Home Vervoer op Bonaire Auto huren op Bonaire

Auto huren op Bonaire

by sandra
1 comment

Ben je van plan om op vakantie te  gaan naar Bonaire en wil je meer zien dan alleen je Resort dan adviseer ik je om een auto te huren. Ondanks dat Bonaire met zijn tweeënveertig kilometer lengte niet zo heel groot is, zijn de afstanden toch te ver om te voet af te leggen. Het openbaar vervoer is op het eiland haast niet mogelijk. Alhoewel er op sommige plekken bushaltes zijn heb ik eerlijk gezegd nog nooit één bus zien rijden. Nu moet ik wel zeggen dat ik het niet helemaal heb uitgezocht maar één ding is zeker; op heel veel plekken op het eiland kan je gewoonweg niet komen. Ook rijden er maar een beperkt aantal taxi’s op het eiland. Het is wel nog mogelijk om een scooter te huren maar daarover meer in een andere blog. Vandaag vertel ik in deze blog meer over een auto huren op Bonaire.

Waar moet je nu een auto huren op Bonaire

Zelf vind ik het uitzoeken van een autoverhuurbedrijf altijd heel lastig. In de Verenigde Staten zijn wij zelfs al een keer belazerd. Dus sindsdien ben ik extra alert bij het huren van een auto.

Op Bonaire vind je diverse grote, bekende autoverhuurbedrijven en waarschijnlijk zijn ze allemaal  goed. Hierover kan ik niet oordelen omdat ik er zelf geen ervaringen mee heb.

Maar welk autoverhuurbedrijf moet je nu nemen? Per toeval stuitte ik, of liever gezegd onze zoon Bas, op autoverhuurbedrijf Back-to-Basic. Bas wilde graag met zijn vrienden het National Park Slagbaai bezoeken. Niet alle auto’s zijn overigens geschikt voor het park. Geef het autoverhuurbedrijf ook duidelijk aan wanneer je met je huurauto Slagbaai wilt bezoeken. Omdat de meeste autoverhuurbedrijven een leeftijdsgrens van 21 of 23 jaar hanteren kwam Bas (18 jaar) tijdens zijn zoektocht dus uit bij Back-to-Basic.

Waarom autoverhuurbedrijf Back to Basic Bonaire

Als je op hun website kijkt dan heeft dit autoverhuurbedrijf voor deze naam gekozen niet omdat de auto’s zo basic zijn maar  omdat zij vinden dat het duur is op Bonaire en zij in eerlijke prijzen geloven. Het leven op een eiland ligt altijd hoger dan op het vaste land . Dat is ook wel te verklaren want alles moet geïmporteerd worden en dat vraagt voor hogere kosten. Toch vinden ze dat iedereen terug moet gaan naar de basis en bepalen wat eerlijke prijzen zijn.

Wanneer de vriendelijke betrouwbare eigenaar, die toevallig ook Bas heet, de auto bij ons thuis komt afleveren dan vertelt hij dat iedereen, dus ook een achttienjarige, de mogelijkheid moet hebben om een auto te huren. We zijn allemaal toch een keer begonnen met auto rijden? Dat is natuurlijk wel heel fijn voor ons. De eigenaar legt ons heel rustig de voorwaarden uit en geeft Bas ook nog andere fijne tips die ik weer in de rol als moeder erg handig vind. Het is toch spannend wanneer je zoon op de eerste dag van het behalen van zijn rijbewijs een auto gaat huren en dan ook nog het park ingaat. Ook  heeft de verhuurder mij weer hierin gerustgesteld.

auto huren op bonaire

Prijzen

Je kunt bij Back-to-Basic een auto huren vanaf USD 42,50 per dag inclusief een WA verzekering. Wil je een all risk verzekering afsluiten dan kan dit tegen een meerprijs van USD 10,— per dag met een eigen risico van USD 100,—. Omdat Bas jonger is dan 23 jaar heeft hij een eigen risico van USD 300,—. Dat is natuurlijk ook best veel geld maar goed soms moet je een beetje risico nemen anders kan je nooit iets doen. In ieder geval worden we door de eigenaar gerustgesteld en moet Bas onbezorgd op pad gaan. Wanneer er iets zou zijn dan kan hij hun 24/7 bereiken.

Voorwaarden voor het huren van een auto op Bonaire

Het is mogelijk contant te betalen en een creditcard is niet nodig. De huurauto heeft verder geen reclame. Als je op het eiland woont dan hoor je regelmatig dat meestal (niet altijd, hoor) toeristen de dupe zijn van inbraak. Vandaar dat sommige autoverhuurbedrijven er voor kiezen geen logo te gebruiken. Ook een belangrijke Tip; sluit de auto niet af. Onze eigen auto hebben wij overigens ook nooit afgesloten. De kans dat er een raampje wordt ingeslagen is er niet. Zorg verder dat je niets in de auto laat liggen.

Er zijn bij Back-to-basic geen verborgen kosten. De auto is goed onderhouden en de veiligheidsmechanismen werken goed. Bas heeft mij over het eiland rond gereden en ik heb de auto als heel prettig ervaren. 

Kortom; ik vind Back-to-basic een betrouwbaar autoverhuurbedrijf. Wil je een auto huren op Bonaire dan adviseer ik je Back to Basic.

auto huren op bonaire

Tanken

In mijn blog WEETJES … DE VERSCHILLEN TUSSEN CARIBISCH EN EUROPEES NEDERLANDERS heb ik geschreven dat als je gaat tanken je eerst aan het loket moet betalen voordat je de tank volgooit. Dus sta niet raar te kijken wanneer er geen druppel benzine uit de slang komt. Vraag tevens een bonnetje om het teveel betaalde bedrag terug te vragen wanneer je niet weet wat een volle tank kost of geef aan dat je niet weet hoeveel er in de tank gaat. In de regel betaal je rond de USD 1,— per liter benzine.

Ook heb ik in dezelfde blog geschreven over de verkeersregels. Er is één hoofdweg op het eiland. Op die weg heb je voorrang. Er zijn geen stoplichten en vijf rotondes op het eiland (als ik goed tel).

Update 2021: Vanwege de verhoging van de energieprijzen, betaal je inmiddels USD 1,40 voor een liter benzine. 

auto huren op bonaire

WIL JIJ OOK EEN AUTO HUREN OP BONAIRE, DAT TEVENS  EEN BETROUWBAAR EN FIJN AUTOVERHUURBEDRIJF IS?

Liever een scooter huren op Bonaire?

Back to Basic

Adres: Subi Blanku #14, Kralendijk, Bonaire
E-mail: info@backtobasicbonaire.com
Telefoon: +599-7806228
Website: Back to Basic 

Ter info: in juni 2021 gingen wij voor een vakantie en huurden wij weer bij Back to Basic onze huurauto. Natuurlijk hadden wij weer een goede ervaring maar Bas en Inge van Back to Basic gaan een nieuw avontuur aan in Europa. Ze hebben hun bedrijf verkocht aan Inge’s voormalige werkgever in Curacao.

 

VOOR ROAD TRIPS OP BONAIRE KIJK EENS NAAR DE VOLGENDE BLOGS:

Roadtrip op Zuid Bonaire; over cultuur, visjes en prachtige kleuren

Driving Trails Bonaire

 

 

 

 

 Booking.com

Dit vind je misschien ook leuk

1 comment

Marie de Jonge oktober 16, 2019 - 2:13 pm

Bedankt voor de tips om een auto te huren op Bonaire. Daarnaast goed om te weten wat de kosten ongeveer zijn. Ik ga de voorwaarden van de verschillende bedrijven in ieder geval nog even doornemen.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.