Home Midden-AmerikaPanama Bocas del Toro, een idyllische eilandengroep

Bocas del Toro, een idyllische eilandengroep

by sandra
0 comment
Bocas del Toro, idyllische eilandengroep

Tijdens onze backpack route Panama en Costa Rica bezochten wij Bocas del Toro, een idyllische eilandengroep voor de kust van Panama vlakbij de grens met Costa Rica. Het leven is hier nog heerlijk relax met de vriendelijke Afro-Caribische inwoners. Het hoofdeiland Colon met de hoofdstad Bocas Town is niet alleen het meest ontwikkeld maar ook het meest bezocht.

Vandaag beschrijf ik drie eilandjes van Bocas del Toro, een idyllische eilandengroep.

Bocas del Toro, idyllische eilandengroep

1. Isla Colon

De meeste toeristen die dit eiland bezoeken komen voor Starfish beach. In het heldere water liggen grote zeesterren naar jou te pronken. Ook Playa Bluff, dat zich goed leent om te surfen is erg geliefd. Wij wilden die zeesterren wel bewonderen en op die surfplank  staan maar helaas werden wij geveld door de griep waardoor wij uiteindelijk alleen Bocas Town gezien hebben.

Bocas Town

Bocas Town is een lieflijk plaatsje met gekleurde huisjes die door de United Fruit Company, met de komst van de bananenplantages aan het begin van de twintigste eeuw, gebouwd zijn. Vanuit de restaurantjes en barretjes die op palen in het water gebouwd zijn heb je een panoramisch uitzicht op de Caribische zee.

Taxi

In Bocas Town kan je alles makkelijk te voet doen maar wil je dat niet omdat het te warm is of je accommodatie bevindt zich net buiten het centrum dan kan je voor een bedrag van 1,-á 2,–  USD de taxi nemen.  Onze accommodatie lag net buiten het centrum en wij maakten graag gebruik van dit vervoer middel. Wij stapten een keer in de taxi waar het hele gezin van de chauffeur in zat, uit de radio kwam gezellige reggae muziek; zo’n typisch Caribisch sfeertje.

In de hoofdstraat bevinden zich de watertaxi’s die je tussen 1 USD – 5 USD naar de andere eilanden brengen.

Bocas de Toro, idyllische eilandengroep

Bocas Town

2. Bastimentos

Van Bocas Town brengt de taxi boot je in ongeveer 10 minuten naar het plaatsje Old Bank op Bastimentos. Dit autovrije eiland is totaal niet te vergelijken met Isla Colon en is een stuk minder ontwikkeld. In de plaats Old Bank is één looppad dat aan beide zijden bebouwd is met guesthouses, gekleurde huisjes en restaurantjes in een weelderige groene omgeving.

Bocas del Toro, idyllische eilandengroep

Old Bank

Bocas del Toro, idyllische eilandengroep

bay view Bastimentos

Old Bank

Onze waterbungalow ligt in een inham, te bereiken in 2 minuten met de boot vanaf Old Bank. Aan de voorkant van de bungalow heb je een prachtig uitzicht over de zee en het achterland heeft een prachtige jungle waar wij de red frog spotte. Man, wat is het hier een paradijsje.

B&B

Wij ontmoeten hier de gastvrije Carmen en Marcel. Zij hebben op dit idyllische plekje een huisje op palen aan het water gekocht om hier hun B&B te realiseren. Op het moment dat wij hun ontmoeten, wonen zij sinds 2 dagen in deze baai. Marcel heeft een boot gekocht en gaat vis- en snorkeltours verzorgen. Carmen houdt zich dan bezig met de B&B.  Zij verwachten in november 2016 klaar te zijn. Wij hopen nog een keer terug te gaan naar dit plekje om hun te bezoeken.

Bocas del Toro, idyllische eilandengroep

view Bastimentos

 

Bocas del Toro

Red Frog

Tijdens het verkennen van de jungle achter de accommodatie kom ik dit verlegen meisje tegen.

 

Bocas del Toro, idyllische eilandengroep

Bastimentos

Bocas del Toro, idyllische eilandengroep

jungle Bastimentos

3. Isla Solarte

Vanaf onze baai in Isla Bastimentos maken wij een uitstapje naar het floating restaurant Blue Coconut. Dit is een heerlijke plek om te lunchen, te zwemmen in de azuurblauwe zee en met een cocktail in de hangmat, die in het water hangt, te liggen. De taxi boot kost USD 5,– p.p. enkele reis. Het restaurant is geopend van 12.00-18.00 uur. Bas vindt dat ik wel de cocktail Blue Coconut moet drinken bij het restaurant met dezelfde naam. Dat laat ik mij natuurlijk niet twee keer zeggen.

backpack route Panama en Costa Rica

Blue coconut

Isla Solarte

Blue Coconut restaurant

Ik heb genoten van mijn verblijf op de Bocas del Toro. Het is jammer dat wij door onze griep Starfish beach en Playa Bluff niet hebben kunnen bezoeken.

Heb jij Bocas del Toro, een idyllisch eilandengroep bezocht?

 

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.