Home BonaireActiviteiten op Bonaire BACHATA: WIEGENDE HEUPEN OP BONAIRE

BACHATA: WIEGENDE HEUPEN OP BONAIRE

by sandra
4 comments
Bachata wiegende heupen op Bonaire

Al komt de Bachata dans oorspronkelijk uit de Dominicaanse Republiek, wiegende heupen op Bonaire is ook geen vreemd verschijnsel. Ben je met vakantie op Bonaire dan heb je de mogelijkheid om op diverse locaties op het eiland die heupen helemaal los te gooien. Een van die locaties waar je kunt dansen is COCO BEACH. 

Club Fiera – Real Deal Bachata

Nadat wij op de Dominicaanse Republiek een les hebben gevolgd bij Nucita van Club Fiera en een poging gewaagd hebben met locals te dansen op de meest bizarre plaatsen zijn wij enthousiast geraakt. Voor diegenen die het gemist hebben lees hier mijn blog.

Hoe leuk is het dat Club Fiera ook op Bonaire is. Dat betekent dat wij verder kunnen gaan met dansen op Bonaire. Terug van onze reis naar de Dominicaanse Republiek, hebben wij dan ook de draad opgepakt en met een aantal vrienden zijn wij gestart met de beginners cursus Bachata bij Juni van Club Fiera.

International Latin Dance Festival Bonaire

Ieder jaar in september vindt op Bonaire het International Latin Dance festival plaats? Professionele dansers over de hele wereld komen naar Bonaire om er met beginners en gevorderden te dansen. Je hebt de kans om op de mooiste stranden van de Caraïben en andere hotspots de SALSA, BACHATA of KIZOMBA met deze professionals te dansen. Kom maar op met die wiegende heupen! Dit jaar (2017) vindt het Dance Festival plaats in de periode van 1 – 12 September.

Omdat ik zelf niet aanwezig was op dit festival heeft Juni van Club Fiera mij twee foto’s ter beschikking gesteld.

Bachata wiegende heupen op Bonaire

Zo jammer dat ik het festival afgelopen jaar gemist heb! Hopelijk krijg ik nog een kans om het mee te maken. In ieder geval start ik met de cursus Bachata.

Basis Cursus en het vervolg 

Inmiddels hebben wij de basis cursus van vijf lessen afgerond en de vervolg cursus hebben wij afgelopen week afgerond. Ik heb mij laten vertellen dat er zeker driehonderdvijftig pasjes zijn, dus we kunnen nog even vooruit. Het is namelijk niet heel makkelijk (vind ik), maar oefening baart kunst. Daar ben ik echter wel achter. Het is altijd weer leuk om nieuwe pasjes te leren. Wanneer je goed de pasjes oefent dan zitten ze bij start van de volgende les erin, hoor! 

COCO BEACH

Daar waar je in Nederland binnen in een zaal moet dansen is het op Bonaire een heel ander verhaal. Bij een prachtige sterrenhemel en zicht op het strand laat je je meevoeren op het ritme van de muziek. De heerlijke bries zorgt voor verkoeling want geloof mij, warm krijg je het ervan.

VRIJ DANSEN

Na de les is het tijd om te oefenen. Iedere vrijdagavond vanaf 21.00 uur is er op Coco Beach een Latin Avond met SALSA, BACHATA, MERENGUE en meer. Op deze avond komen zowel beginners als ook gevorderden. Hoe leuk is het om met iedereen te dansen. Ben je met vakantie op Bonaire, kom gerust voorbij want iedereen is welkom.

VERJAARDAGSFEESTJE

Op onze laatste les is de dansleraar jarig en dat wordt gevierd met Antilliaanse Taart, Bolo. Hhhmm, normaal is deze mierzoet en ben ik er niet zo een liefhebber van maar deze taart was heerlijk. En dit keer kregen wij hem niet zoals gebruikelijk op Bonaire toen we naar huis gingen maar na de les zodat we tijdens het vrijdansen de calorieën er weer vanaf konden dansen.

SNACK / AREPA

Dansen maakt hongerig en als afsluiting moeten er Arepa’s gegeten worden. Dit is een broodje van maismeel-deeg en is afkomstig uit Latijns-Amerika. Met name in Venezuela en Colombia worden deze broodjes gegeten. Je kunt ze eten als ontbijt, maaltijd of snack en kiezen uit diverse vullingen vlees, vis, avocado, groenten en ei. Of combinaties van vullingen. Ik heb ze als snack gegeten maar ook als lunch en wanneer je een cocunut shake erbij drinkt met een uitzicht op de azuurblauwe zee dan waan je je helemaal in de Caribbean, toch?

Op het strand van Coco Beach staat een klein wit huisje met een dak van palmbladeren waar deze broodjes vers klaar gemaakt worden.

Ik ben blij dat ik nog op de valreep voor mijn verhuizing naar Nederland/Duitsland kennis heb mogen maken met een stukje danscultuur uit de Caribbean. Wie weet kunnen we in Europa het ook weer oppakken.

TWIJFEL JE NOG OM BONAIRE TE BEZOEKEN EN Wil JE NOG MEER DOEN DAN JE HEUPEN LOSGOOIEN? WEET JE NIET WAT ER NOG MEER TE DOEN IS OP DIT TROPISCH EILAND LEES DAN DE BLOG WAAROM JE BONAIRE MOET BEZOEKEN.

 

DIT IS EEN UPDATE D.D. JUNI 2021.

OP COCO BEACH WORDT ANNO 2021 EEN NIEUW RESORT GEBOUWD. ER WORDT GEEN LATINO MUZIEK MEER GEDRAAID. WIL JE WETEN WAAR JE KUNT DANSEN VRAAG DAN EVEN NA BIJ JUNI VAN CLUB FIERA TE VINDEN OP FACEBOOK

Dit is geen gesponsord bericht en gebaseerd op mijn eigen goede ervaringen.

Dit vind je misschien ook leuk

4 comments

Mieke Simons maart 29, 2017 - 8:18 am

Dit verhaal werkt wel als smaakmaker, Sandra. Het lijkt me heerlijk om op een strand te dansen, zo veel vrijer en dan met zo’n broodje na afloop of een cocktail erbij… dan wil je volgens mij nooit meer stoppen. En dan ben je er komende september weer niet, balen.

Reply
sandra maart 29, 2017 - 1:01 pm

Hi Mieke, klopt dan wil je ook niet meer stoppen. Dat is het heerlijke en de voordelen van het wonen op een tropisch eiland. Ik vind het inderdaad jammer dat ik het gemist heb.

Reply
Nucita april 1, 2017 - 12:22 am

Whaaaa zo leuk dat je een blog hebt geschreven over de Bachata en onze dansschool! Ik vind het geweldig dat jullie de smaak te pakken hebben gekregen en er zo enthousiast over zijn!
Dank je voor het delen van jouw ervaringen. Wij gaan jouw blog ook delen

Reply
sandra april 1, 2017 - 2:15 am

Hi Nucita, wij vinden het zelf heel erg leuk en hebben genoten van de Bachata. Het is jammer dat we niet meteen vanaf het begin gestart zijn dan hadden we nog meer lesjes kunnen volgen. Jij en Juni zijn gewoon Top! Dank jullie voor de leuke tijd die we hebben gehad.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.