Home Bonaire 4x goedkoper uit op Bonaire: handige tips om geld te besparen

4x goedkoper uit op Bonaire: handige tips om geld te besparen

by sandra
2 comments
4x goedkoper uit op Bonaire

In de periode dat ik op Bonaire woonde kreeg ik regelmatig te horen dat Bonaire een dure bestemming is om op vakantie te gaan. Ik schreef al vaker dat Bonaire geen goedkope bestemming is maar als je een beetje op let is het toch mogelijk om deze tropische bestemming betaalbaar te maken. Vandaag geef ik jou vier tips om geld te besparen voor je reis naar Bonaire.

 


4x goedkoper uit op Bonaire


1. het hoogseizoen vermijden

De eerste tip om goedkoper uit te zijn voor je reis naar Bonaire is: het hoogseizoen vermijden. Het hoogseizoen valt in de maanden half december tot half april, juli en augustus. In deze maanden reizen veel (cruise) toeristen naar Bonaire. Naast dat het er ontzettend druk is, liggen de prijzen van de accommodaties en vliegtickets een stuk hoger. Bovendien is in de periode december-april het regenseizoen. Op zich is dat niet heel storend en kan een tropische regenbui verkoelend werken, maar het betekent ook dat er veel muggen zijn. Je kunt soms gek worden van het gezoem om je oren.

Wanneer je buiten het hoogseizoen gaat is de kans om gunstige tickets te vinden een stuk groter. Vanuit Nederland vliegen KLM en TUI naar Bonaire. Zelf ben ik sinds kort member van de Secret Fly Club en ontving enkele malen alerts met goede deals naar Bonaire.

4x goedkoper uit op Bonaire

2. Kies de juiste accommodatie

Bonaire barst van de leuke accommodaties. Van kleine hotels en resorts tot appartementen en de meest luxe vakantie villa’s. Voor ieder wat wils. Om geld te besparen kun je er voor kiezen een appartement met keuken of kitchenette te huren, zodat je af en toe je eigen maaltijd kunt bereiden. Maak zelf je ontbijt en/of lunch klaar en ga ’s avonds ergens een hapje eten.

Zelf had ik regelmatig contact met de eigenaren van Kas Beyesa Bonaire en All Seasons Apartments  en vind deze accommodaties mooi. Wil je toch liever een goedkopere accommodatie? Kijk dan eens hier naar de mogelijkheden.

4x goedkoper uit op Bonaire

Kas Beyesa.

4x goedkoper uit op Bonaire

All Seasons Apartments.

3. Huur een auto of scooter en ga zelf op pad

Natuurlijk kun je er voor kiezen om één van de vele excursies te boeken. Toch is het heel makkelijk om zelf op pad te gaan. Bonaire is met zijn tweeënveertig kilometer lengte niet zo heel groot en heel goed te ontdekken op eigen houtje. Omdat er op Bonaire geen bussen rijden dien je een auto te huren. Er zijn genoeg bekende auto verhuurbedrijven. Zelf heb ik goede ervaring met Back-to-Basic. Dit autoverhuurbedrijf  (familiebedrijf) heeft voor deze naam gekozen niet omdat de auto’s zo basic zijn maar omdat zij vinden dat het duur is op Bonaire en zij in eerlijke prijzen geloven. Het leven op een eiland ligt altijd hoger dan op het vaste land. Dat is ook wel te verklaren want alles moet geïmporteerd worden en dat vraagt voor hogere kosten. Toch vinden ze dat iedereen terug moet gaan naar de basis en bepalen wat eerlijke prijzen zijn.

Een scooter huren op Bonaire is een goed alternatief voor een auto. Ondanks dat je niet van de gebaande paden kan afwijken en Washington Slagbaai National Park en diverse driving-trails in de ruige natuur kan bezoeken, zijn er nog genoeg andere bezienswaardigheden op Bonaire.

 

4. Bespaar op eten en drinken

Bonaire barst van de leuke restaurantjes.  Je vindt ze van eenvoudig tot culinair met het bijbehorende prijskaartje.

Zelf vond ik het heel leuk om de koelbox, gevuld met lekkere hapjes en een flesje wijn, mee te nemen naar Te Amo of Donkey beach, en te genieten van de turquoise zee en de ondergaande zon. Geloof mij je hebt een geweldig avondje voor niet zo heel veel geld. 

Bezoek ook op vrijdagavond de happy hours, deze zijn op verschillende plekken op het eiland. Je drankje is de helft van de prijs. Wat is nu heerlijker dan met blote voetjes in het zand en een drankje in de hand te genieten van de zonsondergang. 

Ook kun je besparen op je boodschappen.  Op Bonaire ben je aangewezen op de verschillende supermarkten die er van duur tot iets goedkoper zijn. Van de luxe Van den Tweel tot de Chinese buurtwinkel. Eerder schreef ik een artikel over boodschappen doen op Bonaire.

Op Bonaire kun je gewoon water uit de kraan drinken. Neem je eigen hervulbare waterfles – bijvoorbeeld van The Blue Bottle Bonaire – mee, die je kunt vullen op één van de waterpunten op het eiland. Met de mobiele Wereldwijde WeTap waterpunt-applicatie kun je  deze waterpunten in je nabije omgeving ontdekken. Druk op één van de pijltjes dan wordt de locatie geopend en met een druk op je scherm zie je direct welke kant je op moet en hoeveel meter het nog is. 

Genieten van Te Amo Beach

 

Een voorbeeld van de WeTApp in de omgeving waar ik woon.

4x goedkoper uit op Bonaire

Hopelijk heb ik je een paar handige  tips gegeven om goedkoper uit te zijn op Bonaire en kun je toch genieten van deze prachtige bestemming.

 

 

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via deze site boeken dan ontvang ik een kleine vergoeding. Hiervoor hoef jij niets te betalen want het bedrijf betaalt dit.  Voor jou kost het helemaal NIETS

 

Dit vind je misschien ook leuk

2 comments

Mieke april 23, 2019 - 10:08 am

Leuke informatieve blog!

Reply
sandra april 26, 2019 - 9:07 pm

Dank je, Mieke.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.