaald wilt worden op Klein Bonaire. Op het eiland zijn verder geen voorzieningen.

de mooiste stranden van Bonaire

Klein Bonaire

EDEN BEACH

Dit strand hoort bij het Eden Beach Resort. Het is echter voor iedereen toegankelijk. Tegen betaling kan je gebruik maken van een strandbedje. Spice Beach Club gelegen op het strand biedt heerlijke drankjes en maaltijden aan. Op vrijdag, zaterdag en zondag rond de klok van 18.00 uur is er een happy hour met regelmatig een optreden van dj’s of bekende artiesten.

de mooiste stranden van Bonaire

Eden beach

COCO BEACH

Coco Beach is een nieuw plekje op het eiland opengesteld voor het publiek, voorheen sunset beach. Je kunt er beach volleyballen, zwemmen en snorkelen. Coco beach is gericht op de latino’s. Je kunt hier regelmatig salsa en bachata dansen. Geniet vanaf je terras van  je coco cocktail en de goudoranje zonsondergang op Klein Bonaire.

de mooiste stranden van Bonaire

Coco beach

BACHELOR BEACH

Bachelor beach, gelegen in Belnem ten zuiden van de airport, heeft een smalle strook wit strand. Bij hoog water blijft er weinig strand over.  Het is geschikt om te zwemmen, snorkelen en duiken. Het strand is te bereiken via een trap naar beneden. De laatste tree is een stuk rotsblok. Uitkijken dus. In het weekend druk bezocht door locals die onder de palapas heerlijk gaan lunchen.

de mooiste stranden van Bonaire

bachelor beach

KITE BEACH ATLANTIS

Gelegen in het Zuidwesten van Bonaire. Niet echt een strand om te zonnen maar wel een prachtige plek om te kitesurfen. Voor de kitesurfers een ideale plek vanwege de constante passaatwinden en heerlijke watertemperatuur. Er waait een aflandige wind. Een mooie plek om zeer zeker te bezoeken.

de mooiste stranden van Bonaire

kite beach Atlantis

1000 STEPS

1000 Steps is een prachtige plek om te snorkelen en duiken. Een hele klim naar boven maar geen 1000 treden. Voor duikers die bepakt en gezakt naar boven klimmen voelt dit wel zo aan. Het strand bestaat uit gesteente en afgestorven koraal. Een prachtige omgeving en zeer zeker de moeite waard om te bezoeken.

de mooiste stranden van Bonaire

1000 Steps

Op Lac Bay na, liggen alle stranden aan de west kust van Bonaire. Hier is de zee ook gladder dan aan de ruwe oostkust waar het water met een enorme kracht tegen de rotsen aan botst. Bonaire heeft natuurlijk nog veel meer stranden maar dit zijn voor mij de mooiste stranden van Bonaire en waar ik te vinden ben indien je op zoek bent naar mij.

Wat zijn voor jou de mooiste stranden van Bonaire?

You may also like

11 comments

Nicole Schepers augustus 18, 2016 at 9:15 pm

Complimenten voor je blog. Wat een mooie beschrijving en dito foto’s, indrukwekkend !

Reply
sandra augustus 19, 2016 at 12:28 am

Hi Nicole, dank je voor je compliment. Ik ben blij dat je het mooi en indrukwekkend vindt.

Reply
Silvia september 14, 2016 at 7:08 am

Komt me allemaal bekend voor hihi.
En het klopt Sandra allemaal even mooi.
Heb je weer mooi weer gegeven.
Gr silvia

Reply
mariette september 14, 2016 at 8:42 pm

Hee Sandra, super leuk om te lezen over waar wij wonen! Besef je weer hoe mooi het is!
Enne dat Te amo met een wijntje komt mij erg bekend voor haha

Reply
sandra september 14, 2016 at 10:03 pm

Hi Mariette, ja idd. Dat wordt snel vergeten hoe mooi het hier is… Enne ja dat wijntje, hihi…….hhhmm

Reply
Marinus de Jong oktober 1, 2016 at 5:04 pm

Ik heb het genoegen gehad om meerdere keren Bonaire te bezoeken. Qua natuur geweldig en het eiland is eigenlijk nog het meest authentieke gelet op de verdere ABC eilanden.
Je hoeft je hier geen dag te vervelen maar zorg dan wel dat je vervoer hebt.
Met de fiets begint het maar een brommer met alles wat er aan voertuigen volgt kan je het hele eiland verkennen. Ga vooral niet op je resort of hotel voor je uit zitten kijken want het is er zo mooi. Zowel boven als onderwater een schat aan indrukken die je opdoet en nooit meer vergeet.

Reply
sandra oktober 1, 2016 at 9:41 pm

Hi Marinus, leuk dat je mijn blog hebt gelezen. Ik ben het met je eens dat Bonaire een prachtig eiland is en voor iedereen iets te bieden heeft van lekker actief naar cultuur tot heerlijk relaxen. Hoop dat je nog vele malen van dit eiland mag genieten.

Reply
Rob Alberts april 9, 2017 at 8:53 pm

1000steps en Klein Bonaire hebben diepe indruk op mij gemaakt.

Zonnige groet,

Reply
sandra april 9, 2017 at 8:58 pm

Prachtig, hé!

Reply
Judith mei 20, 2017 at 7:51 am

Hoi Sandra,

Leuk om je blog te lezen. Ik emigreer in augustus naar Bonaire en via jouw blog kan ik alvast wegdromen bij het prachtige eiland. Ik ga zeker gebruik maken van je tips!

Reply
sandra mei 20, 2017 at 11:59 am

Hi Judith, spannend! Succes met de voorbereidingen.

Reply

Leave a Comment