Home Midden-AmerikaPanama 4x Wat te doen in Boquete

4x Wat te doen in Boquete

by sandra
0 comment
Activiteiten Boquete

In juni 2016 reisde ik met mijn gezin door Panama en Costa Rica. Ik maakte kennis met Boquete en werd verliefd op deze plaats. Boquete is een klein dorpje, gelegen in het dal en omringd door bergen. Er is veel te beleven rondom Boquete. Je kunt er wildwatervaren, ziplinen en prachtige hiking tours in de jungle maken. Omdat Bas herstellende is van een operatie zijn wij op zoek naar minder inspannende activiteiten. Wil je weten voor welke wij kozen?

Activiteiten in Boquete

White Rock

 4x wat te doen in Boquete

1.Wat te doen in Boquete / Hiking trail White Rock

Vanwege het vlakke terrein is deze trail geschikt voor gezinnen met kinderen of voor mensen die een minder inspannende wandeling wensen.

De gids haalt ons om 8.15 uur op bij onze accommodatie en we gaan op weg met een busje. Onderweg zien wij tropische bloemen die in Nederland in een vaas staan. Na ongeveer twintig minuten komen wij aan in het gebied Bajo Mono. De hiking trail White Rock bevindt zich binnen het privéterrein van één van de families die Boquete stichtte. Ik ben verbijsterd van al het groen om mij heen. We volgen een pad en in het eerste deel van de trail laat de gids ons basilicum en waterkers zien. Bas loopt van het pad af om een foto te scoren maar de gids adviseert ons op het pad te blijven vanwege eventuele giftige slangen. Dat is even schrikken, maar gelukkig komt Bas er goed vanaf. Ik loop langs en over beekjes en ik zie de mooiste bloemen waaronder de flamingo bloem. Het uiterlijk van deze bloem heeft veel weg van een flamingo.

4x wat te doen in Boquete

flamingo bloem

Spotten van dieren

Ik doe mijn best om de Quetzal vogel en de luiaard te vinden. Helaas spot ik geen van beiden maar desondanks geniet ik van de wandeling. We hebben een heerlijke temperatuur van rond de 22 graden waardoor het hiken niet zwaar is. Onderweg zien we een gigantisch hoge boom met dikke wortels. Als we aan het eind van het pad komen, worden we beloond met de White Rock. Deze waterval dankt zijn naam aan de top waar veel witte rotsen zijn.
Rond 12.00 uur komen wij in het dorpje Boquete aan.

 Tip:

 • draag goede wandelschoenen of sneakers met grove zool tegen uitglijden
 • draag t-shirt en een lange broek tegen de insecten
 • neem regenponcho mee
 • denk aan zonnecreme
 • flesje water
4x wat te doen in Boquete

white rock tour

4x wat te doen in Boquete

White rock

backpackroute panama en costa rica

white rock

2. Wat te doen in Boquete / Hidden Waterfall

Dezelfde gids haalt ons de volgende dag af. Ditmaal rijden wij de andere kant het dorp uit, namelijk naar een klein dorp Caldera. Dit gebied ligt lager dan Boquete en ik voel dat de temperatuur stijgt en ik krijg het zelfs warm. We komen bij het startpunt aan. Vanaf hier lopen wij een stuk door een gebied waar het gras op knielengte staat. Het is uitkijken geblazen vanwege de enorme grote hopen buffel poep. Gelukkig trap ik nergens in, hihi. Ook dit is een mooi natuur gebied.

We komen aan bij de waterval. We hebben het warm en gaan snel het water in. Wat is dat water heerlijk koel.

Tip:

 • neem zonnecreme mee en iets tegen insectenbeten
 • neem handdoek en zwemkleding mee
 • sneakers/sandalen
4x wat te doen in Boquete

begin punt Hidden Waterfall

4x wat te doen in Boquete

op weg naar Hidden Waterfall

4x wat te doen in Boquete

de weg naar Hidden Waterfall

4x wat te doen in Boquete

de weg naar Hidden Waterfall

4x wat te doen in Boquete

Hidden Waterfall

 3. Wat te doen in Boquete / Hot Springs Tour

Aansluitend brengt de gids ons naar de Hot Springs in Caldera. Caldera betekent kokende pot.
In ongeveer 15 minuten lopen wij naar het privé terrein waar vier Hot Springs liggen met temperaturen tussen de 38 en 46 graden. Ik waag een poging om er in te zitten. Ik vind het veel te warm mede omdat de lucht temperatuur ook opgelopen is naar de dertig graden. De aanliggende rivier met het heldere koele water vind ik veel aangenamer op dat moment.

Wij hebben voor deze tour een gids maar je kunt je voor een paar dollar ook laten brengen door een taxi chauffeur. Vraag wel of hij wil wachten want anders kom je niet terug.

Tip:

 • ga heel vroeg of in de late namiddag vanwege de warmte
 • doe zwemkleding aan
 • draag sandalen of andere lichte schoenen
 • neem handdoek en zonnecreme mee
 • flesje water
4x wat te doen in Boquete

hotsprings

4x wat te doen in Boquete

hotsprings

4. Wat te doen in Boquete/  Canyon of Gualaca

De Canyon of Gualaca ligt op ongeveer een uur rijden van Boquete. De Canyon wordt ook wel de Mini Canyon genoemd. Het is een heerlijke plek om te zwemmen, klifduiken, of gewoon te relaxen. Veel lokale gezinnen bezoeken in het weekend dit plekje. In het regenseizoen staat het water erg hoog. Het water inspringen is niet zo erg want het is diep genoeg maar door de stroming heb ik moeite mij vast te pakken aan de rots om er vervolgens weer uit te komen. Neem je lunch mee als je overweegt om een aantal uren te verblijven.

4x wat te doen in Boquete

Er is nog veel meer te doen in Boquete en ik had graag nog meer willen zien. Ik heb genoten van Boquete en omgeving. Ben jij ook in Boquete geweest en welke activiteiten heb jij ondernomen?

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.