Home Reis mee met Sandra

Reis mee met Sandra

Hi, Welkom op mijn blog Reis mee met Sandra

Deze blog gaat over Reizen en Wonen in het Buitenland. Na een periode van drie jaar woonachtig geweest te zijn in Bonaire ben ik nu woonachtig in het meest westelijk deel van Duitsland namelijk Selfkant.

Wie is Sandra

Ik ben Sandra en gek op reizen zolang ik mij kan herinneren. Als driejarige peuter woonde ik met mijn ouders in een plaats in Brabant; Prinsenbeek. Achter ons huis lag destijds een paadje waar ik altijd met mijn driewieler heen- en weer fietste totdat ik op het idee kwam om maar eens naar mijn oma te fietsen die in  Zuid-Limburg woonde. Op dat moment wist ik niet wat afstand inhield en dacht dat ik met gemak wel op mijn driewieler die tweehonderd kilometer kon afleggen. Net op tijd ben ik op de afrit van de autobaan gevonden.

Op de lagere school pluisde ik al de vakantiegidsen uit om te kijken waar we de zomervakantie naar toe zouden gaan. Uren, dagen, weken was ik zoet ermee. Uiteindelijk koos ik toch weer voor Spanje.

Na mijn HAVO heb ik mijn vakbekwaamheid voor het reisbureau gehaald. Daarna heb ik in Hannover bij een reisbureau gewerkt. Na een tijdje ben ik met deze baan gestopt maar het reizen ben ik blijven doen.

Zuidoost-Azië

Samen met mijn man Sylvester reis ik sinds begin jaren ’90 als backpacker door Zuidoost-Azië. Het backpacken is dan in opkomst en wij zijn één van de weinigen in onze omgeving die door Azië zwerven. Als in 1999 onze zoon Bas geboren wordt reist hij met ons mee.

Inmiddels ben ik geen echte backpacker meer. Tegenwoordig noemen ze het een flashbacker. Een beetje meer comfort vind ik namelijk wel prettig. Ik zoek niet meer naar de goedkoopste accommodaties of het goedkoopste vervoermiddel. Dat  is natuurlijk niet altijd mogelijk met name in de niet-toeristische gebieden. Regelmatig heb ik overnacht (o.a. Koh Rong, 2011) in een primitief hutje op het strand met de jungle als achtertuin zonder elektriciteit of heb ik gereisd in propvolle bussen met het vee op het dak. Best afzien en hartstikke leuk om mee te maken. Ik geniet des te meer van die luxe kamer. Die tegenstellingen maken het reizen voor mij wel heel mooi.

Waarom de blog Reis mee met Sandra

Deze blog gaat over reizen en wonen in het buitenland. In de periode juli 2014 tot juli 2017 heb ik vanwege het werk van Sylvester op Bonaire gewoond.
Bonaire is een Nederlandse gemeente met steeds meer Nederlandse regels en wetten maar het voelt toch alsof je in het buitenland woont niet alleen door de zon, azuurblauwe zee en hagelwitte stranden maar ook door het cultuurverschil tussen de Europese Nederlanders en Caribische Nederlanders.

Ondanks dat ik altijd over mijn reizen geschreven heb, wilde ik graag een eigen website om te schrijven over wonen op Bonaire en de plekken die wij vanuit Bonaire ontdekken. Zodoende is dan ook mijn blog ontstaan.

Momenteel wonen wij in het meest westelijk deel van Duitsland namelijk in de regio Selfkant. Deze regio grenst aan het smalste deel van Nederland. Vanuit hier ben je binnen een half uur in Maastricht, Aken, België en zelfs Düsseldorf ligt op een steenworp afstand (45 minuten). Vanuit mijn huis ga ik Zuid-Limburg en het hele grensgebied her-ontdekken en hoop jou mee te nemen en enthousiast te maken. Vanzelfsprekend neem ik je ook mee naar  bestemmingen in Europa of elders op de wereld.

Waar

Mijn bestemmingen

Ben je benieuwd naar mijn bestemmingen dan volgt hieronder de lijst.

 • Aruba
 • Bonaire
 • Cambodja
 • Curacao
 • Colombia/Medelinn
 • Corfu
 • Costa Rica
 • Duitsland
 • Dominica
 • Dominicaanse Republiek
 • Egypte
 • Frankrijk
 • Indonesië/Sumatra/Sulawesië/Flores/Komodo/Rinca/Lombok/Gili/Bali
 • Italië
 • Makarska Riviera
 • Maleisië
 • Malta
 • Niagara Falls (Canada)
 • Panama
 • Sarajevo
 • Sint Eustatius
 • Sint Maarten
 • Spanje
 • Thailand
 • Turkije
 • Tunesië
 • Verenigd Koninkrijk
 • Verenigde Staten/New York/Sandusky/Florida

4 comments

math augustus 18, 2016 at 12:41 pm

hé sandra je bent nederland vergeten

Reply
sandra augustus 18, 2016 at 1:10 pm

Hi Math, dat komt wel weer als ik in Nederland woon. Dank je voor je tip!

Reply
Bianca oktober 18, 2017 at 2:44 pm

Wat leuk om te lezen Sandra!!!!

Reply
sandra oktober 18, 2017 at 8:00 pm

Hé Bianca, dank je. Leuk om te horen. Veel leesplezier.

Reply

Leave a Comment